Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
onsdag den 15. oktober 2014
Thai-inspireret kyllingesuppe
Thai-inspireret kyllingesuppe:
4 fed hvidløg
3 tsk. finthakket ingefær
olie
2 kyllingefileter, skåret i tern
2 rødløg, skåret i tynde både
1 liter kyllingebouillon
1 squash, skåret i terninger
2 citrongræs-stængler, skåret i tynde strimler
1 dåse kokosmælk, 400 ml
Nudler
Æblecidereddike
Sukker
Citronsaft
Salt og peber
Svits hvidløg og ingefær i en gryde sammen med olie. Svits kyllingetern i en gryde. Tilsæt løg og lad det svitse lidt med. Tilsæt bouillon sammen med citrongræs og lad det simre i 15 minutter. Tilsæt squash og kokosmælk og lad det koge op. Tilsæt nudler og lad suppen simre, indtil nudlerne er møre.
Smag til med æblecidereddike, sukker, citronsaft samt salt og peber.
Opskriften er lavet med inspiration fra Piskeriset.
mandag den 13. oktober 2014
Madplan uge 42
Mandag: Rester frikadeller-burgere
Tirsdag: Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing. Hertil fiskefrikadeller med remouladesauce
Onsdag: Kartoffel/grøntsagsfad med koteletter. Hertil rødkål/grønkålssalat
Torsdag: Forårsruller med nudelsalat
Fredag: Yellow curry med kylling og kartofler og ris
Lørdag: Pizza med skinke og rucola
Tirsdag: Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing. Hertil fiskefrikadeller med remouladesauce
Onsdag: Kartoffel/grøntsagsfad med koteletter. Hertil rødkål/grønkålssalat
Torsdag: Forårsruller med nudelsalat
Fredag: Yellow curry med kylling og kartofler og ris
Lørdag: Pizza med skinke og rucola
lørdag den 11. oktober 2014
Calzone med en rest spaghetti og kødsauce
Calzone med rest af spaghetti og kødsauce (til 2 calzone):
Pizzadejen:
2,5 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olie
200 g fuldkornsdurum mel
150 g hvedemel
Fyld:
1 portion kogt spaghetti
1 portion kødsauce
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, olie og durum. Tilsæt hvedemel og dejen æltes godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter.
Varm i bageplade op i ovnen ved 250 grader, mens dejen hæver.
Del dejen i 2 og rul den ud. Kom fylden op den ene halvdel af bunden og fold den anden halvdel henover. Luk kanten godt til.
Bag calzonerne ved 250 grader på bagepladen i 10-12 minutter til de er sprøde.
Opskriftene er herfra.
torsdag den 9. oktober 2014
Squashsalat med edamamebønner
Squashsalat med edamamebønner:
1 stor squash
200 g tomater
100 g edamamebønner
50 g solsikkekerner
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. citronsennep
Rist solsikkekerner på en tør pande.
Høvl squash i tynde skiver - brug en skræller eller et mandolinjern
Skær tomater i terninger og fjern kernerne.
Bland squash og tomater med solsikkekerner og edamamebønner. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt dressingen til salaten og vend rundt.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
onsdag den 8. oktober 2014
Madplan uge 41
Mandag: Rester fra lørdag
Tirsdag: Rødbedesalat med feta, linser og rucola. Hertil spejlæg
Onsdag: Græsk-inspireret kartoffelsalat med kyllinge-spinatfrikadeller. Hertil squash-salat med feta og mynte.
Torsdag: Kartoffelmos med medister og rester af kyllingesauce fra fryseren. Hertil rødkålssalat med granatæble
Fredag: Tarteletter med høns i asparges
Lørdag: Frikadelleburger med marineret rødkål og drueagurker
Søndag: Pulled chicken med indiske krydderier i tacoskaller med salsa og salat
søndag den 5. oktober 2014
Rugtærte med savoykål og bacon
Rugtærte med savoykål og bacon:
Tærtebund:
125 g youghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Bland ingredienserne sammen. Det skal gerne blive en fast dej, så den kan rulles ud. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis den er for tør.
Rul dejen ud så den passer med tærteformen. Smør formen med lidt olivenolie.
Forbag den ved 200 grader i 10 minutter.
Fyld:
1/2 mellem savoykål, fintsnittet
150 g bacontern
2 tsk. tørret timian
25 g valnødder
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Æggemasse:
3 æg
2,5 dl creme fraiche
100 g revet ost
Salt og peber
Blancer kålen i letsaltet vand i 2 minutter. Dræn den i en si og skyld med koldt vand.
Steg bacan sprød og læg det på køkkenrulle.
Kom 1 spsk. olie på en pande og tilsæt kål og timian, og svits i nogle minutter.
Tilsæt bacon, valnødder, æblecidereddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
Lad det køle helt af.
Pisk ingredienserne sammen til æggemassen og vend det sammen med savoykål-fyldet.
Fordel fyldet i den forbagte bund og bag den i cirka 30-40 minutter ved 200 grader.
Lad den trække 5-10 minutter inden servering.
Opskriften er fra Loui & Bearnaisen.
lørdag den 4. oktober 2014
Spaghetti-græskar
Bag græskaret i ovnen ved at prikke det med en gaffel og bage det ved 200 grader i 1 time.
Tag det ud af ovnen og flæk det. Fjern kernerne. Og begynd at tage fyldet ud. Det bliver helt automatisk til spaghetti.
Server det til fx kødsauce
torsdag den 2. oktober 2014
Squash med bønne- og champignonfyld
Squash med bønne- og champignonfyld:
1 mellemstor squash
1 dåse kidney bønner
1 fed hvidløg
Salt, peber, basilikum
100 g champignon
Olivenolie
50 g bøf mozzarella
Del squashen på langt og skrab indmaden ud.
Blend kidney bønner på en food processor sammen med indbad fra squash, hvidløg, basilikum samt salt og peber.
Champignon hakkes groft, og steges på panden i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Vend champignonerne i bønnemassen.
Kom squash i et ildfastfad og fyld dem med bønnemassen. Kom bøfmozzarella i strimler ovenpå og bag squash i oven ved 200 grader i 25-30 minutter.
Opskriften er lavet med inspiration fra Anne Naturglad.
mandag den 29. september 2014
Madplan uge 40
Mandag: Kyllingefarsbrød med græsk salat
Tirsdag: Pulled pork-rester m. coleslaw
Onsdag: Kyllingesuppe med kød- og melboller - kogt på skroget tirsdag
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Bøffer med flødekartofler
Lørdag: Nordisk fad med varmrøget laks, spinat og dild. Hertil grøn salat
Søndag: Frisk pasta med fløde og champignon
Tirsdag: Pulled pork-rester m. coleslaw
Onsdag: Kyllingesuppe med kød- og melboller - kogt på skroget tirsdag
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Bøffer med flødekartofler
Lørdag: Nordisk fad med varmrøget laks, spinat og dild. Hertil grøn salat
Søndag: Frisk pasta med fløde og champignon
søndag den 28. september 2014
Grøn musaka
Grøn musaka:
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
Frisk timian
1 aubergine (350 g)
1 squash (250 g)
4 spsk. yogurt naturel1 æg
1 spsk. hvedemel
25 g revet parmesanost
Salt og peber
Svits finthakket løg og hvidløg i ½ spsk. olie. Tilsæt hakkede tomater og timian.
Lad saucen simre 10 minutter.
Læg aubergine- og squashskiver på en bageplade med bagepapir. (Skiverne lavet bedst på et mandolinjern).
Pensl dem med olie, og drys med salt og peber. Brun dem i ovnen i cirka 15 minutter.
Læg grøntsagerne lagvist med tomatsauce i et ovnfast fad.
Pisk yoghurt sammen med æg, mel og ost og bred det ud over retten.
Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 225 grader.
fredag den 26. september 2014
Lun græskarsalat med æble
Lun græskarsalat med æble:
1 lille hokaido græskar eller ½ stort
2 æbler
3 spsk. olivenolie
1 frisk rosmarin
1 bakke blandede salater
1½ spsk. hvid balsamico
Salt og peber
Rengør græskaret godt og fjern kernerne. Man behøver ikke at skrælle et hokaidogræskar.
Del æblerne og fjern kernehuset. Brug et mandolinjern til at skære meget tynde skiver af både græskar og æble.
Fordel et på en bageplade med bagepapir og vend det med olivenolie, rosmarin og salt og peber. Kom det i ovnen ved 200 grader i omkring 30 minutter.
Server ved at toppe med blandede salater, vendt med balsamico og lidt ekstra olivenolie.
Opskriften er lavet med inspiration fra Miras Madblog
torsdag den 25. september 2014
Stærk karryret med svinekød og squash
Stærk karryret med svinekød og squash:
450 g svinekød i tern
1-2 løg skåret i tynde både (eventuelt bland hvide og rødløg)
olie
1-2 tsk. rød karrypasta (alt efter om det er supermarkeds-stærkt eller asiatisk stærkt)
1 ds. kokosmælk, 400 ml
1 tsk. chiliflager
1 spsk. fiskesauce
1 rød snack-peberfrugt
Salt og peber
Hæld olie i en wok og svits karrypasta i et minut. Tilsæt svinekødet og lad det brune, inden løg tilsætter. Lad det stege et par minutter, mens du skærer squash i tynde skiver. Kom squash og chiliflager i wokken og den det grundigt.
Lad det stege i et minuts tid, inden kokosmælk tilsættes. Lad det simre i cirka 5 minutter. Tilsæt peberfrugt og smag til med fiskesauce, salt og peber.
Server med det samme, sammen med nudler.
Opskriften er fra Piskeriset
Abonner på:
Opslag (Atom)