Da vi har en hel kasse squash vi skal have brugt, er ugens tema squash.
Mandag: Provencalsk suppe med butternut squash
Tirsdag: Bagt rødbede salat med kyllingefrikadeller og bagte squash
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Tortillas med squashfyld og kylling med ristede champignoner
Fredag: Frisk fuldkornspasta med laks, avocado, hytteost og squash med en grøn salat
Lørdag: Pizza med squash, parmaskinke og bøf mozzarella. Dertil en grøn salat
Søndag: Enebærgryde med kartoffel-/gulerodsmos med hvidkålssalat
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
tirsdag den 12. marts 2013
mandag den 11. marts 2013
Ananas dessert
Vi var så heldige at få to ananas til 10 kroner, så jeg fik hurtig den idé at den kunne laves til en lækker dessert/snack i stedet for den sædvanlige hygge vi kan finde på at få om søndagen foran "Borgen".
1 ananas
Tørret mynte
Lad det trække i 2 timer i køleskabet og server en skefuld skyr ovenpå.
Selv manden i huset synes det var et hit og et godt alternativ. Så kan klart anbefales!
1 ananas
Tørret mynte
Lad det trække i 2 timer i køleskabet og server en skefuld skyr ovenpå.
Selv manden i huset synes det var et hit og et godt alternativ. Så kan klart anbefales!
søndag den 10. marts 2013
fredag den 8. marts 2013
Dagens mellemmåltid
Når jeg har været afsted til træning fra morgenstunden, er jeg ret sulten efter træning, og har derfor brug for at supplere med et mellemmåltid.
Sidst stod den på hytteost og agurketern.
Sidst stod den på hytteost og agurketern.
torsdag den 7. marts 2013
Rodfrugter i kokosmælk
Meget lækker og anderledes måde at bruge rodfrugter. Da jeg så den hos Valdemarsro, var jeg simpelthen nødt til at prøve den. Den kan varmt anbefales!!
Jeg lavede mine egne justeringer, så det passede med hvad jeg havde i køkkenskabene.
850 g blandede rodfrugter - selv brugte jeg persillerødder, pastinak, kartoffel og gulerødder
1 rødløg
1 chili
1 tsk. kardemommefrø
½ tsk. peberkorn
2 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
3 fed hvidløg
1 spsk. frisk revet ingefær
1 spsk. majsolie
1 dl yoghurt naturel
1 dåse kokosmælk
150 g babyspinat
Jordnødder til drys
Skræl rodfrugterne og skær dem i passende mundrette stykker. Hak løget groft og chili uden kerner fint. Kom alle krydderier, chili, hvidløg og ingefær i en morter og mos den til tyk pasta.
Varm olien i en gryde og rist pastaen under omrøring i 30 sekunder. Tilsæt rodfrugter og løg og vend rundt. Tilsæt yoghurt og kokosmælk og læg låg på indtil rødderne er møre - det tager cirka 20 minutter. Tilsæt spinatblande og rør rundt. Drys ved servering med jordnødder og lidt hakket spinat.
onsdag den 6. marts 2013
Tortillas med kylling
I aftes fik vi tortillas med kylling. Vi stegte kyllingerne med spidskommen og koriander.
Tortillaerne blev samlet med hummus, salat, agurk, kylling og sukkerærter.
Dertil havde vi stegt nogle lækre champignoner.
Tortillaerne blev samlet med hummus, salat, agurk, kylling og sukkerærter.
Dertil havde vi stegt nogle lækre champignoner.
tirsdag den 5. marts 2013
Rodfrugtrulle med spinat
Søndagens aftenmad var superlækker, men gik alligevel lidt gal. Jeg havde nemlig glemt at presse væden fra de revne rodfrugter, så det gik lidt i smadder. Men det smagte rigtigt godt, trods alt.
Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin.
Rodfrugtrulle med spinat:
500 g kartofler
3 store gulerødder
2 rødbeder
1 læg
4-5 fed hvidløg
4 æg
2 spsk. hvedemel
100 g spinat
Salt og peber.
Riv rodfrugterne og pres væden fra. Bland det hele med resten af ingredienserne og pres det ud på bagepapir på en bageplade. Bag det i ovnen i 20 minutter. Spred spinaten udover og rul det til en roulade ved hjælp af bagepapiret. Bag rullen i 10 minutter i bagepapiret. Skær rullen ud i passende skiver.
Vi fik det sammen med en tomatsalsa og en marineret kotelet.
Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin.
Rodfrugtrulle med spinat:
500 g kartofler
3 store gulerødder
2 rødbeder
1 læg
4-5 fed hvidløg
4 æg
2 spsk. hvedemel
100 g spinat
Salt og peber.
Riv rodfrugterne og pres væden fra. Bland det hele med resten af ingredienserne og pres det ud på bagepapir på en bageplade. Bag det i ovnen i 20 minutter. Spred spinaten udover og rul det til en roulade ved hjælp af bagepapiret. Bag rullen i 10 minutter i bagepapiret. Skær rullen ud i passende skiver.
Vi fik det sammen med en tomatsalsa og en marineret kotelet.
mandag den 4. marts 2013
Madplan uge 10
Mandag: Rester fra søndag
Tirsdag: Tortillas med kylling, humus og andet grønt
Onsdag: Rodfrugter i kokosmælk
Torsdag: Brændende kærlighed med sweet potato-/sellerimos med tomatsalsa
Fredag: ------------------------------
Lørdag: ------------------------------
Søndag: Langtidsstegt Osso Bucco
Tirsdag: Tortillas med kylling, humus og andet grønt
Onsdag: Rodfrugter i kokosmælk
Torsdag: Brændende kærlighed med sweet potato-/sellerimos med tomatsalsa
Fredag: ------------------------------
Lørdag: ------------------------------
Søndag: Langtidsstegt Osso Bucco
onsdag den 27. februar 2013
Jordskokkesalat med æbler og hasselnødder
I aftes fik vi en lækker kyllingesalat med resterne af en helstegt kylling. Den blev blandet med tyrkiske pebre, rødløg, tomater og agurk. Den blev blandet op med fromage frais 0,2%. Til kyllingesalaten fik vi en jordskokkesalat med æbler og hassenødder. Inspirationen er hentet hos Foodplanner. Da det var min kæreste som lavede jordskokkesalaten blev opskriften fuldt til punkt og prikke, dog havde vi ingen citron, så der blev brugt en lime i stedet. Honningen rakte heller ikke til 2 spsk. så det blev der også sparret lidt på. Det gjorde dog ingenting, da den blev meget sød alligevel. Men det passede faktisk godt sammen med æblerne og de nøddeagtige friske jordskokker.
Jordskokkesalat med æbler og hasselnødder:
1 lime
2 spsk. rapsolie
1 spsk. flydende honning
75 g hasselnødder
500 g jordskokker
2 røde æbler
1 bundt purløg
Salt og peber
Bland limesaft, olie, honning samt salt og peber.
Hak hasselnødderne groft.
Skræl jordskokerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblerne i tern og hak purløg. Vend det hele i dressingen og smag til.
Jordskokkesalat med æbler og hasselnødder:
1 lime
2 spsk. rapsolie
1 spsk. flydende honning
75 g hasselnødder
500 g jordskokker
2 røde æbler
1 bundt purløg
Salt og peber
Bland limesaft, olie, honning samt salt og peber.
Hak hasselnødderne groft.
Skræl jordskokerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblerne i tern og hak purløg. Vend det hele i dressingen og smag til.
tirsdag den 26. februar 2013
Bagte rødbeder med mynteyoghurt
Inspiration til denne opskrift kommer herfra.
Jeg ændrede dog lidt i den i forhold til hvad jeg havde. Jeg brugte almindelig yoghurt naturel 1,5 % som jeg drænede over natten. Dertil tilsatte jeg frisk pebermynte som jeg har i fryseren fra i sommers samt tørret mynte som jeg plejer at købe i Bazar Vest.
Retten blev super lækker og vi fik rødbederne sammen med pangasius filet med koriander og lime samt en tomatsalat.
Jeg ændrede dog lidt i den i forhold til hvad jeg havde. Jeg brugte almindelig yoghurt naturel 1,5 % som jeg drænede over natten. Dertil tilsatte jeg frisk pebermynte som jeg har i fryseren fra i sommers samt tørret mynte som jeg plejer at købe i Bazar Vest.
Retten blev super lækker og vi fik rødbederne sammen med pangasius filet med koriander og lime samt en tomatsalat.
mandag den 25. februar 2013
Madplan uge 9
Mandag: Bagte rødbeder med mynteyoghurt. Hertil pangasius filet
Tirsdag: Kyllingesalat med en jordskokkesalat med hasselnødder og æble
Onsdag: Spaghetti Meatballs fra fryseren med hvidkålssalat
Torsdag: Wok med "tøm køleskabet"
Fredag: Kyllingekebab med humus, salat og andet grønt
Lørdag: Spaghetti Carbonara
Søndag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
Tirsdag: Kyllingesalat med en jordskokkesalat med hasselnødder og æble
Onsdag: Spaghetti Meatballs fra fryseren med hvidkålssalat
Torsdag: Wok med "tøm køleskabet"
Fredag: Kyllingekebab med humus, salat og andet grønt
Lørdag: Spaghetti Carbonara
Søndag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
lørdag den 23. februar 2013
Pizza - Italian style
Dette er vores fortrukne pizza herhjemme, når vi skal lave sådan en. Det er ikke just slankemad, men den er fantastisk!
Jeg plejer at lave bunden med 50 gram gær og så dele den i stykker og fryse dem med. Så er der altid pizzabunde i fryseren til hurtig aftensmad.
Pizzaen bliver fyldt med en hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, samt parmaskinke og ruculasalat.
Jeg plejer at lave bunden med 50 gram gær og så dele den i stykker og fryse dem med. Så er der altid pizzabunde i fryseren til hurtig aftensmad.
Pizzaen bliver fyldt med en hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, samt parmaskinke og ruculasalat.
Pizzadej, som består af:
-
2,5 dl Lunkent vand
-
15 gram gær
-
2 tsk salt
-
Ca. 500 gram pizzamel
-
2-3 spsk. olivenolie
Det
hele blandes sammen i en skål og æltes derefter sammen på bordet. Når dejen er
arbejdet godt igennem, deles den i tre stykker, som formes til boller og lægges
på køl.
Her
skal de hvile i minimum tre timer, men man kan med fordel lave dejen dagen før,
man skal bruge den.
Når dejen er klar, strækkes den ud til en tynd bund med masser af mel.
Her kan man - hvis man er i det kække hjørne - giver pizzabunden en svingtur i
luften, der hjælper med at strække dejen ud.
Abonner på:
Opslag (Atom)