Jeg plejer at lave bunden med 50 gram gær og så dele den i stykker og fryse dem med. Så er der altid pizzabunde i fryseren til hurtig aftensmad.
Pizzaen bliver fyldt med en hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, samt parmaskinke og ruculasalat.
Pizzadej, som består af:
-
2,5 dl Lunkent vand
-
15 gram gær
-
2 tsk salt
-
Ca. 500 gram pizzamel
-
2-3 spsk. olivenolie
Det
hele blandes sammen i en skål og æltes derefter sammen på bordet. Når dejen er
arbejdet godt igennem, deles den i tre stykker, som formes til boller og lægges
på køl.
Her
skal de hvile i minimum tre timer, men man kan med fordel lave dejen dagen før,
man skal bruge den.
Når dejen er klar, strækkes den ud til en tynd bund med masser af mel.
Her kan man - hvis man er i det kække hjørne - giver pizzabunden en svingtur i
luften, der hjælper med at strække dejen ud.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Lad mig vide hvad du synes. Jeg sætter altid pris på en kommentar