Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
onsdag den 27. marts 2013
tirsdag den 26. marts 2013
Grønne linser med feta og rødbede
Grønne linser med feta og rødbede:
500 g rødbeder
150 g tørrede grønne linser
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
50 g feta
75 g ruculasalat
Salt og peber
Kog rødbederne til de er møde. Skyld dem i koldt vand og smut dem ud af skrællen. Skær rødbederne i tern.
Kog linserne i rigeligt vand til de er møde, men ikke udkogte - det tager cirka 15 minutter.
Vend linser og rødbeder samme med presset hvidløg, olie, eddike og krydderier. Lad det trække i cirka en time i køleskabet. Smag til.
Vend rucula og feta i salaten.
mandag den 25. marts 2013
Madplan uge 13
Mandag: Grønne linser med feta og rødbede. Hertil svinekoteletter
Tirsdag: Flæskestegs sandwich
Onsdag: Minestrone suppe fra fryseren
Torsdag: Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld. Hertil hvidkålssalat
Fredag: Laks med knoldselleri puré med gulerods-/rødbede råkost
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler og rødkålssalat
Tirsdag: Flæskestegs sandwich
Onsdag: Minestrone suppe fra fryseren
Torsdag: Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld. Hertil hvidkålssalat
Fredag: Laks med knoldselleri puré med gulerods-/rødbede råkost
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler og rødkålssalat
fredag den 22. marts 2013
Tunsauce med squash-spaghetti
Opskriften er lavet med inspiration fra Baronessens kogebog.
Tunsauce:
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
4 spsk. ketchup
2 ds. tun
1 ds. flåede tomater
1 tsk. chilipulver
4 dl kokosmælk
Salt og peber
Sauter løg, hvidløg og chilipulver. Tilsæt ketchup. Når det hele har fået en rødbrun farve, tilsæt da de flåede tomater og tun. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og ketchup.
Squash-spaghettien blev lavet på mandolin-jernet og overhældt med kogende vand. Træk i 30 sekunder og hæld vandet fra. Server med tunsauce.
Vi fik retten sammen med en råkost af revne gulerødder og rødbede.
Tunsauce:
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
4 spsk. ketchup
2 ds. tun
1 ds. flåede tomater
1 tsk. chilipulver
4 dl kokosmælk
Salt og peber
Sauter løg, hvidløg og chilipulver. Tilsæt ketchup. Når det hele har fået en rødbrun farve, tilsæt da de flåede tomater og tun. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og ketchup.
Squash-spaghettien blev lavet på mandolin-jernet og overhældt med kogende vand. Træk i 30 sekunder og hæld vandet fra. Server med tunsauce.
Vi fik retten sammen med en råkost af revne gulerødder og rødbede.
onsdag den 20. marts 2013
Majssuppe med chili
Billedet frembringer ikke just suppens positive kvaliteter, men den var rigtig lækker og anderledes. Opskriften blev fundet hos Arla, men jeg foretog mine egne justeringer.
Majssuppe med chili:
550 g frosne majs kerner
1 liter grøntsagsbouillon
1 chili
2 løg
4 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk. olivenolie
Hak løg, hvidløg og chili og sauter det i olivenolien. Tilsæt halvdelen af majskernerne og sauter dem med kort. Tilsæt grøntsagsbouillon og kog i cirka 10 minutter. Blend suppen og giv den et opkog og smag til med salt og peber. Tilsæt resten af majskernerne og kog videre i 5 minutter. Server.
tirsdag den 19. marts 2013
Tortillas med squash fyld
Sqaush fyld:
3 squash - revet og presset for væde i et viskestykke
4 spsk. revet parmasan
Skyr
Yoghurt naturel
Bland tingene sammen. Jeg havde en rest skyr og yoghurt naturel, derfor blandede jeg dem sammen.
Vi fyldte tortillaerne med kylling, romainesalat, agurk og squash fyld. Vi fik det sammen med 1/4 avocado og stegte champignoner.
mandag den 18. marts 2013
Madplan uge 12
Mandag: Majssuppe med chili
Tirsdag: Tunsauce med squash-spaghetti. Hertil rødbede/gulerods råkost
Onsdag. Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: Grøntsagsrösti med fyldte skinkeschnitzler. Hertil rødkålssalat
Lørdag: Flæskesteg med tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich med hjemmebagte sandwichboller og gnavegrønt
Tirsdag: Tunsauce med squash-spaghetti. Hertil rødbede/gulerods råkost
Onsdag. Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: Grøntsagsrösti med fyldte skinkeschnitzler. Hertil rødkålssalat
Lørdag: Flæskesteg med tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich med hjemmebagte sandwichboller og gnavegrønt
søndag den 17. marts 2013
Spaghetti med røget laks, squash og hytteost
Vi fik en rigtig lækkert ret i fredags. Ikke sund, men det må man godt når det nu er fredag.
Squash blev skåret i tynde skiver og lyn blanceret i spaghetti vandet inden det blev sat til at koge. Spaghettien blev kogt og blandet med strimler af røget laks og blanceret squash. Det hele blev vendt rundt med hytteost.
Vi fik det sammen med grøn salat lavet med iceberg, tomat og gedefeta.
Squash blev skåret i tynde skiver og lyn blanceret i spaghetti vandet inden det blev sat til at koge. Spaghettien blev kogt og blandet med strimler af røget laks og blanceret squash. Det hele blev vendt rundt med hytteost.
lørdag den 16. marts 2013
Bagt squash
Vi fik nogle rigtig lækre squash sammen med rødbedesalat forleden aften. Der var faktisk nogle associationer til sushi, men nok mest på grund af soja og ingefær.
Bagte squash:
2 squash
Marinade:
6 spsk. soja sauce
En lille klump ingefær
3 fed hvidløg
4 spsk. olie
Vask squashene og halver dem.
Rør marinaden sammen; soja, knust ingefær, presset hvidløg og olie. Pensl blandingen på squashene.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
Bagte squash:
2 squash
Marinade:
6 spsk. soja sauce
En lille klump ingefær
3 fed hvidløg
4 spsk. olie
Vask squashene og halver dem.
Rør marinaden sammen; soja, knust ingefær, presset hvidløg og olie. Pensl blandingen på squashene.
Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter.
fredag den 15. marts 2013
Bagt rødbedesalat
Bagt rødebedesalat:
1 kg rødbeder
1 agurk
5 stilke bladselleri
1 mellem rødløg
Marinade:
2 spsk. olivenolie
2 spsk. rødvinseddike
2 tsk. sukker
3 tsk. chiliflager
Vask 2/3 af rødbederne og bag dem i ovnen til de er møre. Skræl de resterende rødbeder. Skær de bagte og de rå rødbeder i tern. Bland marinaden og bland halvdelen sammen med rødbederne.
Flæk agurken og fjern kernerne. Skær dem i tern. Skær bladselleri og rødløg i tern. Bland de 3 ingredienser sammen med den sidste halvdel af marinaden. Lad salaterne trække hver for sig i cirka 2 timer. Grunden til dette er, at rødbederne ikke vil farve de resterende grøntsager.
Bland det hele og server.
Vi fik det sammen med bagte squash og kyllingefrikadeller.
torsdag den 14. marts 2013
Provencalsk suppe med butternut squash
Da jeg lavede denne suppe blev jeg ret skuffet. Den lignede overhovedet ikke billedet og den smagte egentlig ikke som jeg måske havde håbet.
Det blev heldigvis bedre da fyldet kom på, og tager man lidt af det hele i en mundfuld smager det egentlig meget godt. Manden synes ret godt om den, også inden fyldet kom på. Det er nok smag og behag.
Det blev heldigvis bedre da fyldet kom på, og tager man lidt af det hele i en mundfuld smager det egentlig meget godt. Manden synes ret godt om den, også inden fyldet kom på. Det er nok smag og behag.
onsdag den 13. marts 2013
Tip of the day
Kvickly har i dag alt svinekød til halvpris!
Jeg har allerede været derude for at fylde fryseren. Skønt!
Jeg har allerede været derude for at fylde fryseren. Skønt!
Abonner på:
Opslag (Atom)