Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 2. december 2013

Madplan uge 49

Mandag: Rester af sushi fra søndag med grøn salat
Tirsdag: Pandekageroulade med grøn salat
Onsdag: Hjemmelavet hønsekødssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Rester fra tirsdag
Lørdag: Grønlangkål med frisk grønkål. Hertil kogt hamburryg og brunede kartofler
Søndag: Grøn salat med brød

fredag den 29. november 2013

Rødebede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler



Endnu en opskrift fra den fanstiske kogekog Suveræne Salater - Året rundt. Her er den med mine egne justeringer, så det passede med indholdet i køkkenskabene.

Rødbede-grønkålssalat med avocado og ristede mandler
400 g rødbeder
100 g grønkål
50 g mandler
2 modne avocadoer

Dressing:
4 tsk. olivenolie
4 tsk. friskpresset citronsaft
Saft af en appelsin
1 tsk. flydende honning
salt og peber

Skræl rødbederne og kog dem til de er møre. Skær dem i ½ cm tykke skiver.
Skyl grønkålen og skær stokken fra og snit kålen fint.
Rist mandlerne i ovnen ved 175 grader i cirka 15 minutter. Hak dem groft.

Bland dressingen og vend den med rødbede og grønkål og smag til med ekstra citronsaft, honning, salt og peber.

Flæk avocadoerne og tag kødet ud og skær det i tern. Fordel dem over salaten og pynt med mandlerne.

torsdag den 28. november 2013

Grønkålspesto


Opskriften blev fundet hos Valdemarsro.

3 dl hakket grønkål
2 spsk. friskrevet parmesan
3 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
½ dl mandler
lidt salt og peber

Det hele kommet i en foodprocessor og blendet i cirka 60 sekunder til det har en ensartet masse.
Smag til med salt og peber og eventuelt lidt mere olivenolie.

Hvidløget bliver stærkere når den får lov at trække, så hvis man ikke ønsker den så stærk, kan man nøjes med et ½ hvidløgsfed.

onsdag den 27. november 2013

Grønkålssalt med rødkål og bagt butternutsquash



Salaten blev til da jeg havde forskellige rester.
Jeg havde allerede revet rødkålen og snittet grønkålen, som bare rå klar i poser i køleskabet til at blive brugt. Da jeg også havde en avocado og æbler, var et oplagt også at bruge. Så jeg blandede alle ingredienserne sammen med lidt æbleeddike og olivenolie. Og så er den klar til servering.

Buttersquah'et blev skåret i terninger og vendt med olivenolie og chiliflager. Herefter bagt i ovnen ved 200 grader i 30 minutter eller til de er møre. Til sidst får de lige tid under grillen, så de får en sprød overflade.

Hertil blev der lavet en mayo af en bøtte past. æggeblomme og til sidst vendt med estragon.

mandag den 25. november 2013

Madplan uge 48

Mandag: Rødkålssalat med spelt og æbler. Hertil mini kyllingefrikadeller
Tirsdag: ----------------------
Onsdag: Rester fra søndag uge 47 med hokkaidomos
Torsdag: ---------------------
Fredag: ----------------------
Lørdag: ----------------------
Søndag: Hjemmelavet sushi med edamamebønner

fredag den 22. november 2013

Maskeret blomkål


En lækker og let ret som minder mig om de gange jeg har fået den hjemme hos min mor. Jeg valgte dog at bruge majs og ærter i stedet for den traditionelle iceberg salat.

Maskeret blomkål
1 blomkål
500 g rejer
3-4 hårdkogte æg
4 tomaster
4-5 dl cremefraiche 5%
2 spsk. mayonnaise
Citronsaft
Ærter og majs

Rengør blomkålet og læg den i saltvand i 20-30 minutter, så eventuelle smådyr kravler ud.
Skyl blomkålet godt og skær et kors i bunden af stokken. Kog den i letsaltet vand til den er mør - cirka 15 minutter. Køl kålet ned - det skal være helt afkølet.

Cremefraiche røres med mayo, lidt citronsaft og smages til med salt og peber.

Æggene pilles og halveres. Tomater skylles og skæres i både.
Fordel æg og majs på et stort fad. Læg blomkålet midt på, og smør lidt af dressingen på toppen. Læg nogle af rejerne på toppen. Herefter fordeles æg, tomatbåde og de restende rejer rundt om blomkålen.
Resten af dressingen hældes i en skål og serves til sammen med citronbåde og godt brød.

torsdag den 21. november 2013

Madpandekager med rester af rodfrugter


Da vi fik bagte rodfrugter i Römertopfen den anden dag, blev resterne af rodfrugterne brugt til disse lænkre pandekager.
Opskriften blev hentet hos Arla.

Madpandekager
2 æg
3 dl minimælk
50 g grahamsmel
50 g hvedemel
125 g bagte rodfrugter
1/4 tsk. groft salt

Pisk æg og mælk sammen med stavblenderen. Tilsæt grahamsmel og hvedemel og pisk til en jævn blanding. Mos rodfrugterne let sammen og tilsæt dem og giv dem en god omgang med stavblenderen sammen med salt.
Hæld lidt olie på en pande og steg pandekagerne cirka 2 minutter på hver side.

tirsdag den 19. november 2013

Helstegt kylling i Römertopf



Retten er super nem.

Jeg skrællede og skar alle mine ynglings rodfrugter ud i passende størrelser sammen med løg og lagde i bunden af Römertopfen der allerede har stået med vand i 20-30 minutter.
Kyllingen fyldte jeg med æbler og dryssede med salt og peber.
Læg eventuelt nogle kviste rosmarin ved.
Giv kylling og rofrugter 45-50 minutter i ovnen ved 200 grader.

mandag den 18. november 2013

Madplan uge 47

Mandag: Grønkålssalat med pasta og ananas. Hertil tomatsalsa og rester af fyldte peberfrugter fra fryseren.
Tirsdag: Rester fra mandag med skinkeschnitzler
Onsdag: Linsesalat med rucula, rødbede og feta. Hertil koteletter
Torsdag: Blomkålssuppe-rester fra fryseren
Fredag: Pizza "Italian style" med grøn salat
Lørdag: Spareribs med bagt græskar og salat af blomkål
Søndag: Enebærgryde med rodfrugtemos og grønkåls-/rødkålssalat

fredag den 15. november 2013

Spaghetti med kyllingekødboller


En skøn skøn simre ret som smager lækkert, og perfekt til weekenden.
Opskriften er fra den Den Store Pastakogebog.

Spaghetti med kyllingekødboller
500 g hakket kyllingekød
60 g friskrevet parmesan
60 g brødkrummer
2 fed hvidløg, knuste
1 æg
1 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket salvie
3 spsk. olie
500 g spaghetti
Salt og peber

Tomatsauce:
1 spsk. olivenolie
1 finthakket løg
2 kg hakkede tomater
2 laurbærblade
30 g friske basilikumblade
1 spsk. friskkværnet sort peber

Bland ingredienserne til kødbollerne og stil farsen i køleskabet i 30 minutter til farsen er fast. Form herefter farsen til kødboller.
Varm olien op i en gryde og steg kødbollerne - nogle stykker af gangen - til de er gyldenbrune. Vend dem rundt ved at ryste gryden let. Lad dem trække på køkkenrulle.
Tomatsaucen tilberedes ved at varme olivenolien gryden og steg løget heri i 1-2 minutter til det er blødt. Dernæst tilsættes tomater og laurbær, og et løg lægges over, så det kommer i kog. Der røres af og til. Skru ned på lavt blus og lad saucen koge i 50-60 minutter med låget halvt på.
Tilsæt kødbollerne sammen med basilikumblade og friskkværnet peber og lad det simre uden låg i 10-15 minutter.
Mens saucen simrer, koges spaghettien. Server i en skål med frisk basilikum.

torsdag den 14. november 2013

Sellericreme med hvidløg og parmesan


Opskriften har jeg fundet i min lige nu yndlingskogebog Suveræne Salater - Året rundt. En kogebog som er delt op i årets måneder, så man på den måde kan spise efter årstiderne. Det er skønt at få en masse inspiration som hænger sammen med årstiden.

Sellericreme med hvidløg og parmesan
10 fed hvidløg
1,2 kg knoldselleri
40 g parmesan
4 tsk. olivenolie
2 kviste rosmarin
Salt og peber

Pil hvidløgsfeddene og hak dem groft. Skæl sellerien og skær den i grove tern og dem dem i med hvidløg indtil begge dele er helt møre. Sig vandet fra.
Blend selleri og hvidløg med revet parmesan og smag til med olivenolie, salt og friskkværnet peber.

tirsdag den 12. november 2013

Madplan uge 46

Mandag: Sellericreme med hvidløg og parmesan. Hertil svinekoteletter og råkost af gulerod og rødbede.
Tirsdag: Rugbrød med gnavegrønt
Onsdag: Supperest fra fryseren med hjemmebagte flutes
Torsdag: Råkost Asian style med kartoffelpakker og hotwings
Fredag: Butternut-squash salat med persille. Hertil drumsticks
Lørdag: Grydestegt roastbeef med rødkålssalat og ovnbagt kartoffelmos
Søndag: Kartoffelpizza med rosmarin og grøn salat