Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
lørdag den 22. februar 2014
Fastelavnsboller med nougat og marcipan - formet som muffins
Opskriften giver 12 muffins og er lavet med inspiration fra Odense Marcipan.
Fastelavns muffinboller:
2 dl mælk
25 g gær
3 æg
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 spsk. honning
125 g smør
500 g hvedemel
Fyld:
75 g nougat
100 g marcipan
1 æg til pensling
Brug en røremaskine eller en elpisker.
Gæren røres ud i lun mælk og æggene røres i et af gangen.
Tilsæt sukker, salt, honning, smør og halvdelen af melet og rør det godt sammen. Drys resten af melet i lidt ad gangen, mens der røres og lad dejen hvilke 60 minutter.
Fordel dejen i en fast muffinform med 2 skeer. Lav en god fordybning i hver med fingeren og fyld den med nougat og marcipan. Fold dejen henover og vend bollen i formen så lukningen vender nedad.
Lad dem hæve 45 minutter. Pensl med æg og bag dem ved 25 minutter ved 180 graders varmluft.
Afkøl dem og pynt med glasur.
De hæver ret kraftigt, især når de kommer i ovnen, så derfor var de også vokset sammen, da de kom ud af ovnen.
fredag den 21. februar 2014
Fiskefrikadeller og sellerifritter
Skær den ønskede mængde knoldselleri ud i den rigtige størrelse. Vend det i lidt olie på bagepapir med ønskede krydderier. Vi valgte at bruge chilisalt og ramsløg.
Fiskefarsen blev rørt med salt, peber samt dild.
Hjemmelavet remoulade; skyr rørt med pickles fra glas samt salt og peber.
tirsdag den 18. februar 2014
Broccolisuppe med ris, bønner og kål
Broccolisuppe med ris, bønner og kål (4-6 pers):
200 g tørrede hvide bønner - udblødt i 8 timer
2 liter hønsebouillon
1 dl risottoris
2 håndfulde grønkål i små stykker
100 g bacon i tern
2 bdt. broccoli i mindre buketter
1 porre i tynde ringe
Salt og peber
Kog bønnerne møre i usaltet vand i cirka 60 minutter.
Bring hønsebouillonen i kog og tilsæt ris, bønner, kål og bacon lad den simre i 20 minutter. Tilsæt broccoli og porre og kog i endnu 10 minutter. Smag til med salt og peber.
Opskriften er hentet hos foetex.dk.
mandag den 17. februar 2014
Madplan uge 8
Mandag: Asiatisk kyllingesuppe med kål
Tirsdag: Langtidsstegte andelår i Römertopf med kartoffelmos og rødkålssalat
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Fiskefrikadeller med bagte selleri-fritter og dyppelse. Hertil kogt blomkål
Fredag: --------------------------------
Lørdag: Tikka Chicken Masala med agurk/mynte sauce og hjemmebagte naanbrød
Søndag: Svensk Pølseret og grøn salat
Tirsdag: Langtidsstegte andelår i Römertopf med kartoffelmos og rødkålssalat
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Fiskefrikadeller med bagte selleri-fritter og dyppelse. Hertil kogt blomkål
Fredag: --------------------------------
Lørdag: Tikka Chicken Masala med agurk/mynte sauce og hjemmebagte naanbrød
Søndag: Svensk Pølseret og grøn salat
fredag den 14. februar 2014
Cookies med marcipan og chokolade
Cookies med marcipan og chokolade:
Cirka 25 stk.
150 g blødt smør
150 g brun farin
175 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
1 æg
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
125 g revet marcipan
150 g chokolade efter eget valg - jeg brugte lys choklade, da jeg havde en rest der havde godt af at blive brugt.
Pisk smør, brun farin, sukker og vaniljepulver til en blød masse. Pisk herefter ægget i.
Rør roligt hvedemel og bagepulver. Tilsæt marcipan og hakket chokolade.
Kom kugler på størrelse med en stor valnød på bagepapir og bag dem ved 200 grader i 14 minutter.
torsdag den 13. februar 2014
Rösti af rodfrugter
De var så lækre, disse röstis. Og hvis man har nogle rester af rodfrugter i køleskabsskuffen, er det bare en super måde at få dem brugt på og er anderledes end de sædvanlige bagte rodfrugter.
Opskriften har jeg taget hos Sæson for god smag.
Rösti af rodfrugter:
500 g blandede rodfrugter - jeg brugter pastinak og gulerod
1 løg
1 spsk. tørret timian
1 dl hakket persille
3 spsk. hvedemel
Salt og peber
2 æg
2 spsk. olie
Skræl og riv rodfrugterne groft. Tryk dem tørre i køkkenrulle. Kom dem i en skål sammen med groftrevet løg, krydderier, persille, hvedemel og sammenpisket æg.
Form dem til passende runde kager og 0,5 cm høje. Sæt dem på en bageplade med bagepapir. Stænk med olie og bag dem gyldne og sprøde ved 200 grader i 30 minutter.
onsdag den 12. februar 2014
Farsbrød med feta, spinat og nødder
Farsbrød med feta, spinat og nødder:
350 g hakket svinekød
1 stort løg
1 stor håndfuld optøet spinat, presset fri for væde
150 g smuldret feta
50 g grofthakkede hasselnødder
2 æg
1 spsk. hvedemel
Salt og peber
Rør farsen med løg, hakket spinat, feta, nødder og æg. Tilsæt hvedemel samt salt og peber.
Stil farsen på køl og lad den hvile i 30 minutter.
Kom farsen i en smurt form. Kom den i ovnen ved 200 grader i 40 minutter.
Hvis man ønsker stegesky for sauce, kan man tilsætte vand i formen.
tirsdag den 11. februar 2014
Salat af ovnbagt butternut squash og peberfrugt med oliven og feta
En smuk salat, som jeg fandt hos Vanløseblues, og da jeg havde et butternut squash liggende var det en ny og inspirerende måde at bruge det på. Det er en salat som mætter godt, og vi fik derfor kun et andelår til.
Salat af ovenbagt butternutsquash og peberfrugt med oliven og feta:
1 butternut squash
2 røde peberfrugter
20 oliven
50 g feta i blok
1 stor håndfuld bredbladet persille
Olivenolie
Salt
Skyl og skrub butternut squash godt og del den på langs. Skrab kernerne ud og skær den og peberfrugt i skiver. Kom det på en bageplade med bagepapir og vend dem i oliven og salt. Bag grøntsagerne i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter.
Imens smuldres feta, oliven skæres i halve og persillen hakkes groft.
Tag de bagte grøntsager ud af ovnen og lad dem køle en smule af.
Anret dem herefter med feta, persille og oliven.
mandag den 10. februar 2014
Madplan uge 7
Mandag: Farsbrød med feta og nødder. Hertil rodfrugtsrösti og rødbedesalat med grapefrugt
Tirsdag: Broccolisuppe med ris, bønner og kål
Onsdag: Lasagne-rester fra fryseren med grøn salat
Torsdag: ----------------------
Fredag: Pasta (måske hjemmelavet) med oksefilet (restemad)
Lørdag: Hjemmelavede kyllingeburgere
Søndag: Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin. Hertil grøn salat
Tirsdag: Broccolisuppe med ris, bønner og kål
Onsdag: Lasagne-rester fra fryseren med grøn salat
Torsdag: ----------------------
Fredag: Pasta (måske hjemmelavet) med oksefilet (restemad)
Lørdag: Hjemmelavede kyllingeburgere
Søndag: Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin. Hertil grøn salat
fredag den 7. februar 2014
Broccolitærte
Tærtedej:
125 g yoghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker
Tærtefyld:
1 broccolihoved
1 pakke skinkestrimler
6 æg
2 dl minimælk
4 dl hytteost
1 knsp. revet muskatnød
Salt og peber
Overhæld broccolien, som er skåret i mindre buketter, med kogende vand og lad det trække 2 minutter.
Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af. Fordel det i tærtebunden sammen med skinkestrimler.
Pisk æg, mælk og hytteost sammen med krydderier og hæld det over fyldet.
Bag tærten i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 40 minutter og indtil æggemassen er størknet.
torsdag den 6. februar 2014
Chiliolie - perfekt til falafler
Menuen stod på falafler, og da jeg så opskriften på chiliolie hos Valdemarsro, var jeg nødt til at prøve den, da jeg elsker at få chiliolie i en rullekebab fra Bazar Vest.
Chiliolie:
4 spsk. chiliflager
½ dl vand
1 lille dåse tomatpuré
1 fed hvidløg
1 knsp. stødt spidskommen
1 knsp. kanel
1 knsp. salt
1 tsk. citronsaft
1 tsk. sukker
1 dl rapsolie
Chiliflager og vand kommes i en gryde og koges op. Kog det godt igennem under omrøring. Vandet må godt fordampe, men pas på ikke at brænde chilierne på. Når vandet er fordampet, tilsættes tomatpuré, hvidløg, spidskommen, kanel, salt, sukker og citronsaft. Kog igen op under omrøring. Tag gryden af varmen, lad det køle en smule af, og rør så halvdelen af olien i. Hæld på glas og hæld resten af olien over.
onsdag den 5. februar 2014
Kartoffel-karry-kokos suppe
Kartoffel-karry-kokos suppe (4 pers):
600 g kartofler, skåret i mundrette stykker
4-5 spsk. olivenolie
4 porrer i skiver
3 fed hvidløg i tynde skiver
3 spsk. karry
2 tsk. gurkemeje
1 ds kokosmælk (400 ml)
1,4 L grøntsagsbouillon
Salt
Sauter kartoflerne i lidt olie en gryde. De skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 5-6 minutter. Tilsæt porrer og hvidløg og sauter kort. Tilsæt karry, gurkemeje og herefter kokosmælk samt bouillon. Lad suppen simre i 20-30 minutter under låg og til kartoflerne er kogt møre.
Smag til med salt og server med groft brød.
Opskriften er fra Femina
Abonner på:
Opslag (Atom)