Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
lørdag den 6. september 2014
Kylling i fløde, hvidvin og estragon
Kylling i fløde, hvidvin og estragon:
3 underlår, og 2 overlår - eller en hel kylling som er parteret i stykker
2 løg, hakket
250 g champignon, skåret i skiver
Olie til stegning
½ flaske hvidvin
3 dl hønsebouillon
1 tsk. timian
2 laurbærblade
2-3 tsk. estragon
2-3 dl fløde
Salt og peber
Persille, hakket
Brun champignon og løg hver for sig i lidt olie, og kom det i en skål og sæt til side.
Brun kyllingen i lidt olie.
Kom champignon, løg, hvidvin, hønsebouillon, timian, estragon og laurbærblade ned til kyllingen. Lad det simre ved svag varme i en times tid til kyllingen er mør. Tilsæt fløde. Kan eventuelt jævnes med maizena.
Kom hakket persille i og smag til med salt og peber.
Kan serveres med kartoffelmos.
Opskriften er lavet med inspiration fra Foodfanatic.
torsdag den 4. september 2014
Laks Salad Nicoise
Laks Salad Nicoise:
200 g laksebøffer
2 æg
1 salathoved
200 g grønne bønner
1 bakke cherrytomater
200 g kogte kartofler
2 spsk. kapers
50 g sorte oliven
Sennepsdressing:
1 tsk. dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
Bag laksen i ovnen ved 200 grader i cirka 13-15 minutter. Kog æggene i 10 minutter. Afkøl og pil dem.
Skyl salaten og afdryp. Nip bønnerne og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter.
Afdryp bønnerne og overhæld med koldt vand. Halvér cherrytomaterne og skær kartoflerne i mindre stykker.
Vend salat med kartofler, bønner, cherrytomater, æg skåret i kvarte, kapers og oliven. Del laksen i flager og fordel over salaten.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og drys over salaten.
Opskriften er fra Sæson.
onsdag den 3. september 2014
Blomkålscouscous med porre, hvidløg og nigellafrø
Blomkålscoucous med porre, hvidløg og nigellafrø:
1 blomkål
1 porre
2 gulerødder
1 bdt. persille
1 håndfuld nigellafrø
Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecider eddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, knust
Salt og peber
Rengør blomkål og riv det hele groft - er nemmest på en foodprocessor.
Snit porren i meget fine ringe. Hak gulerødder i skiver.
Hak persillen groft.
Rør dressingen sammen, og smag til med salt og peber.
Vend den sammen med grønsagerne, persille og nigellafrø.
Opskriften er tyvstjålet fra Salattøsen.
mandag den 1. september 2014
Madplan uge 36
Mandag: Kyllinge-rester fra lørdag
Tirsdag: Pitabrød
Onsdag: Kartoffelpandekage med diverse grøntsager. Hertil squashfrikadeller og tomatsalat
Torsdag: Stærk karryret med svinekød og squash
Fredag: Couscous med kylling og basilikumcreme. Hertil grøn salat
Lørdag: Svampe speltotto
Søndag.: Hakkebøffer med bløde løg og kartoffelbåde. Hertil grønne bønner
Tirsdag: Pitabrød
Onsdag: Kartoffelpandekage med diverse grøntsager. Hertil squashfrikadeller og tomatsalat
Torsdag: Stærk karryret med svinekød og squash
Fredag: Couscous med kylling og basilikumcreme. Hertil grøn salat
Lørdag: Svampe speltotto
Søndag.: Hakkebøffer med bløde løg og kartoffelbåde. Hertil grønne bønner
mandag den 25. august 2014
Madplan uge 35
Mandag: Wok
Tirsdag: Maskeret blomkål
Onsdag: Blomkålssuppe med dild og rejer
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Laks salad nicoise
Lørdag: Kylling i hvidvin, fløde og estragon. Hertil ris og pære-fennikelsalat
Søndag: Kyllingetærte af resterne fra helstegt kylling. Hertil grøn salat.
søndag den 24. august 2014
Blåmuslinger i kokosmælk
Blåmuslinger i kokosmælk:
3 cm ingefær
1 rødløg
1 chili
2 fed hvidløg
2 dåser kokosmælk, á 400 ml
1 håndfuld kaffir limeblade
1,5 kg blåmuslinger
Rengør blåmuslingerne godt.
Riv ingefæren, hak løg og chili, og pres hvidløgene.
Svits det i en gryde i lidt olie. Brun det let og tilsæt kokosmælk og limeblade og lad det koge op.
Dryp muslingerne godt af og kom dem i gryden. Rør rundt og lad dem koge 7 minutter med låg.
Server med godt brød.
Opskriften er lavet med inspiration fra femmefood.
mandag den 18. august 2014
Madplan uge 34
Mandag: Rester fra mandag . Hertil squashsalat med mynte og feta
Tirsdag: Citronfrikadeller med pasta. Hertil blancheret savoykål
Onsdag: Squashgetti med kylling, champignong og bacon
Torsdag: Agurkesuppe med valnødder
Fredag: Bøffer, bearnaise og timiankartofler. Hertil grønne bønner
Lørdag: --------
Søndag: Wok med kylling
Tirsdag: Citronfrikadeller med pasta. Hertil blancheret savoykål
Onsdag: Squashgetti med kylling, champignong og bacon
Torsdag: Agurkesuppe med valnødder
Fredag: Bøffer, bearnaise og timiankartofler. Hertil grønne bønner
Lørdag: --------
Søndag: Wok med kylling
torsdag den 14. august 2014
Quinoasalat
Quinoasalat:
1 dl quinoa
1 rød peberfrugt
4 tørrede abrikoser
1 bakke rucula salat
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber
Kog quinoaen i 2 dl vand med lidt salt i cirka 10 minutter og lad den afkøle.
Pisk dressingen sammen og vend den i quinoa sammen med snittet peberfrugt, abrikoser i tern og rucula.
onsdag den 13. august 2014
Røget makrelsalat
Røget makrelsalat:
1 hel røget makrel
2 dl creme fraiche 5 %
Salt og peber
Tag kødet af makrellen - husk at få alle benene med. Det er nemmest at dele den hel, og så dele hvad halvdel i to. Så får man fileterne, og benene er nemme at se.
Pil kødet fra hinanden, og vend det sammen med creme fraiche, og smag til med salt og peber.
Server det med en grøn salat og ristet rugbrød.
tirsdag den 12. august 2014
Grøn spaghetti carbonare med squash
Grøn spaghetti carbonara med squash:
400 g spaghetti
200 g bacon
2 squash - supermarkedsstørrelse
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
4 æg
100 g fintrevet parmesan
½ håndfuld persille
½ håndfuld basilikum
Salt og peber
Kog spaghetti
Steg bacon i olivenolie i en gryde til det er sprødt. Riv squash groft og hak hvidløget fint.
Tilsæt squash og hvidløg til det sprøde bacon og steg med cirka 4 minutter.
Pisk æg og parmesan sammen. Tilsæt den kogte spaghetti til squash-blandingen og tilsæt æggemassen. Vend rundt til æggene begynder at stivne. Vend rundt med hakkede krydderurter og smag til med salt og peber.
Opskriften er lavet med inspiration fra Sara Madunivers.
mandag den 11. august 2014
Madplan uge 33
Mandag: Sandwich med kylling, karrydressing og bacon. Hertil gnave grønt
Tirsdag: Blomkålscouscous med porre, hvidløg og nigella frø. Hertil lammedeller.
Onsdag: Pitabrød med pulled pork
Torsdag. Kold agurkesuppe med valnødder. Hertil flutes
Fredag: Fyldt kalkunbryst med flødeost. Hertil timianstegte ovnkartofler og spidskålssalat med ærter
Lørdag: Wok med kylling
Søndag: Porretærte med skinke og feta. Hertil grøn salat.
Tirsdag: Blomkålscouscous med porre, hvidløg og nigella frø. Hertil lammedeller.
Onsdag: Pitabrød med pulled pork
Torsdag. Kold agurkesuppe med valnødder. Hertil flutes
Fredag: Fyldt kalkunbryst med flødeost. Hertil timianstegte ovnkartofler og spidskålssalat med ærter
Lørdag: Wok med kylling
Søndag: Porretærte med skinke og feta. Hertil grøn salat.
lørdag den 9. august 2014
Langtidsstegte spareribs i Römertopf
Langtidsstegte spareribs:
Ukogte spareribs
2 stængler bladselleri
3 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. stødt koriander
2 dåser øl
Hønsebouillon
Barbeque marinade:
4 spsk. ketchup
2 spsk. honning
2 spsk. brun farin
1 spsk. soya
1 spsk. æblecider eddike
2 tsk. sambal olek
1 tsk. hvidløgspulver
1½ tsk. tørret ingefær
2 tsk. timian
2 tsk. røget paprika
1 tsk. cayenne peber
Salt og peber
Sæt Römertopfen i blød.
Skær gulerødder, bladselleri, hvidløg og løg i grove stykker. Kom dem i Römertopfen sammen med spareribs. Hæld øl over og top med hønsebouillon til det dækker. Kom fennikelfrø og koriander ved. Luk til og kom i ovnen ved 180 grader i 2 timer.
Rør marinaden sammen.
Tag benene op af Römertopfen og læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande. Pensl dem med halvdelen af marinaden. Kom dem i ovnen ved 150 grader i cirka 1 time.
Pensl dem nu igen, og giv dem igen 30 minutter, men hold øje med dem, så de ikke blive tørre.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
Abonner på:
Opslag (Atom)