Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 13. oktober 2014

Madplan uge 42

Mandag: Rester frikadeller-burgere
Tirsdag: Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing. Hertil fiskefrikadeller med remouladesauce
Onsdag: Kartoffel/grøntsagsfad med koteletter. Hertil rødkål/grønkålssalat
Torsdag: Forårsruller med nudelsalat
Fredag: Yellow curry med kylling og kartofler og ris
Lørdag: Pizza med skinke og rucola

lørdag den 11. oktober 2014

Calzone med en rest spaghetti og kødsauce



Calzone med rest af spaghetti og kødsauce (til 2 calzone):
Pizzadejen:

2,5 dl lunkent vand
25 g gær
2 tsk. salt
1 spsk. olie
200 g fuldkornsdurum mel
150 g hvedemel

Fyld:
1 portion kogt spaghetti
1 portion kødsauce

Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter salt, olie og durum. Tilsæt hvedemel og dejen æltes godt sammen. Lad dejen hæve 30 minutter.

Varm i bageplade op i ovnen ved 250 grader, mens dejen hæver.

Del dejen i 2 og rul den ud. Kom fylden op den ene halvdel af bunden og fold den anden halvdel henover. Luk kanten godt til.

Bag calzonerne ved 250 grader på bagepladen i 10-12 minutter til de er sprøde.



Opskriftene er herfra

torsdag den 9. oktober 2014

Squashsalat med edamamebønner


Squashsalat med edamamebønner:
1 stor squash
200 g tomater
100 g edamamebønner
50 g solsikkekerner

Dressing:
4 spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
1 tsk. citronsennep

Rist solsikkekerner på en tør pande.
Høvl squash i tynde skiver - brug en skræller eller et mandolinjern
Skær tomater i terninger og fjern kernerne.
Bland squash og tomater med solsikkekerner og edamamebønner. Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. Tilsæt dressingen til salaten og vend rundt.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

onsdag den 8. oktober 2014

Madplan uge 41

Mandag: Rester fra lørdag
Tirsdag: Rødbedesalat med feta, linser og rucola. Hertil spejlæg
Onsdag: Græsk-inspireret kartoffelsalat med kyllinge-spinatfrikadeller. Hertil squash-salat med feta og mynte.
Torsdag: Kartoffelmos med medister og rester af kyllingesauce fra fryseren. Hertil rødkålssalat med granatæble
Lørdag: Frikadelleburger med marineret rødkål og drueagurker
Søndag: Pulled chicken med indiske krydderier i tacoskaller med salsa og salat 

søndag den 5. oktober 2014

Rugtærte med savoykål og bacon


Rugtærte med savoykål og bacon:
Tærtebund:
125 g youghurt naturel
1 æg
½ spsk. olivenolie
150 g hvedemel
100 g grahamsmel
½ tsk. salt
1 tsk. sukker

Bland ingredienserne sammen. Det skal gerne blive en fast dej, så den kan rulles ud. Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis den er for tør.
Rul dejen ud så den passer med tærteformen. Smør formen med lidt olivenolie.
Forbag den ved 200 grader i 10 minutter.

Fyld:
1/2 mellem savoykål, fintsnittet
150 g bacontern
2 tsk. tørret timian
25 g valnødder
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Æggemasse:
3 æg
2,5 dl creme fraiche
100 g revet ost
Salt og peber

Blancer kålen i letsaltet vand i 2 minutter. Dræn den i en si og skyld med koldt vand.
Steg bacan sprød og læg det på køkkenrulle.
Kom 1 spsk. olie på en pande og tilsæt kål og timian, og svits i nogle minutter.
Tilsæt bacon, valnødder, æblecidereddike, salt og peber og svits 1 minut. Smag til.
Lad det køle helt af.

Pisk ingredienserne sammen til æggemassen og vend det sammen med savoykål-fyldet.

Fordel fyldet i den forbagte bund og bag den i cirka 30-40 minutter ved 200 grader.
Lad den trække 5-10 minutter inden servering.


Opskriften er fra Loui & Bearnaisen.

lørdag den 4. oktober 2014

Spaghetti-græskar


Bag græskaret i ovnen ved at prikke det med en gaffel og bage det ved 200 grader i 1 time. 


Tag det ud af ovnen og flæk det. Fjern kernerne. Og begynd at tage fyldet ud. Det bliver helt automatisk til spaghetti. 


Server det til fx kødsauce 

torsdag den 2. oktober 2014

Squash med bønne- og champignonfyld


Squash med bønne- og champignonfyld:
1 mellemstor squash
1 dåse kidney bønner
1 fed hvidløg
Salt, peber, basilikum
100 g champignon
Olivenolie
50 g bøf mozzarella

Del squashen på langt og skrab indmaden ud.
Blend kidney bønner på en food processor sammen med indbad fra squash, hvidløg, basilikum samt salt og peber.
Champignon hakkes groft, og steges på panden i lidt olivenolie. Krydr med salt og peber. Vend champignonerne i bønnemassen.
Kom squash i et ildfastfad og fyld dem med bønnemassen. Kom bøfmozzarella i strimler ovenpå og bag squash i oven ved 200 grader i 25-30 minutter.


Opskriften er lavet med inspiration fra Anne Naturglad

mandag den 29. september 2014

Madplan uge 40

Mandag: Kyllingefarsbrød med græsk salat
Tirsdag: Pulled pork-rester m. coleslaw
Onsdag: Kyllingesuppe med kød- og melboller - kogt på skroget tirsdag
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Bøffer med flødekartofler
Lørdag: Nordisk fad med varmrøget laks, spinat og dild. Hertil grøn salat
Søndag: Frisk pasta med fløde og champignon

søndag den 28. september 2014

Grøn musaka


Grøn musaka:
1 løg
4 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 dåse hakkede tomater
Frisk timian
1 aubergine (350 g)
1 squash (250 g)
4 spsk. yogurt naturel
1 æg
1 spsk. hvedemel
25 g revet parmesanost
Salt og peber

Svits finthakket løg og hvidløg i ½ spsk. olie. Tilsæt hakkede tomater og timian.
Lad saucen simre 10 minutter.
Læg aubergine- og squashskiver på en bageplade med bagepapir. (Skiverne lavet bedst på et mandolinjern).
Pensl dem med olie, og drys med salt og peber. Brun dem i ovnen i cirka 15 minutter.
Læg grøntsagerne lagvist med tomatsauce i et ovnfast fad.
Pisk yoghurt sammen med æg, mel og ost og bred det ud over retten.
Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 225 grader.



fredag den 26. september 2014

Lun græskarsalat med æble


Lun græskarsalat med æble:
1 lille hokaido græskar eller ½ stort
2 æbler
3 spsk. olivenolie
1 frisk rosmarin
1 bakke blandede salater
1½ spsk. hvid balsamico
Salt og peber

Rengør græskaret godt og fjern kernerne. Man behøver ikke at skrælle et hokaidogræskar. 
Del æblerne og fjern kernehuset. Brug et mandolinjern til at skære meget tynde skiver af både græskar og æble. 

Fordel et på en bageplade med bagepapir og vend det med olivenolie, rosmarin og salt og peber. Kom det i ovnen ved 200 grader i omkring 30 minutter. 

Server ved at toppe med blandede salater, vendt med balsamico og lidt ekstra olivenolie. 



Opskriften er lavet med inspiration fra Miras Madblog

torsdag den 25. september 2014

Stærk karryret med svinekød og squash


Stærk karryret med svinekød og squash:
450 g svinekød i tern
1-2 løg skåret i tynde både (eventuelt bland hvide og rødløg)
olie
1-2 tsk. rød karrypasta (alt efter om det er supermarkeds-stærkt eller asiatisk stærkt)
1 ds. kokosmælk, 400 ml
1 tsk. chiliflager
1 spsk. fiskesauce
1 rød snack-peberfrugt 
Salt og peber

Hæld olie i en wok og svits karrypasta i et minut. Tilsæt svinekødet og lad det brune, inden løg tilsætter. Lad det stege et par minutter, mens du skærer squash i tynde skiver. Kom squash og chiliflager i wokken og den det grundigt. 
Lad det stege i et minuts tid, inden kokosmælk tilsættes. Lad det simre i cirka 5 minutter. Tilsæt peberfrugt og smag til med fiskesauce, salt og peber. 
Server med det samme, sammen med nudler. 



Opskriften er fra Piskeriset

onsdag den 24. september 2014

Minestrone di verdure



Minestrone di verdure:
1 hakket løg
2 spsk. olivenolie
3 soltørrede tomater i strimler
1.5 l vand
1 bouillonterning
1,5 kg blandede snittede grøntsager (squash, savoykål, porrer, bladselleri, gulerødder, rød peber og kartofler)
1 dåse skyllede hvide bønner
100 g små pasta eller hel hvede
4 kviste timian
2 hakkede bøftomater

Rist løget i olivenolie, tilsæt de soltørrede tomater og ryst yderligere i et par minutter, før vandet hældes ved, samt bouillon, og det hele snurrer i 10 minutter.
Kom grøntsager i suppen og og den i 20-30 minutter. Bland bønner, pasta, timian og tomater i, og lad suppen koge til både grøntsager og pasta er mørt. Smag suppen til med salt og peber.