Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 24. november 2014
Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing
Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing:
3 store håndfulde hakket grønkål
1½ dl quinoa
½ squash, groftrevet
2 gulerødder, groftrevet
Kerner fra 1 granatæble
½ dl ristede græskarkerner
Krydret dressing:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. garam masala
½ tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Kog quinoaen. Lad den dryppe af og køle lidt af.
Bland grønkål, squash, gulerod og granatæble. Vend det med den afkølede quinoa i.
Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med græskarkerner.
Opskriften er fra Miss Muffin.
søndag den 23. november 2014
Madplan uge 48
Mandag: Hakkebøffer fra fryseren med spejlæg, på rugbrød
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat
torsdag den 20. november 2014
Hokkaidosuppe med kokosmælk
Hokkaidosuppe med kokosmælk:
1 hokkaido græskar
3-4 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
Olie
½ liter kyllingebouillon
400 ml kokosmælk
Chiliflager
3-4 fed hvidløg, presset
2 spsk. fromage frais
lidt spidskommen
1 tsk. honning
salt og peber
chiliflager
Skær hokkaido i grove tern. Skær gulerødder i tykke skiver og peberfrugten i grove stykker.
Hak løget groft og svits det i lidt olie. Tilsæt hokkaido, gulerødder og peberfrugt. Svits det let. Kom bouillon ved samt halvdelen af kokosmælken, chiliflager og salt og peber. Lad det koge i cirka 30 minutter indtil græskaret er mørt.
Blend sammen med resten af kokosmælken og smag til.
Lav en dressing af fromage frais, honning, spidskommen, honning, chili og salt og peber.
Server med sprøde bacontern og en glat dressing.
Opskriften er herfra.
søndag den 16. november 2014
Madplan uge 47
Mandag: Brasede kartofler med spejlæg og grønt
Tirsdag: Boller i karry
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-gulerodsmos
Torsdag: Ristaffel af resterne fra boller i karry
Fredag: Hokaidosuppe
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Avocado-spaghetti
Tirsdag: Boller i karry
Onsdag: Brændende kærlighed med kartoffel-gulerodsmos
Torsdag: Ristaffel af resterne fra boller i karry
Fredag: Hokaidosuppe
Lørdag: Hjemmelavet pizza
Søndag: Avocado-spaghetti
lørdag den 1. november 2014
Pulled chicken i Römertopf
Pulled chicken:
1200 g hel kylling
1 løg
1 gulerod
2 dl vand
1½ tsk. karry
3 tsk. tørret hvidløg
1½ tsk. stødt ingefær
1½ tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt kanel
3 tsk. brun farin
1½ tsk. fint salt
Stødt peber
1-2 tsk. chiliflager
Eventuelt 1 tsk. stødt kardemomme
Bland alle krydderierne. Fjern skindet på kyllingen. Kom det hele i en pose og gnid rubben ind i kødet. Lad den marinerer på køl natten over.
Sæt Römertopfen i blød i cirka 30 minutter.
Kom kyllingen i Römertopfen sammen med grøntsager og vand.
Steg den ved 125 grader i 4½-5 time. Når halvdelen af tiden er gået, vendes kyllingen og der tjekkes for om der er stadig er lidt vand i bunden.
Når kyllingen er færdig, tages kødet af skroget og det trækkes fra hinanden.
Vend det i lidt af væsken fra bunden af Römeren.
Spis det i tacoskaller eller tortillas sammen med hvidløgsdressing og salat.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
torsdag den 30. oktober 2014
Græsk inspireret kartoffelsalat
Græsk inspireret kartoffelsalat:
1 kg kartofler
olivenolie
2 spsk. citronsaft
Salt og peber
2 tsk. oregano
3 peberfrugter
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
50 g oliven
75 g feta
Vask eller skræl kartoflerne og skær dem ud i båd. Læg dem i et ildfastfad og blad dem med olie, citronsaft, salt, peber og oregano.
Bag ved 200 grader i cirka 40 minutter. Vend dem undervejs.
Peberfrugterne rengøres og skæres i strimler. Bland dem med olie, presset hvidløg, salt og peber. Giv dem 30 minutter i ovnen sammen med kartoflerne. De må gerne være let brændte og bagte. Vend også dem undervejs.
Når kartoflerne og peberfrugterne er let afkølede vendes de sammen med feta og oliven.
tirsdag den 28. oktober 2014
Madplan uge 44
Mandag: Sushi-rester
Tirsdag: Rester
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Fiskefrikadeller på rugbrød med gnavegrønt
Fredag: --------
Lørdag: Minestrone suppe
Søndag: Hakkebøffer med spejlæg og bløde løg på rugbrød
Tirsdag: Rester
Onsdag: Risengrød
Torsdag: Fiskefrikadeller på rugbrød med gnavegrønt
Fredag: --------
Lørdag: Minestrone suppe
Søndag: Hakkebøffer med spejlæg og bløde løg på rugbrød
torsdag den 23. oktober 2014
Nordisk pastafad med laks, spinat og dild
Nordisk pastafad med laks, spinat og dild:
300 g tørret pastapenne
200-250 g babyspinat (1 pose)
1 bdt. dild
2 æg
3 dl cremefraiche
1 bakke grøn pikant flødeost
2 dl revet parmesan
½-1 tsk. muskat
Salt og peber
200 g varmrøget laks
Koget pastaen. Afdryp og afkøl. Blancher spinaten og skyld den herefter i koldt vand. Tryk den fri for væde og hak den groft sammen med dild.
Pisk alle ingredienserne sammen pånær laks og pasta, og smag til.
Fordel halvdelen af pastaen i et ildfastfad. Læg laksen i små stykker ovenpå og kom derefter resten af pastaen ovenpå. Hæld oste-blandingen henover.
Bag i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter. Lad den trække 5 minutter inden servering.
Opskriften er fra Loui & Bearnaisen
onsdag den 22. oktober 2014
Mexicansk bønnesalat
Mexicansk bønnesalat:
1 ds. kidney bønner
1 ds kikærter
2 avocadoer
2 stængler bladselleri
10 cherrytomater
1 bdt. persille
Dressing:
6 spsk. olivenolie
4 spsk. citronsaft
1 tsk. sukker
½ tsk. chiliflager
1/4 tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Dræn bønnerne og skyl dem godt.
Skær avocado og bladselleri i grove tern. Halver tomaterne.
Hak persille fint.
Bland alle ingredienserne sammen.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen. Smag til og hæld den henover salaten og bland godt sammen.
tirsdag den 21. oktober 2014
Pastaret i ovn med gulerødder og squash
Pastaret i ovn:
150 g pastaskruer
6 gulerødder
500 g squash
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
Peber
200 g skinkestrimler
4 tomater
1 æg
2½ dl mælk
1 dl fløde
1 dl revet ost
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Kom det i et ildfastfad
Riv gulerødder og squash.
Varm olivenolien op i en gryde og svits gulerødder og squash heri. Tilsæt salt, oregano og peber. Tilsæt skinkestrimler og kig videre i 5 minutter.
Kom blandingen henover pastaen.
Skær tomaterne i skiver og læg den over fyldet. P
Pisk æg, mælk og fløde sammen. Hæld blandingen i fadet. Drys med ost og kom fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 200 grader.
mandag den 20. oktober 2014
Madplan uge 43
Mandag: Pad thai
Tirsdag: Hokaidosuppe med kokosmælk og bacon
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag; Kartoffel/grøntsagsfad med squash. Hertil rødkålssalat og koteletter
Fredag: Græskar-bygotto
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Rester fra lørdag.
Tirsdag: Hokaidosuppe med kokosmælk og bacon
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag; Kartoffel/grøntsagsfad med squash. Hertil rødkålssalat og koteletter
Fredag: Græskar-bygotto
Lørdag: Hjemmelavet sushi
Søndag: Rester fra lørdag.
lørdag den 18. oktober 2014
Svampebagt fisk
Svampebagt fisk:
4 filet af hvidfisk - her er fra brugt Victoria Bars, men der kan fx også bruge rødspætter
1 porre
250 g champignon
½ dl hakket persille
2,5 dl fløde
Lidt smør
Salt og peber
Rens champignon og skær dem i skiver. Rens porren og skær den i tynde ringe.
Svits porre og champignon i lidt smør til væden er dampet af.
Tag panden af varmen og tilsæt persille og fløde. Krydr med salt og peber og smag til.
Kom fileterne i et ildfastfad. Hæld champignon-blandingen henover. Bag fisken i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.
Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin.
Abonner på:
Opslag (Atom)