Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 29. december 2014
Kartoffel/grøntsagsfad
Kartoffel/grøntsagsfad:
½ kg kogte kartofler
1 alm. squash
1 stor peberfrugt
2 dl majs
2 løg
Revet ost
1 spsk. olie
Salt og peber
Timian
Skær alle grøntsagerne i skiver. Vend dem med olie og krydderier.
Drys med ost.
Bag i ovnen i cirka 20 minutter - eller indtil grøntsagerne er møre ved 200 grader.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
fredag den 26. december 2014
Stegt kylling med timian, løg og peberfrugter
Stegt kylling med timian, løg og peberfrugter (4 pers):
1 broccoli
2 rødløg
2 peberfrugter
Peber
tørret timian
olivenolie
4 tsk. kyllingefileter
200 g ris
Kog risene efter pakkens anvisning.
Krydr kyllingerne med salt, peber og timian, og steg dem i lidt olivenolie.
Skær peberfrugterne i strimler.
Skær løg i fine skiver
Kom løg og peberfrugter ned til kyllingen, når den er brunet af, så de kan blive stegt bløde.
Skær broccoli groft og kog den i få minutter i letsaltet vand.
Anret kylling med peberfrugter og løg, samt ris og broccoli ved siden af.
Opskriften er fra Vi skal spise!
søndag den 21. december 2014
Osso Buco alá Bjergager
Osso Bucco alá Bjergager (4 pers):
4 stk. Osso Bucco-stykker
Rapsolie
2 rødløg
4 fed hvidløg
2 stk. rodfrugter fx selleri, gulerod, persillerod...
4 laurbærblade
½ L kalvefond
200 g speltkerner
200 g grønkål
2 porrer
2 æbler
Dressing:
2 spsk. grov sennep
2 spsk. æblecidereddike
½ spsk. honning
½ dl rapsolie
Salt og peber
Skær et par snit forskellige steder i hinden på kødet, så de ikke krøller sammen under stegningen.
Varm en stegegryde op med lidt olie og brun Osso Bucco-stykkerne af et par minutter, og tag dem op af gryden igen. Tilsæt salt og peber.
Pil løg og del dem i kvarte. Hak hvidløg groft. Skræl og skær rodfrugterne i grove stykker og svits det hele af i stegegryden.
Læg så kødstykkerne ned ovenpå grøntsagerne og hæld fonden ved, så det dækker grøntsagerne, men ikke kødet. Tilsæt laurbærblade og krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden og skru ned på laveste blus. Lad det simre 30 minutter, vend kødet rundt i gryden og tilsæt eventuelt lidt mere vand.
Lad kødet simre videre i 30 minutter, og sluk under gryden. Lad kødet stå og trække 15-20 minutter inden servering.
Kog speltkernerne møre.
Pisk dressingen sammen, og hæld den ned til kernerne, men de stadig er varme. Lad kernerne køle af.
Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Hak grønkålen fint. Flæk æblerne og skær dem i både, og derefter terninger. Rens porren og skær den i ½ cm tykke ringe. Hæld kogende vand henover, og lad den trække i 10 minutter sammen med lidt salt.
Tag porrestykkerne op og vend med grønkål, æbler og speltkerner.
tirsdag den 16. december 2014
Græskar bygotto
Græskar bygotto:
300 g hokkaido græskar
2 dl perlebyg
1½ dl kogevand fra græskaret
½ dl piskefløde
1 lille løg
1 fed hvidløg
Smør
2 spsk. hakket timian
1 knsp. muskatnød
Friskkværnet peber
Salt
Æblecidereddike
75 g feta
Hak løg og hvidløg fint og steg det i smør i en gryde, indtil løgene er bløde.
Kog perlebyggen mør.
Fjern kernerne fra græskaret og skær det i mindre stykker. Kog stykkerne, indtil de er helt møre. Husk at gemme 1½ dl vand - eventuelt lidt mere.
Kom græskarstykkerne i en foodprocessor og blend sammen med græskarvand, fløde, hakket timian, muskatnød samt salt og peber.
Kom græskarsaucen tilbage i gryden sammen med løgene, og tilsæt perlebyg.
Smag til med en smule æblecidereddike.
Pynt med smuldret feta, dryp af olivenolie og masser af friskkværnet peber.
Opskriften er herfra.
søndag den 14. december 2014
Madplan uge 51
Mandag: Gullashsuppe
Tirsdag: Broccolisalat med kylling og rugbrødschips
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Lun græskarsalat med æble. Hertil fiskefrikadeller
Fredag: Hjemmelavede burgere
Lørdag: Hokkaido-fritter med tykstegsbøffer, grøn salat og bearnaise-mayo
Søndag: Hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler
Tirsdag: Broccolisalat med kylling og rugbrødschips
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Lun græskarsalat med æble. Hertil fiskefrikadeller
Fredag: Hjemmelavede burgere
Lørdag: Hokkaido-fritter med tykstegsbøffer, grøn salat og bearnaise-mayo
Søndag: Hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler
tirsdag den 9. december 2014
Efterårssalat med hokaido-græskar
Efterårssalat med hokaido-græskar:
½ hokaido græskar
1 dl couscous
1 par håndfulde babyspinat
1 rød peberfrugt
1 lille rødløg
Salt, peber, timian
Olivenolie
1 spsk. hvidvinsddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. flydende honning
Fjern kernerne fra græskarret. Skær græskarret i terninger i passende størrelser. Stykkerne ligges i et ovnfastfad, dryppes med olivenolie, salt og timian. Vend rundt. Bages i ovnen ved 200 grader i 20 minutter.
Kog couscous efter anvisning på pakken.
Skyl og tør babyspinaten og fordel den i et fad. Skær rødløg i små tern og peberfrugten i passende stykker, og fordel det henover spinaten.
Dressing røres af hvidvinseddike, honning og olivenolie.
Når couscoussen er færdig, røres der i den med en gaffel, for at løsne den - hæld den over salaten og fordel græskarstykkerne henover. Dryp med dressingen.
'
Opskriften er herfra.
mandag den 8. december 2014
Madplan uge 50
Mandag: Karrygryde med hvidkål og svinekød.
Tirsdag: Suppe med kød og melboller
Onsdag: Flæskestegssandwich med lyn-syltet rødkål
Torsdag: Brændende kærlighed med kartoffel/sellerimos med persille. Hertil kålsalat
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Gullashsuppe
Tirsdag: Suppe med kød og melboller
Onsdag: Flæskestegssandwich med lyn-syltet rødkål
Torsdag: Brændende kærlighed med kartoffel/sellerimos med persille. Hertil kålsalat
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Gullashsuppe
onsdag den 3. december 2014
Frikadelleburger med lyn syltet rødkål
Frikadelleburger med lynmarineret rådkål:
Burgerboller
Frikadeller
Cornichoner
Remoulade
Eventuelt miracle wip
Lyn syltet rødkål:
300 g rødkål, snittet
2 tsk. salt
2 spsk. citronsaft
Vend det hele sammen og lad det trække i mindst 1 time.
søndag den 30. november 2014
Madplan uge 49
Mandag: Rester fra tomatsuppe fra lørdag
Tirsdag: Rester fra lasagne fra søndag
Onsdag: Stegt kylling med kylling med med timat, løg og peberfrugter
Torsdag: Karrygryde med hvidkål og svinekød
Fredag: Hjemmelavet pasta med kylling og champignon
Lørdag: Osso Buco ala Bjergager
Søndag: Fyldte grønkålspandekager
Tirsdag: Rester fra lasagne fra søndag
Onsdag: Stegt kylling med kylling med med timat, løg og peberfrugter
Torsdag: Karrygryde med hvidkål og svinekød
Fredag: Hjemmelavet pasta med kylling og champignon
Lørdag: Osso Buco ala Bjergager
Søndag: Fyldte grønkålspandekager
mandag den 24. november 2014
Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing
Grønkålssalat med quinoa, granatæble og krydret dressing:
3 store håndfulde hakket grønkål
1½ dl quinoa
½ squash, groftrevet
2 gulerødder, groftrevet
Kerner fra 1 granatæble
½ dl ristede græskarkerner
Krydret dressing:
5 spsk. olivenolie
3 spsk. æblecidereddike
1 tsk. flydende honning
2 fed hvidløg, presset
½ tsk. garam masala
½ tsk. karry
½ tsk. stødt spidskommen
Salt og peber
Kog quinoaen. Lad den dryppe af og køle lidt af.
Bland grønkål, squash, gulerod og granatæble. Vend det med den afkølede quinoa i.
Bland alle ingredienserne til dressingen og vend den i salaten sammen med græskarkerner.
Opskriften er fra Miss Muffin.
søndag den 23. november 2014
Madplan uge 48
Mandag: Hakkebøffer fra fryseren med spejlæg, på rugbrød
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat
Tirsdag: Efterårssalat med hokaidogræskar. Hertil kyllingefilet
Onsdag: Sund og cremet grøntsagssuppe
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: ------
Lørdag: Tomatsuppe med pasta og ost
Søndag: Lasagne med grøn salat
torsdag den 20. november 2014
Hokkaidosuppe med kokosmælk
Hokkaidosuppe med kokosmælk:
1 hokkaido græskar
3-4 gulerødder
1 rød peberfrugt
1 løg
Olie
½ liter kyllingebouillon
400 ml kokosmælk
Chiliflager
3-4 fed hvidløg, presset
2 spsk. fromage frais
lidt spidskommen
1 tsk. honning
salt og peber
chiliflager
Skær hokkaido i grove tern. Skær gulerødder i tykke skiver og peberfrugten i grove stykker.
Hak løget groft og svits det i lidt olie. Tilsæt hokkaido, gulerødder og peberfrugt. Svits det let. Kom bouillon ved samt halvdelen af kokosmælken, chiliflager og salt og peber. Lad det koge i cirka 30 minutter indtil græskaret er mørt.
Blend sammen med resten af kokosmælken og smag til.
Lav en dressing af fromage frais, honning, spidskommen, honning, chili og salt og peber.
Server med sprøde bacontern og en glat dressing.
Opskriften er herfra.
Abonner på:
Opslag (Atom)