Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

torsdag den 12. januar 2017

Tomatsuppe med tortellini






Tomatsuppe med tortellini (4 pers.)
2 tsk. olie
4 store gulerødder
1 stort løg
1½ L grøntsagsbouillon
1 ds. hakkede tomater
4 fed hvidløg
150 g tørrede tortellini
250 g frosne grønne ærter
250 g frosne edamamebønner
2 tsk, tørret basilikum
Salt og peber

Varm olien i en gryde og sauter løg, hvidløg og gulerødder i små tern.
Tilsæt bouillon, hakkede tomater samt tørret basilikum og kog op.
Tilsæt tortellini og kog 12 minutte (ved en kogetid af tortellini på 18 minutter)
Tilsæt ærter og edamamebønner og kog videre i 5 minutter.
Smag til med salt og peber.

Opskriften er med inspiration herfra

torsdag den 5. januar 2017

Broccoli-couscous






Broccoli-couscous:
1 broccoli
1 rødløg
100 g ærter
50 g rosiner
50 g mandler

Dressing:
1 dl yoghurt naturel
4 spsk. hakket persille
Salt og peber

Del broccolien i buketter og skær stokken i mindre stykker. Damp broccolien i 3 minutter. Hæld koldt vand over og afdryp. Kom broccoli sammen med rødløg i en foodprocessor og blend til det ligner couscous.
Vend broccoli med ærter, rosiner og ristede hakkede mandler.

Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber.
Vend dressingen i broccoli-couscousen.

Her bliver den serveret med fiskefrikadeller, men vil sikkert også være god til svinekoteletter eller kylling.

Opskriften er med inspiration herfra.


lørdag den 31. oktober 2015

Romkugler på kagerester


Romkugler:
800 g kagerester (jeg brugte en ckokoladekage jeg havde i fryseren)
4 spsk. kakao
4 spsk. lys rom (eller hvis børn skal spise dem, romessens)
1½ spsk. marmelade (brugte jordbær, da jeg havde nogle rester i gemmerne)

Pynt: Krymmel og kokos

Blend kageresterne i en foodprocessor. Kom dem op i en skål. Tilsæt kakao, rom(essens) og marmelade. Smag til undevejs, så du får dem som du ønsker.
Rul drejen til kugler og vend den i krymmel, kokos eller hvad du synes.

søndag den 25. oktober 2015

Kokospanerede kyllingelår


Kokospanerede kyllingelår (2 personer):
2 store kyllingelår
1½ dl kokosmel
1½ tsk. røget paprika
1½ tsk. alm. paprika
1½ tsk. græsk krydderi
Salt og peber
2 æg
4 spsk. mælk

Tag skinnet af lårene.
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Vend kokosmel med krydderi i en anden skål.
Kom kyllingelårene i æggeblandingen, og dernæst i kokosmelet. Fordel det godt omkring hele låret.
Kom dem på en bageplade og steg dem i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 35-45 minutter, til de gyldne og sprøde.

Opskriften er herfra

lørdag den 10. oktober 2015

Fyldt butternut squash


En rigtig god reste-ret. Jeg brugte en portion kødsauce fra fryseren.

Fyldt butternut squash:
½ rengjort butternut squash
1 portion kødsauce
2 skefulde hytteost
1 æg
salt og peber
2 skiver stegt bacon
Revet ost

Pensl græskaren udvendt med olivenolie. Bag det i 20 minutter ved 200 grader.
Rør kødsaucen med hytteost og æg, samt salt og peber.
Kom kødsaucen i det halvbagte græskar og kom bacon i mindre stykker ovenpå.
Sæt det tilbage i ovnen i 20 minutter.
Drys med drevet ost og eventuelt oregano. Sæt det tilbage i ovnen i 20 minutter.
Lad den hvilke 5-10 minutter inden den spises.

Opskriften er med inspiration herfra

fredag den 25. september 2015

Coq-au-vin



Coq-au-vin:
150 g bacon i tern
1 stort løg
4 fed hvidløg
12 skalotteløg
250 g champignan
1 kylling (eller 4 kyllingelår delt i overlår og underlår)
1 flaske rødvin
4 dl hønsebouillon
3 kv. timian
3 kv. persille
2 laurbærblade
Majsstivelse til jævning
Salt og peber

Steg bacon sprød og dryp af på køkkenrulle. Pil og hak løg og hvidløg. Pil skalotteløg. Skær champignon i mindre stykker.

Parter kyllingen og brun grundigt i en gryde og krydr med salt og peber. Tag det op.
Svits løg og hvidløg. Tilsæt kyllinge-stykkerne, rødvin, bouillon, timian, persille og laurbærblade. Bring op til kogepunktet og lad det simre stille og roligt under låg i en times tid.
Brun imens skalotteløg og champignon hver for sig. Lad begge dele simre med de sidste 30 minutter.
Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
Server med kartoffelmos.

Opskriften er med inspiration fra foodfanatic

torsdag den 24. september 2015

Spidskålssalat med æble og ristet kokos


Spidskålssalat med æble og ristet kokos: 
½ snittet spidskål - brug eventuelt et rødt, da det giver en flot farve
2 æbler i tern
½ dl ristet kokos

Dressing:
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. honning
1/4 dl olivenolie
Salt

Pisk dressingen sammen og hæld den henover salaten. Vent med at drysse kokossen henover salaten indtil den skal serveres.


Opskriften er med inspiration herfra

onsdag den 23. september 2015

Fyldte snackpeber med Flødeost og bacon



Fyldte snakcpeber med flødeost og bacon
3 snackpeber
6-9 tsk. flødeost (vi valgte neutral, da det var hvad vi havde, men er sikker på de er gode med krydderurter)
1 pk. bacon i skiver

Del snackpebrene på midlten og rent dem. Fordel 1-2 tsk. smøreost i hver snackpeber. Pak 1-2 skiver bacon om hver peber.

Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Opskriften er med inspiration herfra

tirsdag den 22. september 2015

Kartofler på spyd


En helt fantastisk måde, og vores pt yndlings, at have kartofler på grillen.

Kartofler på spyd:
Spyd som har langt i blød i vnd
Kogte kartofler
Rapsolie
Krydderier

Kom kartofler sammen med olie i en pose. Tilsæt de ønskede krydderier. Vores favorit pt er ramsløgssalt. Vend det sammen og træk kartoflerne på spyd.
Grill dem i cirka 5-10 minutter til de har fået den ønskede farve og sprødhed.

mandag den 21. september 2015

Kartoffelsalat med dild og varmrøget laks



Kartoffelsalat med dild og varmrøget laks:
600 g kolde og kogte små kartofler
200 g varmrøget laks
2 forårsløg

Dressing: 
1 dl creme fraiche 5 %
½ spsk. æblecidereddike
1 stor håndfyld hakket dild
Salt og peber

Skær kartoflerne i mundrette bider og skær forårsløg i fine ringe.
Mos laksen groft med en gaffel. Bland det samen med kartofler og forårsløg. 
Bland dressingen sammen og smag til med salg og peber. Vend den i salaten og server. 


Opskriften er herfra.

lørdag den 19. september 2015

Moules mariniéres (Moules frites)


Moules mariniéres (2 personer):
1½-2 kg muslinger
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 lille bdt. persille
1 kvist timian
1/4-½ flaske tør hvidvin
Olivenolie
Salt og peber

Rengør omhyggeligt muslingerne, og fjern skægget. Hvis muslingen er åben, får den et par gok mod bordet og bliver lagt fra. De muslinger som ikke har lukket sig helt, bliver kasseret.
Hak løg og hvidløg fint. Skær porren i tynde ringe. Hak persille med stilke groft.
Kom lidt olie i gryden. Sauter løg, hvidløg, porre, persille og timian under omrørering.
Hæld hvidvin over og lad det koge op. Tilsæt muslingerne. Kværn godt med peber henover og læg et tætsluttende låg op. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.
-- Hvis der er muslinger som ikke har åbnet sig, kassereres disse også.

Server med pommes frites, og man har Moules Frites, som de også spiser dem i Frankrig.

Opskriften er fra Spise med Price.

søndag den 13. september 2015

Agurkesalat med quinoa


Agurksalat med quinoa (4 personer):
100 g quinoa (brug eventuelt perlespelt eller bulgur)
1 fed hvidløg
2 agurker
1 bdt. radiser
1 rødløg
1 håndfuld persille
100 g feta
Salt og peber
1-2 spsk. blå birkes

Dressing:
Salg af 1 lime
2 spsk. rapsolie
1 tsk. honning


Skyl quinoa godt og kog under låg ved svag varme i 2 dl vand, tilsat presset hvidløg i cirka 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå i 10 minutter.

Flæk agurken på langt, fjern kernerne med en teske og skær den i skiver.
Snit radiser og hak rødløg og persille.

Vend quinoa med med grøntsagerne samt fetaost i tern. Smag til med salt og peber og drys med birkes.
Rør dressingen sammen og dryp den henover salaten.

Server med krydrede hakkebøffer.


Opskriften er fra min yndlingsside Sæson