Mandag: Rester fra søndag
Tirsdag: Tortillas med kylling, humus og andet grønt
Onsdag: Rodfrugter i kokosmælk
Torsdag: Brændende kærlighed med sweet potato-/sellerimos med tomatsalsa
Fredag: ------------------------------
Lørdag: ------------------------------
Søndag: Langtidsstegt Osso Bucco
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 4. marts 2013
onsdag den 27. februar 2013
Jordskokkesalat med æbler og hasselnødder
I aftes fik vi en lækker kyllingesalat med resterne af en helstegt kylling. Den blev blandet med tyrkiske pebre, rødløg, tomater og agurk. Den blev blandet op med fromage frais 0,2%. Til kyllingesalaten fik vi en jordskokkesalat med æbler og hassenødder. Inspirationen er hentet hos Foodplanner. Da det var min kæreste som lavede jordskokkesalaten blev opskriften fuldt til punkt og prikke, dog havde vi ingen citron, så der blev brugt en lime i stedet. Honningen rakte heller ikke til 2 spsk. så det blev der også sparret lidt på. Det gjorde dog ingenting, da den blev meget sød alligevel. Men det passede faktisk godt sammen med æblerne og de nøddeagtige friske jordskokker.
Jordskokkesalat med æbler og hasselnødder:
1 lime
2 spsk. rapsolie
1 spsk. flydende honning
75 g hasselnødder
500 g jordskokker
2 røde æbler
1 bundt purløg
Salt og peber
Bland limesaft, olie, honning samt salt og peber.
Hak hasselnødderne groft.
Skræl jordskokerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblerne i tern og hak purløg. Vend det hele i dressingen og smag til.
Jordskokkesalat med æbler og hasselnødder:
1 lime
2 spsk. rapsolie
1 spsk. flydende honning
75 g hasselnødder
500 g jordskokker
2 røde æbler
1 bundt purløg
Salt og peber
Bland limesaft, olie, honning samt salt og peber.
Hak hasselnødderne groft.
Skræl jordskokerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern. Skær æblerne i tern og hak purløg. Vend det hele i dressingen og smag til.
tirsdag den 26. februar 2013
Bagte rødbeder med mynteyoghurt
Inspiration til denne opskrift kommer herfra.
Jeg ændrede dog lidt i den i forhold til hvad jeg havde. Jeg brugte almindelig yoghurt naturel 1,5 % som jeg drænede over natten. Dertil tilsatte jeg frisk pebermynte som jeg har i fryseren fra i sommers samt tørret mynte som jeg plejer at købe i Bazar Vest.
Retten blev super lækker og vi fik rødbederne sammen med pangasius filet med koriander og lime samt en tomatsalat.
Jeg ændrede dog lidt i den i forhold til hvad jeg havde. Jeg brugte almindelig yoghurt naturel 1,5 % som jeg drænede over natten. Dertil tilsatte jeg frisk pebermynte som jeg har i fryseren fra i sommers samt tørret mynte som jeg plejer at købe i Bazar Vest.
Retten blev super lækker og vi fik rødbederne sammen med pangasius filet med koriander og lime samt en tomatsalat.
mandag den 25. februar 2013
Madplan uge 9
Mandag: Bagte rødbeder med mynteyoghurt. Hertil pangasius filet
Tirsdag: Kyllingesalat med en jordskokkesalat med hasselnødder og æble
Onsdag: Spaghetti Meatballs fra fryseren med hvidkålssalat
Torsdag: Wok med "tøm køleskabet"
Fredag: Kyllingekebab med humus, salat og andet grønt
Lørdag: Spaghetti Carbonara
Søndag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
Tirsdag: Kyllingesalat med en jordskokkesalat med hasselnødder og æble
Onsdag: Spaghetti Meatballs fra fryseren med hvidkålssalat
Torsdag: Wok med "tøm køleskabet"
Fredag: Kyllingekebab med humus, salat og andet grønt
Lørdag: Spaghetti Carbonara
Søndag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
lørdag den 23. februar 2013
Pizza - Italian style
Dette er vores fortrukne pizza herhjemme, når vi skal lave sådan en. Det er ikke just slankemad, men den er fantastisk!
Jeg plejer at lave bunden med 50 gram gær og så dele den i stykker og fryse dem med. Så er der altid pizzabunde i fryseren til hurtig aftensmad.
Pizzaen bliver fyldt med en hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, samt parmaskinke og ruculasalat.
Jeg plejer at lave bunden med 50 gram gær og så dele den i stykker og fryse dem med. Så er der altid pizzabunde i fryseren til hurtig aftensmad.
Pizzaen bliver fyldt med en hjemmelavet pizzasauce lavet på friske tomater, samt parmaskinke og ruculasalat.
Pizzadej, som består af:
-
2,5 dl Lunkent vand
-
15 gram gær
-
2 tsk salt
-
Ca. 500 gram pizzamel
-
2-3 spsk. olivenolie
Det
hele blandes sammen i en skål og æltes derefter sammen på bordet. Når dejen er
arbejdet godt igennem, deles den i tre stykker, som formes til boller og lægges
på køl.
Her
skal de hvile i minimum tre timer, men man kan med fordel lave dejen dagen før,
man skal bruge den.
Når dejen er klar, strækkes den ud til en tynd bund med masser af mel.
Her kan man - hvis man er i det kække hjørne - giver pizzabunden en svingtur i
luften, der hjælper med at strække dejen ud.
fredag den 22. februar 2013
onsdag den 20. februar 2013
Cremet broccoli- og kyllingefad
Gårsdagens aftensmad blev lavet med inspiration fra Xenia.
3 kyllingefilet
1 broccoli
250 ml milda 4%
Yoghurt naturel
½ tsk. rød karry pasta (min er fra et asiatisk supermarked og er meget stærk. Der skal må bruges lidt mere hvis det er fra andre mærker)
1 æg
salt
Steg kyllingefileterne så de ikke er helt færdige. Damp broccoli.
Pisk Mild, yogurt, karry pasta og æg.
Læg kylling og broccoli i et ildfastfad og hæld æggeblandingen over.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
Vi fik retten sammen med en rødkålssalat med appelsin og valnødder.
3 kyllingefilet
1 broccoli
250 ml milda 4%
Yoghurt naturel
½ tsk. rød karry pasta (min er fra et asiatisk supermarked og er meget stærk. Der skal må bruges lidt mere hvis det er fra andre mærker)
1 æg
salt
Steg kyllingefileterne så de ikke er helt færdige. Damp broccoli.
Pisk Mild, yogurt, karry pasta og æg.
Læg kylling og broccoli i et ildfastfad og hæld æggeblandingen over.
Sæt fadet i ovnen i 20 minutter ved 200 grader.
Vi fik retten sammen med en rødkålssalat med appelsin og valnødder.
søndag den 17. februar 2013
Madplan uge 8
Mandag: Cremet kyllinge-broccoli fad med rødkålssalat
Tirsdag: Kyllingesalat af resterne af barbecue-kyllingen fra søndag. Hertil grøn salat
Onsdag: Tun-salat med grønkålssalat
Torsdag: ------------------------
Fredag: Hjemmelavet pizza med skinke og rucula
Lørdag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
Søndag: Rester fra lørdag
Tirsdag: Kyllingesalat af resterne af barbecue-kyllingen fra søndag. Hertil grøn salat
Onsdag: Tun-salat med grønkålssalat
Torsdag: ------------------------
Fredag: Hjemmelavet pizza med skinke og rucula
Lørdag: Rodfrugterulle med marinerede koteletter og tomatsalat
Søndag: Rester fra lørdag
lørdag den 16. februar 2013
Falafel
Vi lavede fredagshygge-mad i går og menuen blev nogle virkelig lækre falafler i pitabrød med salat, agurk, tomat og hvidløgsdressing. Jeg har faktisk aldrig rigtigt prøvet falafler før, men efter at have hørt og læst meget om dem på andre blogs, var jeg nødt til at prøve.
Jeg fandt opskriften hos Ann-Christine, som passede til mit temperament, og hold da op de var gode!! Jeg tilsatte lidt flere krydderier, men ellers fulgte jeg faktisk hendes opskrift.
Dog lavede jeg dem i en æbleskivepande i stedet for at tilberede dem i friture. Så sparer man også lidt på kalorierne.
Falafler:
400 g tørrede kikærter
2 bdt. persille, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 små løg, hakket
3 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
2 små kartofler, skrællet og revet
4 æg
4 spsk. rasp
½ tsk. chiliflager
2 spsk. citronsaft
Olie til stegning
Kikærterne sættes i blød i cirka 1 døgn. De skal ikke koges!
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Form falaflerne med en ske og kom dem ned i æbleskivepanden. Og vend dem når de har fået en flot overflade.
Få dem sammen med en hvidløgsdressing og chiliolie.
Velbekomme!
Jeg fandt opskriften hos Ann-Christine, som passede til mit temperament, og hold da op de var gode!! Jeg tilsatte lidt flere krydderier, men ellers fulgte jeg faktisk hendes opskrift.
Dog lavede jeg dem i en æbleskivepande i stedet for at tilberede dem i friture. Så sparer man også lidt på kalorierne.
Falafler:
400 g tørrede kikærter
2 bdt. persille, hakket
1 fed hvidløg, hakket
2 små løg, hakket
3 tsk. koriander
3 tsk. spidskommen
1 tsk. salt
2 små kartofler, skrællet og revet
4 æg
4 spsk. rasp
½ tsk. chiliflager
2 spsk. citronsaft
Olie til stegning
Kikærterne sættes i blød i cirka 1 døgn. De skal ikke koges!
Blend alle ingredienserne sammen i en foodprocessor. Form falaflerne med en ske og kom dem ned i æbleskivepanden. Og vend dem når de har fået en flot overflade.
Få dem sammen med en hvidløgsdressing og chiliolie.
Velbekomme!
fredag den 15. februar 2013
Rødbede boller
Jeg fandt denne opskrift hos Louise og var simpelthen nødt til at prøve den. Men lavede lidt om i opskriften, så den passede med de ting jeg selv havde i skabene.
Det er blevet en del nemmere at bage efter jeg har fået min rørmaskine. En super lækker Kenwood, som er blevet min nye store kærlighed i køkkenet.
Cirka 15 stykker
25 g gær
3 dl lunken vand
2 dl fromage fraiche
2 spsk. majsolie
2 tsk. salt
1 spsk. honning
300 g rødbede
50 g solsikkekerner
3 dl fuldkornshvedemel
cirka 7-8 dl hvedemel.
Bland vand og fraiche sammen og opløs gæren heri. Tilsæt derefter alle ingredienserne og rør det godt sammen. Ælt det rigtig godt -det er nok nemmest med en røremaskine.
Dejen skal være klistret, men hænge sammen. Lad dejen hæve 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen til en tyk pølse. Pas på med ikke at slå for meget på den, da luften så vil forsvinde. Skær dejen i passende stykker og kom dem på en bageplade med skærepladen opad. Lad være med at rulle eller folde dem.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Opvarm ovnen til 225 grader og pensel imens bollerne med lidt vand. Bag dem i 20-25 minutter eller indtil de er færdige.
De er rigtig gode som madpakkebrød eller som sandwich med forskellige slags fyld.
Det er blevet en del nemmere at bage efter jeg har fået min rørmaskine. En super lækker Kenwood, som er blevet min nye store kærlighed i køkkenet.
Cirka 15 stykker
25 g gær
3 dl lunken vand
2 dl fromage fraiche
2 spsk. majsolie
2 tsk. salt
1 spsk. honning
300 g rødbede
50 g solsikkekerner
3 dl fuldkornshvedemel
cirka 7-8 dl hvedemel.
Bland vand og fraiche sammen og opløs gæren heri. Tilsæt derefter alle ingredienserne og rør det godt sammen. Ælt det rigtig godt -det er nok nemmest med en røremaskine.
Dejen skal være klistret, men hænge sammen. Lad dejen hæve 1½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og fold den sammen til en tyk pølse. Pas på med ikke at slå for meget på den, da luften så vil forsvinde. Skær dejen i passende stykker og kom dem på en bageplade med skærepladen opad. Lad være med at rulle eller folde dem.
Lad bollerne efterhæve i 20 minutter.
Opvarm ovnen til 225 grader og pensel imens bollerne med lidt vand. Bag dem i 20-25 minutter eller indtil de er færdige.
De er rigtig gode som madpakkebrød eller som sandwich med forskellige slags fyld.
onsdag den 13. februar 2013
Minestrone suppe
Jeg elsker minestrone suppe, da der er en mase fyld og forskellige smagsvarianter. Suppe kan generelt godt blive lidt kedeligt, men denne er rigtig god!
200 g bacon i tern
4 tyrkiske pebre eller 1,5 alm. peberfrugt
5 fed hvidløg
2 porrer
4 gulerødder
2 dåser flåede tomater
1 spsk. basilikum
1 spsk. timian
2 L hønsebouillon
salt
300 g frosne ærter
Pasta af hvilken som helt slags (jeg brugte spaghetti).
Bacon svitses i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits med. Tilsæt krydderierne, flåede tomater og bouillon. Kog i 10 minutter. Tilsæt spaghetti og kog videre i 5 minutter. Tilsæt til sidst ærterne og kog videre i cirka 2-3 minutter til spaghettien er færdig.
200 g bacon i tern
4 tyrkiske pebre eller 1,5 alm. peberfrugt
5 fed hvidløg
2 porrer
4 gulerødder
2 dåser flåede tomater
1 spsk. basilikum
1 spsk. timian
2 L hønsebouillon
salt
300 g frosne ærter
Pasta af hvilken som helt slags (jeg brugte spaghetti).
Bacon svitses i en gryde. Tilsæt grøntsagerne og svits med. Tilsæt krydderierne, flåede tomater og bouillon. Kog i 10 minutter. Tilsæt spaghetti og kog videre i 5 minutter. Tilsæt til sidst ærterne og kog videre i cirka 2-3 minutter til spaghettien er færdig.
torsdag den 7. februar 2013
Abonner på:
Opslag (Atom)