Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

søndag den 22. juni 2014

Vitello Tonnato


En skøn ret til tapas eller bare med en grøn salat, hvor man får brugt en rest steg man har tilovers.

Vitello Tonnato:
300-400 g kold kalv- eller oksesteg - vi brugte en rest af en roastbeef vi havde tilovers i fryseren
1 ds. tun i vand
2 spsk. citronsaft
2 spsk. kapers
4 spsk. mayonnaise
1 dl fromage frais eller yoghurt naturel
Salt og peber

Blend tun, mayo, kapers, citronsaft samt salt og peber med en stavblender til en jævn sauce.
Skær kødet i tynde skover og læg det på en tallerken. Kom tunsauce henover og server.



Opskriften er fra den skønne blog Valdemarsro

fredag den 20. juni 2014

Forslag til tapas


Forslag til fyld på et tapas bord:
  • Guacemole
  • Vitello Tonnato
  • Godt brød
  • Melon med skinke
  • God ost
  • God skinke
  • Mozzarella
  • Tomatsalat med cherrytomater, mozzarella, frisk basilikum og olivenolie
  • Chili aioli


torsdag den 19. juni 2014

Spidskålssalat med jordbær og edamamebønner


Som nævnt før, at jeg fan af opskrifterne hos Vanløse blues. Så denne er endnu en opskrift, hvor jeg har hentet inspiration derfra.

Spidskålssalat med jordbær og edamamebønner:
1 lille eller ½ stort spidskål
300 g jordbær
200 g edamamebønner
2 spsk. sesamfrø

Dressing:
Saft af 1 lime eller 2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad den stå et par minutter inden vandet hældes fra.
Snit spidskålet fint. Skær jordbærrene i mindre stykker.
Vend alle ingredienserne sammen med dressingen og drys med sesamfrø.

tirsdag den 17. juni 2014

Salat med agurk, jordbær og blå birkes



Salat med agurk, jordbær og blå birkes:
1 agirk
8-10 jordbær
40 g feta

Dressing:
3 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 tsk. blå birkes
1 tsk. honning
Salt og peber

Lav strimler af agurken med en julienneskærer. Skær jordbærrene i skiver og fordel dem henover agurken. Hæld dressingen henover. Smulder fetaen hen over salaten og server.

Opskriften er lavet med inspiration fra Miss Muffin.

mandag den 16. juni 2014

Madplan uge 25

Mandag: Helstegt kylling med rabarberkompot, agurksalat og nye kartofler
Tirsdag:  Madroulade m. skinke- og salatfyld. Hertil hvidkålssalat med peberfrugt og ærter
Onsdag: Rester fra mandag. Hertil coleslaw af spidskål og broccoli
Torsdag: Nudelsalat i iceberg. Hertil forårssalat med spidskål, grønne asparges og ærter
Fredag: ------------
Lørdag: -----------
Sønag: Kartoffelpandekager med agurksalsa

lørdag den 14. juni 2014

Moules au safran


Lækker sommermad, som er fantastisk på terrassen. Jeg har altid været ret glad for muslinger, men har kun fået de lidt mere "kedelige" hvidvinsdampede. Denne opskrift sætter virkelig prikken over i'et over opskrifter med muslinger. Opskriften er fundet hos Gastromand.

Moules au safran (3-4 pers):
2 kg blå muslinger
2 løg
4 fed hvidløg
1 porre
1 lille bdt. persille
1 stor kvist timian
½ flaske tør hvidvin
Lidt olivenolie
1 stort nip safran
1 stort glas tør hvidvin
2½ dl piskefløde
Salt og friskkværnet peber

Rengør muslingerne grundigt under rindende vand.
Hvis muslingen er åben, så bank den mod vasken og læg den til side - de muslinger som ikke har lukket sig efter et par minutter smides ud med det samme.

Find en stor gryde. Hak løg og hvidløg fint, og skær porren i tynde ringe. Hak persille groft. Hæld lidt olivenolie i gryden og sæt den på varmen. Tilsæt løg, hvidløg, porre, persille og timian og lad det sautere en stund under omrøring. Det skal ikke brunes, men blot falde sammen.
Hæld hvidvin på, og kog op. Tilsæt de rensede muslinger. Kværn godt med peber og læg et tætsluttende låg på. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.

Efter 7-8 minutter skal muslingerne have åbnet sig. Si nu suppen fra muslingerne, og kom suppen tilbage i gryden. Kog den ind sammen med et stort glas tør hvidvin. Herefter skal suppen gerne smage kraftigt af muslinger. Tilsæt fløde og et stort nip safran og lad suppen koge igennem ved svag varme til safranen giver suppen farve.
Smag til med salt og peber og tilsæt muslingerne. Rør lidt rundt og server.
Server med godt brød til at suge den lækre suppe op.

fredag den 13. juni 2014

Grillet hornfisk med rosmarin og timian. Hertil spidskål og kikærter


Lækker sommeret med en anden type fisk end man måske lige er vant til. Opskriften er lavet med inspiration fra Skagenfood

Grillet hornfisk med spidskål og kikærter (2 pers):
400 g renset hornfisk i cirka 10 cm lange stykker
2 tsk. hvidløgspulver
0,5 bdt. timian
0,5 bdt. rosmarin
½ øko citron
150 kogter kikærter
1 spidskål
50 g smør
Salt og peber
Kødsnor
Olivenolie
½ dl vand

Krydr fisken med salt og peber i bugen og fyld dem op med timian og rosmain. Drys med hvidløgspulver og citronskal. Bind dem sammen med kødsnor. Lad dem trække 1-2 timer i køleskabet.
Grill ved middelvarme på grill eller en grillpande. De er færdige, når benet begyndet er løsne sig. Det tager 6-8 minutter.

Spidskål renses og deles i 4 stykker, som hænger sammen med stokken.
Læg kål i en gryde med skærefladen nedad, tilsæt ½ dl vand, 50 g smør, lidt salt og citronsaft.
Kog under låg i 1 minut og fjern derefter låget og lad det koge til vandet er fordampet. Fortsæt så kogningen går over i stegning. Steg videre indtil skærefladerne er gyldne.
Kom en lille klat smør på, og lad det smelte ned mellem bladene. Krydr med salt og peber.
Vend de kogte kikæter i gryden sammen med spidskålen og giv dem lidt farve.


Spis det sammen med en dressing rørt på skyr og rygeost, samt salt og peber.

torsdag den 12. juni 2014

Bagt tomatsalat


Bagt tomatsalat:
8 tomater
Salt - eventuelt røget salt fra Mariager Saltcenter
2 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico glaze

Halver tomaterne og placer dem på en bageplade. Drys dem med salt, og sæt ovnen på 200 grader. Giv dem 60 minutter og sluk nu ovnen. Lad dem stå i ovnen omkring 4-5 timer.

Bland olivenolie og glaze og vend det med tomaterne.
Tomaterne får en skøn dyp sød smag, som passer perfekt til balsamico.

onsdag den 11. juni 2014

Kyllingeruller




Kyllingeruller:
2 store kyllingefileter
6 skiver bacon
Ramsløgspesto
Ricotta


Bank kyllingerfileterne flade med en kødhammer.
Smør med ricotta og pesto og rul dem (pas på med ikke at smøre et for tykt lag, da den så kan være svær at rulle). Sno nu 3 skiver bacon om hver kyllingerulle. Steg dem på en pande på alle sider, så de får en jævn stegning.

tirsdag den 10. juni 2014

Madplan uge 24

Mandag: -----
Tirsdag: Torskepakker. Hertil blomkålssalat med abrikos, forårsløg og æble
Onsdag: Tikka Masala rester fra fryseren. Hertil spidskålssalat samt kogte ris
Torsdag: Lun salat med mini kartofler, grønne asparges og æg. Hertil agurke-/jordbærsalat
Fredag: Tapas; bl.a.. melon med skinke, vitello tonnato mm.
Lørdag: ------------
Søndag: Rester

fredag den 6. juni 2014

Perlebyg med rygeost, grønt og laks


Lækker, lækker sommeret lavet med inspiration fra Sæson.

Perlebyg med rygeost, grønt og laks (2-3 pers):
250 g grønne asparges
100 g perlebyg
1 terning hønsebouillon
1 bdt. radiser
1 agurk
1 lille håndfuld krydderurter - vi brugter dild, purløg og basilikum
100 g rygeost - eventuelt ricotta eller feta
200 g laks
Salt og peber

Kog perlebyg i bouillon som angivet på pakken. Køl af.
Kom laks i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Sæt det i ovnen ved cirka 200 grader i 12-15 minutter.

Knæk den nederste ende af aspargesene , og skær dem i snitter på cirka 3 cm. Hæld kogene vand over dem, og lad dem trække 2-3 minutter.
Skær radiser i skiver og agurk i små tern. Hak krydderurterne.

Vend perlebyg med asparges, radiserne, agurk, krydderurter samt flager af laksen.
Krydr med salt og peber. Anret med små klatter af rygeost.


torsdag den 5. juni 2014

Grøn aspargessuppe med rygeost og grønne ærter


En virkelig skøn forårs-/sommerret, lavt med inspiration fra Råvarecirkus. Rygeosten giver  lige suppen det ekstra pift, som gør at den bliver sommerlig og får en skøn smag.

Grøn aspargessuppe:
1 bdt. grønne asparges
2 spsk. olivenolie
1 løg, ginthakket
½ liter grøntsagsbouillon
1 stor håndfuld grønne ærter
1 lille bdt. dild, hakket
2 spsk. rygeost
2 spsk. creme fraiche
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Sauter løget i olivenolien. Skær asparges i mindre stykker, men gem hovederne til pynt.
Kom aspargsene i gryden og sauter med i nogle minutter.
Hæld den kogene bouillon over aspargsene og lad den simre 2 minutter. Blend med det samme. Tilsæt rygeost og creme fraiche i suppen og smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Server suppen pyntet med masser af dild, ærter og aspargeshovederne.