Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
fredag den 1. august 2014
Grov kartoffelmos med tomater og dild
Grov kartoffelmos med tomater og dild:
500 g nye kartofler
250 g cherrytomater, skåret i både
2 forårsløg, skåret i ringe
1 bdt. dild
1/4 dl olivenolie
Salt og peber
Skrub kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, men lad en smule vand blive i gryden.
Tilsæt cherrytomater og forårsløg til kartoflerne med olivenolie, salt og peber og mos det sammen. Varm det hurtigt igennem.
Drys med dild og server med frikadeller.
Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin.
torsdag den 31. juli 2014
Lammedeller med mynte og chili
Lammedeller med mynte og chili:
400 g hakket lammekød
1 løg, finthakket
5 fed hvidløg, presset
1 chili, finthakket
1 stort bundt hakket mynte
1 æg
3 spsk. fuldkornshvedemel
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. salt
Olivenolie/smør til stegning
Bland alle ingredienserne og lad farsen hvile i køleskabet i ½-1 time.
Form frikadellerne og steg dem.
onsdag den 30. juli 2014
Auberginesalat med kikærter
Auberginesalat med kikærter:
2 auberginer
2 hjertesalat
Olivenolie
1 ds kikærter
Saft af ½ citron
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. nigellafrø
2 spsk. sesamfrø
1 håndfuld finthakket persille
50 g parmesanost - i strimler eller revet
Skær auberginerne i tynde skiver på cirka ½ cm. Vend dem i olivenolie. Steg dem på en grillpande, indtil de er gyldne og møre.
Læg dem på fedtsugene papir og drys med salt.
Bræk hjertesalaten i grove stykker og fordel den på et stort fad.
Kom de stegte auberginer ovenpå og drys med kikærterne.
Rør en dressing af citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten.
Drys med nigellafrø, sesamfrø, persille og parmesan på toppen.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
tirsdag den 29. juli 2014
Saltede mandler med et tvist
200 g mandler
2 dl kogende vand
3 tsk. groft salt
½ tsk. røget paprika
Tilsæt salt til det kogende vand og rør til det er opløst. Tilsæt mandlerne og lad det trække i cirka 20 minutter.
Hæld vandet fra og kom dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 grader i cirka 15-20 minutter ellers indtil du synes du har fået knæk nok.
Bland de færdige mandler med paprika og opbevar dem i tætlukket glas.
Hvis du bare ønsker de almindelige salt mandler, lader du selvfølgelig bare være med at tilsætte paprika.
mandag den 28. juli 2014
Madplan uge 31
Mandag: ---------
Tirsdag: Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta. Hertil marinerede koteletter og majskolber
Onsdag: Grill
Torsdag: Quinoasalat med kyllingespyd
Fredag: Grøn spaghetti Carbonara med squash
Lørdag: Blåmuslinger med kokosmælk. Hertil brød
Søndag: Kartoffelfritatta. Hertil salat af grønne bønner, tomater, rødløg og feta
Tirsdag: Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta. Hertil marinerede koteletter og majskolber
Onsdag: Grill
Torsdag: Quinoasalat med kyllingespyd
Fredag: Grøn spaghetti Carbonara med squash
Lørdag: Blåmuslinger med kokosmælk. Hertil brød
Søndag: Kartoffelfritatta. Hertil salat af grønne bønner, tomater, rødløg og feta
fredag den 25. juli 2014
Burger med spidskålssalat og krydret hytteost
Burger med spidskålssalat og krydret hytteost (2 pers):
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
300 g oksekød
90 g hytteost med grillet peberfrugt
1 tsk. salt
Friskkværnet peber
Spidskålssalat:
275 g fintstrimlet spidskål
2 røde peberfrugter, i små tern
1 finthakket rødløg
2 spsk. finthakket mynte
½ dl sød chilisauce
2 tsk. citronsaft
2-4 burgerboller
160 g Hytteost med grillet peberfrugt
Bland ingredienserne med kødet. Del kødet og form det til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande.
Vend ingredienserne godt sammen med spidskål.
Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.
Opskriften er lavet med inspiration fra Arla.
torsdag den 24. juli 2014
Hel rødspætte
Hel rødspætte:
1 stor rødspætte
1 dl rugmel
Salt og peber
Smør/olivenolie til stegning
Vend rugmel samt krydderier sammen. Vend rødspætten i paneringen og steg den på en pande i smør/olivenolie i cirka 5-6 minutter på hver side.
Server med nye kartofler, persillesauce og grønne ærter
onsdag den 23. juli 2014
Ovntørrede tomater
En super god måde at bruge nogle rester af tomater, som er ved at være lidt for modne eller som skal bruges inden man tager på sommerferie. Vi havde nogle cherrytomater, som lige skulle bruges inden vi tog på sommerferie, så det blev til disse ovntørrede tomater, som kom i olivenolie, og kan bruges i en salat eller andre gode ting, når vi kom hjem igen.
Ovntørrede tomater:
Cherry- eller blomme tomater
Salt
Hvidløgspulver
Sukker
Halvér tomaterne. Kom dem på en bageplade med bagepapir, som lige er smurt med lidt olivenolie. Læg dem med skærefladen opad. Drys med salt, hvidløgspulver og/eller eventuelle andre krydderier.
Lige inden de sættes i ovnen drysses der et let lag sukker henover tomaterne, så de karamellisere en smule på toppen.
Sæt bagepladen i ovnen ved 100-110 grader og lad dem tørre i 4-6 timer alt efter størrrelsen på tomaterne og hvordan du fortrækker dine tomater skal være i konsistensen.
Pas dog på at tomaterne ikke bliver brændte - i så fald må du skrue ovnen ved.
tirsdag den 22. juli 2014
Salat med spidskål og chorizo
Salat med spidskål og chorizo:
½ stort snittet spidskål
1 dåse kikærter
2 små rødløg, snittet
2 spsk. kapers
150 g chorizo i tynde skiver
Dressing:
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
1 tsk. dijonsennep
Salt og peber
Bland alle ingredienserne. Rør dressingen sammen og smag den til, og vend den med salaten.
Server sammen med godt brød eller som her, små pizzabrød.
Opskriften er lavet med inspiration fra Fit Living.
mandag den 21. juli 2014
Madplan uge 30
Mandag: Pulled Pork burgere med coleslaw og syltede agurker
Tirsdag: Perlebyg-fyldte tomater. Hertil grill-spyd med svinekød og israelsk salat
Onsdag: Picnic
Torsdag: Røget makrelsalat med grøn salat
Fredag: ------
Lørdag: ------
Søndag: Stjerneskud
Tirsdag: Perlebyg-fyldte tomater. Hertil grill-spyd med svinekød og israelsk salat
Onsdag: Picnic
Torsdag: Røget makrelsalat med grøn salat
Fredag: ------
Lørdag: ------
Søndag: Stjerneskud
fredag den 18. juli 2014
Ribskoldskål med honningmarengs
En skøn måde at få koldskål, og denne koldskål er nok mest målrettet som en dessert. Opskriften blev fundet hos Råvarecirkus.
Ribskoldskål med honingmarengs:
2 æggeblommer
40 g sukker
2 dl ymer
2 dl kærnemælk
50 g ribs
50 g sukker
2 spsk. vand
Honningmarengs:
85 g honning
65 g sukker
2 æggehvider
1 spsk. sukker
Kom ribs, sukker og vand i en gryde og kop det op i nogle minutter til sukkeret er smeltet og ribsene er bristet. Si væsken fra og kasser ribskerner og skaller. Køl sirupppen af.
Pisk æggeblommer med sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt ymer og kærnemælk og pisk sammen. Rør den afkølede ribs-sirup i koldskålen.
Kom honning og sukker i en gryde og giv det fuld varme til det koger. Sænk temperaturen til medium varme og kog det til cirka rammer 117 grader.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt 1 spsk. sukker. Kom den varme honning-sirup i æggehvidemassen, mens du pisker. Pisk 5-10 minutter til massen er fast og minder en guf. Sæt det på køl et øjeblik, så det er koldt.
Server koldskålen med en skefuld marengsmasse og lidt friske ribs.
torsdag den 17. juli 2014
Spidskålssalat med grønne asparges og ærter
Spidskålssalat med grønne asparges og ærter:
1 spidskål
1 bdt, grønne asparges
4 dl ærter
1 bakke karse
1 bdt. dild, hakket
4 spsk. olivenolie
2 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. honning
2 spsk. mayo
Salt og peer
Snit spidskål i fint.
Skær asparges i 1 cm skrå stykker
Bland spidskål med asparges, ærter, karse og dild.
Pisk olivenolie, eddike, honning, mayo, salt og peber sammen til en dressing. Smag til.
Bland dressingen med salaten, og server.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
Abonner på:
Opslag (Atom)