Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

lørdag den 9. august 2014

Langtidsstegte spareribs i Römertopf


Langtidsstegte spareribs:
Ukogte spareribs
2 stængler bladselleri
3 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. stødt koriander
2 dåser øl
Hønsebouillon

Barbeque marinade:
4 spsk. ketchup
2 spsk. honning
2 spsk. brun farin
1 spsk. soya
1 spsk. æblecider eddike
2 tsk. sambal olek
1 tsk. hvidløgspulver
1½ tsk. tørret ingefær
2 tsk. timian
2 tsk. røget paprika
1 tsk. cayenne peber
Salt og peber

Sæt Römertopfen i blød.
Skær gulerødder, bladselleri, hvidløg og løg i grove stykker. Kom dem i Römertopfen sammen med spareribs. Hæld øl over og top med hønsebouillon til det dækker. Kom fennikelfrø og koriander ved. Luk til og kom i ovnen ved 180 grader i 2 timer.

Rør marinaden sammen.

Tag benene op af Römertopfen og læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande. Pensl dem med halvdelen af marinaden. Kom dem i ovnen ved 150 grader i cirka 1 time.
Pensl dem nu igen, og giv dem igen 30 minutter, men hold øje med dem, så de ikke blive tørre.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

torsdag den 7. august 2014

Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta


Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta:
1 lille blomkål
6 spsk. ramsløgspesto
250 g cocktailtomater eller cherrytomater
2 dl ærter
1 dl smuldret feta

Riv blomkålen på den grove side af et rivejern - det er hurtigst på en foodprocessor.
Bland blomkålen godt sammen med pesto og vend nu ærterne i.
Skær tomaterne i halve eller kvarte. Fordel dem over blomkålen. Drys med feta og server.

Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin

mandag den 4. august 2014

Madplan uge 32

Mandag: Rester
Tirsdag: Pandekager med fyld ala "tøm køleskabet"
Onsdag; Fiskefrikadeller med remoulade på godt rugbrød. Hertil gnave grønt
Torsdag: Picnic
Fredag: Spareribs i Römertopf og mac'n'cheese
Løredag: ---------
Søndag: Italiensk pizza

søndag den 3. august 2014

Israelsk salat



Israelsk salat:
1200 g grøntsager - fx radiser, rød peberfrugt, bladselleri, tomater, agurk, edamame bønner
1 lille rødløg
75 g oliven

Dressing:
2 spsk. citronsaft
2½ spsk. olivenolie
1 nip stødt kanel
1 tsk. tørret mynte
Salt og peber

Skær grøntsagerne i små terninger. Udelad agurke-kerner og tomatsaft.
Hak løget fint.
Bland dressingen og bland den med grøntsagerne.

Opskriften er lavet med inspiration fra Sæson

fredag den 1. august 2014

Grov kartoffelmos med tomater og dild


Grov kartoffelmos med tomater og dild: 
500 g nye kartofler
250 g cherrytomater, skåret i både
2 forårsløg, skåret i ringe
1 bdt. dild
1/4 dl olivenolie
Salt og peber

Skrub kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, men lad en smule vand blive i gryden.
Tilsæt cherrytomater og forårsløg til kartoflerne med olivenolie, salt og peber og mos det sammen. Varm det hurtigt igennem.
Drys med dild og server med frikadeller.

Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin

torsdag den 31. juli 2014

Lammedeller med mynte og chili


Lammedeller med mynte og chili:
400 g hakket lammekød
1 løg, finthakket
5 fed hvidløg, presset
1 chili, finthakket
1 stort bundt hakket mynte
1 æg
3 spsk. fuldkornshvedemel
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. salt
Olivenolie/smør til stegning

Bland alle ingredienserne og lad farsen hvile i køleskabet i ½-1 time.
Form frikadellerne og steg dem.


onsdag den 30. juli 2014

Auberginesalat med kikærter


Auberginesalat med kikærter:
2 auberginer
2 hjertesalat
Olivenolie
1 ds kikærter
Saft af ½ citron
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. nigellafrø
2 spsk. sesamfrø
1 håndfuld finthakket persille
50 g parmesanost - i strimler eller revet

Skær auberginerne i tynde skiver på cirka ½ cm. Vend dem i olivenolie. Steg dem på en grillpande, indtil de er gyldne og møre.
Læg dem på fedtsugene papir og drys med salt.
Bræk hjertesalaten i grove stykker og fordel den på et stort fad.
Kom de stegte auberginer ovenpå og drys med kikærterne.
Rør en dressing af citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten.
Drys med nigellafrø, sesamfrø, persille og parmesan på toppen.


Opskriften er lavet med inspiration herfra

tirsdag den 29. juli 2014

Saltede mandler med et tvist






200 g mandler
2 dl kogende vand
3 tsk. groft salt
½ tsk. røget paprika

Tilsæt salt til det kogende vand og rør til det er opløst. Tilsæt mandlerne og lad det trække i cirka 20 minutter.
Hæld vandet fra og kom dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150 grader i cirka 15-20 minutter ellers indtil du synes du har fået knæk nok.
Bland de færdige mandler med paprika og opbevar dem i tætlukket glas.

Hvis du bare ønsker de almindelige salt mandler, lader du selvfølgelig bare være med at tilsætte paprika.

mandag den 28. juli 2014

Madplan uge 31

Mandag: ---------
Tirsdag: Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta. Hertil marinerede koteletter og majskolber
Onsdag: Grill
Torsdag: Quinoasalat med kyllingespyd
Fredag: Grøn spaghetti Carbonara med squash
Lørdag: Blåmuslinger med kokosmælk. Hertil brød
Søndag: Kartoffelfritatta. Hertil salat af grønne bønner, tomater, rødløg og feta

fredag den 25. juli 2014

Burger med spidskålssalat og krydret hytteost



Burger med spidskålssalat og krydret hytteost (2 pers):
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
300 g oksekød
90 g hytteost med grillet peberfrugt
1 tsk. salt
Friskkværnet peber

Spidskålssalat:
275 g fintstrimlet spidskål
2 røde peberfrugter, i små tern
1 finthakket rødløg
2 spsk. finthakket mynte
½ dl sød chilisauce
2 tsk. citronsaft
2-4 burgerboller
160 g Hytteost med grillet peberfrugt

Bland ingredienserne med kødet. Del kødet og form det til bøffer. Grill bøfferne på en grillpande.

Vend ingredienserne godt sammen med spidskål.

Rist burgerbollerne og flæk dem. Fordel spidskålssalat, bøf og resten af hytteosten i hver af burgerbollerne.

Opskriften er lavet med inspiration fra Arla

torsdag den 24. juli 2014

Hel rødspætte


Hel rødspætte:
1 stor rødspætte
1 dl rugmel
Salt og peber
Smør/olivenolie til stegning

Vend rugmel samt krydderier sammen. Vend rødspætten i paneringen og steg den på en pande i smør/olivenolie i cirka 5-6 minutter på hver side.

Server med nye kartofler, persillesauce og grønne ærter


onsdag den 23. juli 2014

Ovntørrede tomater




En super god måde at bruge nogle rester af tomater, som er ved at være lidt for modne eller som skal bruges inden man tager på sommerferie. Vi havde nogle cherrytomater, som lige skulle bruges inden vi tog på sommerferie, så det blev til disse ovntørrede tomater, som kom i olivenolie, og kan bruges i en salat eller andre gode ting, når vi kom hjem igen.

Ovntørrede tomater: 
Cherry- eller blomme tomater
Salt
Hvidløgspulver
Sukker

Halvér tomaterne. Kom dem på en bageplade med bagepapir, som lige er smurt med lidt olivenolie. Læg dem med skærefladen opad. Drys med salt, hvidløgspulver og/eller eventuelle andre krydderier.
Lige inden de sættes i ovnen drysses der et let lag sukker henover tomaterne, så de karamellisere en smule på toppen.
Sæt bagepladen i ovnen ved 100-110 grader og lad dem tørre i 4-6 timer alt efter størrrelsen på tomaterne og hvordan du fortrækker dine tomater skal være i konsistensen.
Pas dog på at tomaterne ikke bliver brændte - i så fald må du skrue ovnen ved.