Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 18. august 2014

Madplan uge 34

Mandag: Rester fra mandag . Hertil squashsalat med mynte og feta
Tirsdag: Citronfrikadeller med pasta. Hertil blancheret savoykål
Onsdag: Squashgetti med kylling, champignong og bacon
Torsdag: Agurkesuppe med valnødder
Fredag: Bøffer, bearnaise og timiankartofler. Hertil grønne bønner
Lørdag: --------
Søndag: Wok med kylling

torsdag den 14. august 2014

Quinoasalat


Quinoasalat: 
1 dl quinoa
1 rød peberfrugt
4 tørrede abrikoser
1 bakke rucula salat
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
2 spsk. olivenolie
Salt og peber

Kog quinoaen i 2 dl vand med lidt salt i cirka 10 minutter og lad den afkøle.
Pisk dressingen sammen og vend den i quinoa sammen med snittet peberfrugt, abrikoser i tern og rucula.

onsdag den 13. august 2014

Røget makrelsalat


Røget makrelsalat:
1 hel røget makrel
2 dl creme fraiche 5 %
Salt og peber

Tag kødet af makrellen - husk at få alle benene med. Det er nemmest at dele den hel, og så dele hvad halvdel i to. Så får man fileterne, og benene er nemme at se.
Pil kødet fra hinanden, og vend det sammen med creme fraiche, og smag til med salt og peber.

Server det med en grøn salat og ristet rugbrød.

tirsdag den 12. august 2014

Grøn spaghetti carbonare med squash


Grøn spaghetti carbonara med squash:
400 g spaghetti
200 g bacon
2 squash - supermarkedsstørrelse
4 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
4 æg
100 g fintrevet parmesan
½ håndfuld persille
½ håndfuld basilikum
Salt og peber

Kog spaghetti
Steg bacon i olivenolie i en gryde til det er sprødt. Riv squash groft og hak hvidløget fint.
Tilsæt squash og hvidløg til det sprøde bacon og steg med cirka 4 minutter.
Pisk æg og parmesan sammen. Tilsæt den kogte spaghetti til squash-blandingen og tilsæt æggemassen. Vend rundt til æggene begynder at stivne. Vend rundt med hakkede krydderurter og smag til med salt og peber.

Opskriften er lavet med inspiration fra Sara Madunivers

mandag den 11. august 2014

Madplan uge 33

Mandag: Sandwich med kylling, karrydressing og bacon. Hertil gnave grønt
Tirsdag: Blomkålscouscous  med porre, hvidløg og nigella frø. Hertil lammedeller.
Onsdag: Pitabrød med pulled pork
Torsdag. Kold agurkesuppe med valnødder. Hertil flutes
Fredag: Fyldt kalkunbryst med flødeost. Hertil timianstegte ovnkartofler og spidskålssalat med ærter
Lørdag: Wok med kylling
Søndag: Porretærte med skinke og feta. Hertil grøn salat.

lørdag den 9. august 2014

Langtidsstegte spareribs i Römertopf


Langtidsstegte spareribs:
Ukogte spareribs
2 stængler bladselleri
3 gulerødder
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk. fennikelfrø
1 tsk. stødt koriander
2 dåser øl
Hønsebouillon

Barbeque marinade:
4 spsk. ketchup
2 spsk. honning
2 spsk. brun farin
1 spsk. soya
1 spsk. æblecider eddike
2 tsk. sambal olek
1 tsk. hvidløgspulver
1½ tsk. tørret ingefær
2 tsk. timian
2 tsk. røget paprika
1 tsk. cayenne peber
Salt og peber

Sæt Römertopfen i blød.
Skær gulerødder, bladselleri, hvidløg og løg i grove stykker. Kom dem i Römertopfen sammen med spareribs. Hæld øl over og top med hønsebouillon til det dækker. Kom fennikelfrø og koriander ved. Luk til og kom i ovnen ved 180 grader i 2 timer.

Rør marinaden sammen.

Tag benene op af Römertopfen og læg dem på et stykke bagepapir på en bradepande. Pensl dem med halvdelen af marinaden. Kom dem i ovnen ved 150 grader i cirka 1 time.
Pensl dem nu igen, og giv dem igen 30 minutter, men hold øje med dem, så de ikke blive tørre.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

torsdag den 7. august 2014

Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta


Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta:
1 lille blomkål
6 spsk. ramsløgspesto
250 g cocktailtomater eller cherrytomater
2 dl ærter
1 dl smuldret feta

Riv blomkålen på den grove side af et rivejern - det er hurtigst på en foodprocessor.
Bland blomkålen godt sammen med pesto og vend nu ærterne i.
Skær tomaterne i halve eller kvarte. Fordel dem over blomkålen. Drys med feta og server.

Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin

mandag den 4. august 2014

Madplan uge 32

Mandag: Rester
Tirsdag: Pandekager med fyld ala "tøm køleskabet"
Onsdag; Fiskefrikadeller med remoulade på godt rugbrød. Hertil gnave grønt
Torsdag: Picnic
Fredag: Spareribs i Römertopf og mac'n'cheese
Løredag: ---------
Søndag: Italiensk pizza

søndag den 3. august 2014

Israelsk salat



Israelsk salat:
1200 g grøntsager - fx radiser, rød peberfrugt, bladselleri, tomater, agurk, edamame bønner
1 lille rødløg
75 g oliven

Dressing:
2 spsk. citronsaft
2½ spsk. olivenolie
1 nip stødt kanel
1 tsk. tørret mynte
Salt og peber

Skær grøntsagerne i små terninger. Udelad agurke-kerner og tomatsaft.
Hak løget fint.
Bland dressingen og bland den med grøntsagerne.

Opskriften er lavet med inspiration fra Sæson

fredag den 1. august 2014

Grov kartoffelmos med tomater og dild


Grov kartoffelmos med tomater og dild: 
500 g nye kartofler
250 g cherrytomater, skåret i både
2 forårsløg, skåret i ringe
1 bdt. dild
1/4 dl olivenolie
Salt og peber

Skrub kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
Hæld vandet fra, men lad en smule vand blive i gryden.
Tilsæt cherrytomater og forårsløg til kartoflerne med olivenolie, salt og peber og mos det sammen. Varm det hurtigt igennem.
Drys med dild og server med frikadeller.

Opskriften er lavet med inspiration fra MissMuffin

torsdag den 31. juli 2014

Lammedeller med mynte og chili


Lammedeller med mynte og chili:
400 g hakket lammekød
1 løg, finthakket
5 fed hvidløg, presset
1 chili, finthakket
1 stort bundt hakket mynte
1 æg
3 spsk. fuldkornshvedemel
1 spsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. salt
Olivenolie/smør til stegning

Bland alle ingredienserne og lad farsen hvile i køleskabet i ½-1 time.
Form frikadellerne og steg dem.


onsdag den 30. juli 2014

Auberginesalat med kikærter


Auberginesalat med kikærter:
2 auberginer
2 hjertesalat
Olivenolie
1 ds kikærter
Saft af ½ citron
1 fed hvidløg
4 spsk. olivenolie
Salt og peber
2 spsk. nigellafrø
2 spsk. sesamfrø
1 håndfuld finthakket persille
50 g parmesanost - i strimler eller revet

Skær auberginerne i tynde skiver på cirka ½ cm. Vend dem i olivenolie. Steg dem på en grillpande, indtil de er gyldne og møre.
Læg dem på fedtsugene papir og drys med salt.
Bræk hjertesalaten i grove stykker og fordel den på et stort fad.
Kom de stegte auberginer ovenpå og drys med kikærterne.
Rør en dressing af citronsaft, hvidløg, olivenolie, salt og peber.
Hæld dressingen over salaten.
Drys med nigellafrø, sesamfrø, persille og parmesan på toppen.


Opskriften er lavet med inspiration herfra