Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

onsdag den 11. juni 2014

Kyllingeruller




Kyllingeruller:
2 store kyllingefileter
6 skiver bacon
Ramsløgspesto
Ricotta


Bank kyllingerfileterne flade med en kødhammer.
Smør med ricotta og pesto og rul dem (pas på med ikke at smøre et for tykt lag, da den så kan være svær at rulle). Sno nu 3 skiver bacon om hver kyllingerulle. Steg dem på en pande på alle sider, så de får en jævn stegning.

tirsdag den 10. juni 2014

Madplan uge 24

Mandag: -----
Tirsdag: Torskepakker. Hertil blomkålssalat med abrikos, forårsløg og æble
Onsdag: Tikka Masala rester fra fryseren. Hertil spidskålssalat samt kogte ris
Torsdag: Lun salat med mini kartofler, grønne asparges og æg. Hertil agurke-/jordbærsalat
Fredag: Tapas; bl.a.. melon med skinke, vitello tonnato mm.
Lørdag: ------------
Søndag: Rester

fredag den 6. juni 2014

Perlebyg med rygeost, grønt og laks


Lækker, lækker sommeret lavet med inspiration fra Sæson.

Perlebyg med rygeost, grønt og laks (2-3 pers):
250 g grønne asparges
100 g perlebyg
1 terning hønsebouillon
1 bdt. radiser
1 agurk
1 lille håndfuld krydderurter - vi brugter dild, purløg og basilikum
100 g rygeost - eventuelt ricotta eller feta
200 g laks
Salt og peber

Kog perlebyg i bouillon som angivet på pakken. Køl af.
Kom laks i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Sæt det i ovnen ved cirka 200 grader i 12-15 minutter.

Knæk den nederste ende af aspargesene , og skær dem i snitter på cirka 3 cm. Hæld kogene vand over dem, og lad dem trække 2-3 minutter.
Skær radiser i skiver og agurk i små tern. Hak krydderurterne.

Vend perlebyg med asparges, radiserne, agurk, krydderurter samt flager af laksen.
Krydr med salt og peber. Anret med små klatter af rygeost.


torsdag den 5. juni 2014

Grøn aspargessuppe med rygeost og grønne ærter


En virkelig skøn forårs-/sommerret, lavt med inspiration fra Råvarecirkus. Rygeosten giver  lige suppen det ekstra pift, som gør at den bliver sommerlig og får en skøn smag.

Grøn aspargessuppe:
1 bdt. grønne asparges
2 spsk. olivenolie
1 løg, ginthakket
½ liter grøntsagsbouillon
1 stor håndfuld grønne ærter
1 lille bdt. dild, hakket
2 spsk. rygeost
2 spsk. creme fraiche
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber

Sauter løget i olivenolien. Skær asparges i mindre stykker, men gem hovederne til pynt.
Kom aspargsene i gryden og sauter med i nogle minutter.
Hæld den kogene bouillon over aspargsene og lad den simre 2 minutter. Blend med det samme. Tilsæt rygeost og creme fraiche i suppen og smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Server suppen pyntet med masser af dild, ærter og aspargeshovederne.

onsdag den 4. juni 2014

Kartoffel og fennikelgratin



Kartoffel og fennikelgratin (2-3 pers):
5 mellemstore kartofler
1 fennikel
1 stort løg
1 spsk. tørret estragon
Salt og peber
3 spsk. revet parmesan
250 ml madlavningsfløde
1 dl mælk

Skær kartoflerne i 3 mm skiver. Skær løg og fennikel i tyndere skiver.
Kom det i et ildfastfad sammen med estragon, salt og peber. Drys med parmesan og kom madlavningsfløde og mælk ved.
Bag i cirka 45-50 minutter ved 200 grader til kartoflerne er møre.

Opskriften er lavet med inspiration herfra

tirsdag den 3. juni 2014

Madplan uge 23

Mandag: Grillet hornfisk med rosmarin og timian. Hertil spidskål, kikærter og rygeostcreme
Tirsdag: Tunsalat med pasta og majs. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Lasagne rester fra fryseren. Hertil hvidkålssalat
Torsdag: Broccolisalat med ris. Hertil farsbrøds-rester fra fryseren
Fredag: Grill - sørge for tilbehør
Lørdag: Hjemmelavet frisk pasta med svampe-ricottasauce. Hertil grøn salat
Søndag: Vietnamesiske forårsruller med kødrester fra fryseren.

fredag den 30. maj 2014

Hyldeblomst sorbet



Hyldeblomst sorbet:
6 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl vand
2 æggehvider

Pisk æggehviderne stive, inden saften og vandet forsigtigt blandes i sammen med æggehviderne.
Hæld det i en plastbøtte og stil den i fryseren. Rør i bøtten 3-4 gange i timen, indtil den er frossen.

Opskriften er lavet med inspiration fra Piskeriset

torsdag den 29. maj 2014

Pestosnegle




Til aspargessuppen ville jeg bage nogle brød til. Da jeg faldt over Pestosneglene, tænkte jeg at de ville passe super godt til suppen samt de vil være gode i madpakke. Derudover var det en oplagt mulighed for at bruge den ramsløgspesto, der ligger på lager i fryseren.

Pestosnegle:
25 g gær
5 dl lunkent vand
3 dl rugmel
6 dl hvedemel
2 tsk. salt
1 spsk. sirup

Pesto efter eget valg - her er brugt ramsløgspesto.

Rør gæren ud i vandet og tilsæt rugmel. Rør det ud i vandet og tilsæt så salt, sirup og halvdelen af hvedemelet.
Ælt dejen og tilsæt resten af hvedemelet. Ælt grundigt. Dæk med et viskestykke og lad den hæve 60 minutter.

Strø en god mængde mel ud på køkkenbordet og spred det godt. Rul dejen ud på bordet med en kagerulle.
Smør pesto på dejen, og rul den sammen på den lange side.
Beklæd to bageplader med bagepapir og skær dejrullen ud i passende stykker.
Lad sneglene efterhæve 15-20 minutter. Pensl dem med mælk og bag dem ved 210 grader i 20-25 minutter.

onsdag den 28. maj 2014

Marokkansk pebergryde med æg


En virkelig virkelig lækker ret, som jeg, efter have set den hos Kødfri fredag, har glædet mig til at lave den. Jeg var dog lige nødt til at vente på et godt tilbud på peberfrugter.
Retten bliver især lækker med drysset hakket koriander - specielt på couscousen.

Marrokansk pebergryde med æg:
1 spsk. spidskommen
1 stort løg, skåret i både
4 fed hvidløg, hakket
1/4 dl olivenolie
4 store peberfrugter i forskellige farver, skåret i strimler
½ kg squash (cirka 2 i supermarkeds størrelser), skåret i 3 mm tykke, halve skiver
2-3 tsk. stødt kanel
chili efter smag
2 spsk. hakket ingefær
Citronsaft
Salt og sukker
4 æg
Hakket koriander eller eventuelt persille


Rist spidskommen på en tør pande. Hæld olivenolien i panden. Tilsæt læg og hvidløg. Svits til løgene er gyldne.
Tilsæt peberfrugterne i strimler og svits et øjeblik.
Tilsæt squash i skiver, kanel, chili samt ingefær. Svits endnu et par minutter og tilsæt 1 dl vand i panden.
Lad det koge op.
Smag retten til med chili, knael, citronsalt, salt og et nip sukker.
Nu kan man vælge at hælde grøntsagerne over i et ildfast fad eller lade det være i panden (hvis den kan gå i ovnen).
Lav fire små fordybninger og slå æggene ud heri.
Sæt panden/fadet i ovnen ved 200 grader i 9-11 minutter til æggene er halvfaste.

Drys med hakket koriander og server med couscous.

mandag den 26. maj 2014

Madplan uge 22

Mandag: Kartoffel-fennikelgratin med kyllingeruller og grøn salat
Tirsdag: Grøn aspargessuppe med rygeost og ærter. Hertil hjemmebagt brød m. ramsløgssmør
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Perlebyg med rygeost, grønt og laks. Hertil bagt tomatsalat
Fredag: Dampede blåmuslinger
Lørdag: Kartoffelpandekager med agurkesalsa
Søndag: Svampe-speltotto kogt i øl. Hertil grøn salat

fredag den 23. maj 2014

Tortellini med lun tomatsalat


Tortellini med lun tomatsalat:
1 pk Pastella tortellini med skinke
500 g tomater
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico glace
1 knsp. sukker
75 g hel parmesan ost

Del tomaterne i kvarte. Hak løget fint. Bland olie, balsamico glace, sukker, salt og peber. Og kom det i en pose. Kom tomater og løg i posen og ryst godt. Hæld det over i et ildfastfad og giv det cirka 20 minutter i ovnen ved 200 grader.
Kog i mellemtiden pastaen. Vend tomatsalaten sammen med pasta og pynt med parmesanflager.

torsdag den 22. maj 2014

Ramsløgsmayo


Helt perfekt til en kartoffelmad med nye kartofler.

Ramsløgsmayo:
2 æggeblommer
1 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
Cirka 1-1½ dl Ramsløgsolie

Pisk æggeblomme, citronsaft og salt indtil den bliver tykt og har en hvid-gul nuance.
Tilsæt lidt olie og pisk. Pisk nu olien i, i en tynd stråle. Bliv ved at pisk under tilsætning af olie, så den ikke skiller.