Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

fredag den 25. september 2015

Coq-au-vin



Coq-au-vin:
150 g bacon i tern
1 stort løg
4 fed hvidløg
12 skalotteløg
250 g champignan
1 kylling (eller 4 kyllingelår delt i overlår og underlår)
1 flaske rødvin
4 dl hønsebouillon
3 kv. timian
3 kv. persille
2 laurbærblade
Majsstivelse til jævning
Salt og peber

Steg bacon sprød og dryp af på køkkenrulle. Pil og hak løg og hvidløg. Pil skalotteløg. Skær champignon i mindre stykker.

Parter kyllingen og brun grundigt i en gryde og krydr med salt og peber. Tag det op.
Svits løg og hvidløg. Tilsæt kyllinge-stykkerne, rødvin, bouillon, timian, persille og laurbærblade. Bring op til kogepunktet og lad det simre stille og roligt under låg i en times tid.
Brun imens skalotteløg og champignon hver for sig. Lad begge dele simre med de sidste 30 minutter.
Jævn saucen med majsstivelse rørt ud i vand. Smag til med salt og peber.
Server med kartoffelmos.

Opskriften er med inspiration fra foodfanatic

torsdag den 24. september 2015

Spidskålssalat med æble og ristet kokos


Spidskålssalat med æble og ristet kokos: 
½ snittet spidskål - brug eventuelt et rødt, da det giver en flot farve
2 æbler i tern
½ dl ristet kokos

Dressing:
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. honning
1/4 dl olivenolie
Salt

Pisk dressingen sammen og hæld den henover salaten. Vent med at drysse kokossen henover salaten indtil den skal serveres.


Opskriften er med inspiration herfra

onsdag den 23. september 2015

Fyldte snackpeber med Flødeost og bacon



Fyldte snakcpeber med flødeost og bacon
3 snackpeber
6-9 tsk. flødeost (vi valgte neutral, da det var hvad vi havde, men er sikker på de er gode med krydderurter)
1 pk. bacon i skiver

Del snackpebrene på midlten og rent dem. Fordel 1-2 tsk. smøreost i hver snackpeber. Pak 1-2 skiver bacon om hver peber.

Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter ved 200 grader.

Opskriften er med inspiration herfra

tirsdag den 22. september 2015

Kartofler på spyd


En helt fantastisk måde, og vores pt yndlings, at have kartofler på grillen.

Kartofler på spyd:
Spyd som har langt i blød i vnd
Kogte kartofler
Rapsolie
Krydderier

Kom kartofler sammen med olie i en pose. Tilsæt de ønskede krydderier. Vores favorit pt er ramsløgssalt. Vend det sammen og træk kartoflerne på spyd.
Grill dem i cirka 5-10 minutter til de har fået den ønskede farve og sprødhed.

mandag den 21. september 2015

Kartoffelsalat med dild og varmrøget laks



Kartoffelsalat med dild og varmrøget laks:
600 g kolde og kogte små kartofler
200 g varmrøget laks
2 forårsløg

Dressing: 
1 dl creme fraiche 5 %
½ spsk. æblecidereddike
1 stor håndfyld hakket dild
Salt og peber

Skær kartoflerne i mundrette bider og skær forårsløg i fine ringe.
Mos laksen groft med en gaffel. Bland det samen med kartofler og forårsløg. 
Bland dressingen sammen og smag til med salg og peber. Vend den i salaten og server. 


Opskriften er herfra.

lørdag den 19. september 2015

Moules mariniéres (Moules frites)


Moules mariniéres (2 personer):
1½-2 kg muslinger
1 løg
2 fed hvidløg
1 porre
1 lille bdt. persille
1 kvist timian
1/4-½ flaske tør hvidvin
Olivenolie
Salt og peber

Rengør omhyggeligt muslingerne, og fjern skægget. Hvis muslingen er åben, får den et par gok mod bordet og bliver lagt fra. De muslinger som ikke har lukket sig helt, bliver kasseret.
Hak løg og hvidløg fint. Skær porren i tynde ringe. Hak persille med stilke groft.
Kom lidt olie i gryden. Sauter løg, hvidløg, porre, persille og timian under omrørering.
Hæld hvidvin over og lad det koge op. Tilsæt muslingerne. Kværn godt med peber henover og læg et tætsluttende låg op. Ryst gryden af og til, så muslingerne bytter lidt plads. Varmen skal være høj.
-- Hvis der er muslinger som ikke har åbnet sig, kassereres disse også.

Server med pommes frites, og man har Moules Frites, som de også spiser dem i Frankrig.

Opskriften er fra Spise med Price.

søndag den 13. september 2015

Agurkesalat med quinoa


Agurksalat med quinoa (4 personer):
100 g quinoa (brug eventuelt perlespelt eller bulgur)
1 fed hvidløg
2 agurker
1 bdt. radiser
1 rødløg
1 håndfuld persille
100 g feta
Salt og peber
1-2 spsk. blå birkes

Dressing:
Salg af 1 lime
2 spsk. rapsolie
1 tsk. honning


Skyl quinoa godt og kog under låg ved svag varme i 2 dl vand, tilsat presset hvidløg i cirka 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad den stå i 10 minutter.

Flæk agurken på langt, fjern kernerne med en teske og skær den i skiver.
Snit radiser og hak rødløg og persille.

Vend quinoa med med grøntsagerne samt fetaost i tern. Smag til med salt og peber og drys med birkes.
Rør dressingen sammen og dryp den henover salaten.

Server med krydrede hakkebøffer.


Opskriften er fra min yndlingsside Sæson

lørdag den 15. august 2015

Snickerskage


Snickerskage:
200 g smør
320 g sukker
3 æg
240 g mel
1½ tsk. bagepulver
250 g peanuts
1 dl fløde
1 dl sirup
1 spsk. kakao
2 tsk. vaniljesukker
50 g sukker
250 g mørk chokolade

Pisk sukker og smør sammen. Tilsæt æggene et af gangen. Bland mel og bagepulver og rør det i til en ensartet dej. Fordel dejen i en 20 x 30 cm bradepande beklædt med bagepapir. Drys med peanuts over kagen og kag den 190 g i 40 minutter. Rør fløden med sirup, kakao, vaniljesukker og sukker og giv blandingen et opkog. Hæld karamelblandingen over den varme kage og lad den afkøle. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over den afkølede snickerskage.

Opskriften er herfra

onsdag den 22. juli 2015

Marineret svinemørbrad


Marineret svinemørbrad:
1 svinemørbrad
1 spsk. brun farin
4 spsk. sojasauce
2 knuste fed hvidløg
2 tsk. tørret chiliflager

Bland alle ingredienserne til marinaden i en pose og kom mørbraden i posen. Luk posen og læg den i køleskabet i min. ½ time. Gerne hele dagen.

Kom mørbraden i ovnen ved 180 grader og tag den ud når kernetemperaturen er 55 grader, og holdt det varmt.

Det kan serveres med mange ting, men jeg valgte hasselbagte kartofler og grønkålssalat med granatæble og feta, samt en dressing på cremefraiche, samt og peber og røget tabasco.

Opskriften er hentet hos Arla.

tirsdag den 21. juli 2015

Bagt spidskål med rygeost


Bagt spidskål med rygeost:
1 spidskål
1 lille rygeost
Lidt rapsolie
Røget salt
Honning
Sennep
Citronsaft
50 g hakkede mandler

Flæk spidskålet i 4. Steg det 2 minutter på en grillpande.
Kom sennep, rygeost, citronsaft og honning på. Drys med salt og mandler. Sæt det i ovnen i 10 minutter ved 200 grader.

mandag den 20. juli 2015

Madplan uge 30

Mandag: Pastasalat med buko-ost og skinkestrimler.
Tirsdag: Falafler med salat og wraps
Onsdag: Blomkålssalat med ramsløgspesto og feta. Hertil grillet laks
Torsdag: Boller i karry
Fredag: Rugbrød
Lørdag: Rugbrød
Søndag: Grøn Spaghetti Carbonare

lørdag den 11. juli 2015

Ananaskage med ristet kokos


Ananaskage med ristet kokos (12-15 stykker):
400 g syltet ananas (afdryppet vægt)
200 g mel
50 g kokosmel
2 tsk. natron
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. vaniljesukker
½ dl. raposolie
250 g sukker
2 æg

Glasur:
100 g kokosmel
50 g smør
250 g flormelis
2 tsk. vaniljesukker
Lidt ananasjuice

Tænd din ovn på 180 grader (ikke varmluft). Beklæd en bradepande med bagepapir. Hak de afdryppede ananastern grundigt - eventuelt i en foodprocessor.
Bland mel, kokosmel, natron, ingefær og vaniljesukker. Pisk rapsolie, sukker og æg sammen og pisk det i melblandingen sammen med hakket ananas. Hæld dejen i formen og bag kagen i 30 minutter.

Glasur: Rist kokosmelet på en tør pande til det er gyldent. Stil det til side. Hæld smør i en røreskål, tilsæt flormelis, vaniljesukker og lidt ananasjuice til glasurens konsistens bliver jævn, men stadig fast. Rør 2/3-dele af den ristede kokos i. Fordel glasuren over den afkølede kage. Drys med resten af den ristede kokosmel og server, når glasuren er størknet.

Opskriften er med inspiration herfra