Mandag: Risotto med rejer og ærter
Tirsdag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler. Hertil tomatsalat.
Onsdag: Kokos-limesuppe med kylling
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Bagt laks med knoldselleripuré samt hvidkålssalat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Hakkebøffer med bløde løg og hasselbagte kartofler
Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
mandag den 1. april 2013
søndag den 31. marts 2013
Hvidkålssalat med peanuts
Denne opskrift blev fundet hos The Food Club. En hvidkålssalat som var så særlig at jeg var nødt til at prøve den.
Ingredienser:
1 mellem hvidkålshoved strimlet (jeg brugte min food processor)
Peanuts efter ønske
Dressing:
3 fed hvidløg
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. ketchup
6-8 spsk. olie
3 spsk. brun farin
salt
Bland ingredienserne til dressingen og hæld det hovedet det snittede hvidkål. Lad den trække i cirka 2 timer inden peanuts bliver blandet i. Så er man sikker på, at nødderne ikke bliver bløde.
Ingredienser:
1 mellem hvidkålshoved strimlet (jeg brugte min food processor)
Peanuts efter ønske
Dressing:
3 fed hvidløg
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. ketchup
6-8 spsk. olie
3 spsk. brun farin
salt
Bland ingredienserne til dressingen og hæld det hovedet det snittede hvidkål. Lad den trække i cirka 2 timer inden peanuts bliver blandet i. Så er man sikker på, at nødderne ikke bliver bløde.
lørdag den 30. marts 2013
Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld
Vi fik det sammen med en hvidkålssalat med peanuts, som I får opskriften på senere.
Ingredienser til pandekagen:
125 g mel
1 tsk. salt
5 dl mælk
4 æg
Røres som en pandekagedej og hældes direkte i en bradepande som er beklædt med bagepapir. Vær opmærksom på, at dejen er lidt tyndere end en normal pandekagedej.
Bages i en halv time ved 200 grader.
Ingredienser til fyldet:
2 porrer
1 rød peber
1 pakke skinke i strimler
200 g pikant ost (jeg brugte den fra Levevis)
Porrerne skæres i skiver og svitses i en gryde i lidt olie. Rød peber skæres i tern og svitses med. Skinken tilsættes. Til sidst tilsættes pikant-osten, som smeltes til en sauce som binder ingredienserne sammen.
Fyldes smøres ud på den færdigbagte pandekage, som derefter rulles sammen til en roulade.
Fyldet kan varieres som man ønsker fx med hakket oksekød, revne gulerødder, bacon osv.
Rouladen kan også fryses til den dag den skal bruges. Optøningen tager cirka 6 timer, hvorefter den varmes i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.
fredag den 29. marts 2013
Boller brugt til flæskestegs-sandwich
15 store boller
50 g gær
4½ dl vand
2 store æg
100 g sukker
500 g hvedemel
500 g grahamsmel
50 g blødt smør
1 æg til pensling
Grahamsmel til pynt
På røremaskine:
Bland vand, gær, æg og
sukker og rør det sammen. Kom først melet og så det bløde smør i. Ælt dejen i
cirka 7 minutter. Lad dejen hvilke tildækket i cirka 30 minutter. Del den i 15
stykker. Rul dem til runde boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad
dem hvile i 10 minutter.
Tryk bollerne flade,
pensl med sammenpisket æg og drys med lidt grahamsmel. Bag dem i en forvarmet
ovn ved 210 grader i 15-17 minutter.
Sandwichen blev fyldt med miracle wip, rødkål, rucula og flæskesteg
Sandwichen blev fyldt med miracle wip, rødkål, rucula og flæskesteg
onsdag den 27. marts 2013
tirsdag den 26. marts 2013
Grønne linser med feta og rødbede
Grønne linser med feta og rødbede:
500 g rødbeder
150 g tørrede grønne linser
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
50 g feta
75 g ruculasalat
Salt og peber
Kog rødbederne til de er møde. Skyld dem i koldt vand og smut dem ud af skrællen. Skær rødbederne i tern.
Kog linserne i rigeligt vand til de er møde, men ikke udkogte - det tager cirka 15 minutter.
Vend linser og rødbeder samme med presset hvidløg, olie, eddike og krydderier. Lad det trække i cirka en time i køleskabet. Smag til.
Vend rucula og feta i salaten.
mandag den 25. marts 2013
Madplan uge 13
Mandag: Grønne linser med feta og rødbede. Hertil svinekoteletter
Tirsdag: Flæskestegs sandwich
Onsdag: Minestrone suppe fra fryseren
Torsdag: Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld. Hertil hvidkålssalat
Fredag: Laks med knoldselleri puré med gulerods-/rødbede råkost
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler og rødkålssalat
Tirsdag: Flæskestegs sandwich
Onsdag: Minestrone suppe fra fryseren
Torsdag: Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld. Hertil hvidkålssalat
Fredag: Laks med knoldselleri puré med gulerods-/rødbede råkost
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler og rødkålssalat
fredag den 22. marts 2013
Tunsauce med squash-spaghetti
Opskriften er lavet med inspiration fra Baronessens kogebog.
Tunsauce:
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
4 spsk. ketchup
2 ds. tun
1 ds. flåede tomater
1 tsk. chilipulver
4 dl kokosmælk
Salt og peber
Sauter løg, hvidløg og chilipulver. Tilsæt ketchup. Når det hele har fået en rødbrun farve, tilsæt da de flåede tomater og tun. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og ketchup.
Squash-spaghettien blev lavet på mandolin-jernet og overhældt med kogende vand. Træk i 30 sekunder og hæld vandet fra. Server med tunsauce.
Vi fik retten sammen med en råkost af revne gulerødder og rødbede.
Tunsauce:
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
2 spsk. olivenolie
4 spsk. ketchup
2 ds. tun
1 ds. flåede tomater
1 tsk. chilipulver
4 dl kokosmælk
Salt og peber
Sauter løg, hvidløg og chilipulver. Tilsæt ketchup. Når det hele har fået en rødbrun farve, tilsæt da de flåede tomater og tun. Tilsæt kokosmælk og smag til med salt, peber og ketchup.
Squash-spaghettien blev lavet på mandolin-jernet og overhældt med kogende vand. Træk i 30 sekunder og hæld vandet fra. Server med tunsauce.
Vi fik retten sammen med en råkost af revne gulerødder og rødbede.
onsdag den 20. marts 2013
Majssuppe med chili
Billedet frembringer ikke just suppens positive kvaliteter, men den var rigtig lækker og anderledes. Opskriften blev fundet hos Arla, men jeg foretog mine egne justeringer.
Majssuppe med chili:
550 g frosne majs kerner
1 liter grøntsagsbouillon
1 chili
2 løg
4 fed hvidløg
salt og peber
1 spsk. olivenolie
Hak løg, hvidløg og chili og sauter det i olivenolien. Tilsæt halvdelen af majskernerne og sauter dem med kort. Tilsæt grøntsagsbouillon og kog i cirka 10 minutter. Blend suppen og giv den et opkog og smag til med salt og peber. Tilsæt resten af majskernerne og kog videre i 5 minutter. Server.
tirsdag den 19. marts 2013
Tortillas med squash fyld
Sqaush fyld:
3 squash - revet og presset for væde i et viskestykke
4 spsk. revet parmasan
Skyr
Yoghurt naturel
Bland tingene sammen. Jeg havde en rest skyr og yoghurt naturel, derfor blandede jeg dem sammen.
Vi fyldte tortillaerne med kylling, romainesalat, agurk og squash fyld. Vi fik det sammen med 1/4 avocado og stegte champignoner.
mandag den 18. marts 2013
Madplan uge 12
Mandag: Majssuppe med chili
Tirsdag: Tunsauce med squash-spaghetti. Hertil rødbede/gulerods råkost
Onsdag. Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: Grøntsagsrösti med fyldte skinkeschnitzler. Hertil rødkålssalat
Lørdag: Flæskesteg med tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich med hjemmebagte sandwichboller og gnavegrønt
Tirsdag: Tunsauce med squash-spaghetti. Hertil rødbede/gulerods råkost
Onsdag. Rester fra mandag
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: Grøntsagsrösti med fyldte skinkeschnitzler. Hertil rødkålssalat
Lørdag: Flæskesteg med tilbehør
Søndag: Flæskestegs sandwich med hjemmebagte sandwichboller og gnavegrønt
søndag den 17. marts 2013
Spaghetti med røget laks, squash og hytteost
Vi fik en rigtig lækkert ret i fredags. Ikke sund, men det må man godt når det nu er fredag.
Squash blev skåret i tynde skiver og lyn blanceret i spaghetti vandet inden det blev sat til at koge. Spaghettien blev kogt og blandet med strimler af røget laks og blanceret squash. Det hele blev vendt rundt med hytteost.
Vi fik det sammen med grøn salat lavet med iceberg, tomat og gedefeta.
Squash blev skåret i tynde skiver og lyn blanceret i spaghetti vandet inden det blev sat til at koge. Spaghettien blev kogt og blandet med strimler af røget laks og blanceret squash. Det hele blev vendt rundt med hytteost.
Abonner på:
Opslag (Atom)