Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

mandag den 8. april 2013

Madplan uge 15

Mandag: Rødbedebøffer med italiensk fad
Tirsdag: Boller i karry (hjerteforeningen) med hvidkålssalat
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Wokret med tun
Fredag: Rugbrød med fiskefileter
Lørdag: Flæskesteg med det hele
Søndag: Biksemad med spejlæg og coleslaw 

søndag den 7. april 2013

Indiske fladbrød

Åh, de her brød er fantastiske! De smager lidt som de naanbrød man kan købe. 
Jeg faldt over opskriften hos CookieCrumble, og da vi skulle have kokos-lime suppe, var det jo en perfekt sammensætning. 


Indiske fladbrød - 4 stk.:
4 dl mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1½ dl vand
1 tsk. spidskommen

Bland alle ingredienserne sammen og ælt det hele godt sammen, til dejen er godt blød. Del dejen i 4 dele. Form dem til boller og rul dem derefter tynde, cirka 1/2 cm tykke.
Varm en pande op med lidt olivenolie (jeg brugte selv rapsolie, da jeg løb tør), og bag brødene til de er gyldne.

Man kan faktisk tilsætte de krydderier man har lyst til. Til suppe-resterne tilsatte jeg 3 fede hvidløg, men da vi elsker hvidløg i store mængder, kunne den sagtens trække noget mere.

fredag den 5. april 2013

Kokos-limesuppe med kylling


Kokos-limesuppe med kylling:
500 g kyllingefilet
5 forårsløg
4 gulerødder
1 spsk. olie
8 dl hønsebouillon
2 ds. kokosmælk á 165 ml.
2 spsk. gurkemeje
2 spsk. lime-/citronsaft
1 tsk. sukker
2 spsk. fiskesauce
1/2 tsk. salt
cayennepeber
250 g frosne fine ærter

Skær kyllingen i strimler. Skær forårsløgene i skiver og gulerødderne i tern.
Svits forårsløg og gulerødder kort i olien. Tilsæt bouillon, kokosmælk, gurkemeje, limesaft og sukker. Lad suppen koge ved svag varme 5 minutter under låg. Kom kyllinge i og kog videre i 5-8 minutter. Smag til med fiskesauce, salt og peber. Tilsæt ærterne og giv suppen et opkog.

Blev serveret med indiske fladbrød.

onsdag den 3. april 2013

Grøntsagsrösti

En fantastisk måde at tømme grøntsagsskuffen. Jeg havde en masse forskellige små rester, så det blev til lidt forskelligt som rødbede, knoldselleri og jordskokker og en persillerod. De blev revet groft og væden blev presset ud.
Blandet med salt og peber og presset ned i et ildfast fad.
Sæt ovnen på 250 grader og giv den cirka 45 minutter. De sidste 10 minutter sættes ovnen på grill, så den lige får en sprød overflade.

tirsdag den 2. april 2013

Risotto med ærter og rejer



Risotto med rejer og ærter
1 finthakket løg
2 fed hvidløg
200 g risottoris
1 dl æblejuice
1 L hønsebouillon
25 g smør
1 dl revet mozzarella
1½ dl ærter
150 g rejer

Svits løg og hvidløg i lidt olie. Tilsæt risene og lad dem svitse med kort (de får en gennemsigtig farve). Tilsæt æblejuice og lad det svinde ind. Tilsæt hønsebouillon til af gangen og lad det svinde ind. Det tager cirka 20 minutter. Tilsæt smør og ost og lad det smelte ved omrøring. Tilsæt ærter og rejer og rør løbende til de er varme. Smag til med salt og peber.

mandag den 1. april 2013

Madplan uge 14

Mandag: Risotto med rejer og ærter
Tirsdag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler. Hertil tomatsalat.
Onsdag: Kokos-limesuppe med kylling
Torsdag: Rester fra onsdag
Fredag: Bagt laks med knoldselleripuré samt hvidkålssalat
Lørdag: -------------------------------
Søndag: Hakkebøffer med bløde løg og hasselbagte kartofler

søndag den 31. marts 2013

Hvidkålssalat med peanuts

Denne opskrift blev fundet hos The Food Club. En hvidkålssalat som var så særlig at jeg var nødt til at prøve den.




Ingredienser:
1 mellem hvidkålshoved strimlet (jeg brugte min food processor)
Peanuts efter ønske
Dressing:
3 fed hvidløg
3 spsk. æbleeddike
3 spsk. ketchup
6-8 spsk. olie
3 spsk. brun farin
salt

Bland ingredienserne til dressingen og hæld det hovedet det snittede hvidkål. Lad den trække i cirka 2 timer inden peanuts bliver blandet i. Så er man sikker på, at nødderne ikke bliver bløde.

lørdag den 30. marts 2013

Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld

 Denne opskrift er fundet i et tidsskrift fra Hjerteforeningen.
Vi fik det sammen med en hvidkålssalat med peanuts, som I får opskriften på senere.

Ingredienser til pandekagen:
125 g mel
1 tsk. salt
5 dl mælk
4 æg

Røres som en pandekagedej og hældes direkte i en bradepande som er beklædt med bagepapir. Vær opmærksom på, at dejen er lidt tyndere end en normal pandekagedej.
Bages i en halv time ved 200 grader.

Ingredienser til fyldet:
2 porrer
1 rød peber
1 pakke skinke i strimler
200 g pikant ost (jeg brugte den fra Levevis)

Porrerne skæres i skiver og svitses i en gryde i lidt olie. Rød peber skæres i tern og svitses med. Skinken tilsættes. Til sidst tilsættes pikant-osten, som smeltes til en sauce som binder ingredienserne sammen.

Fyldes smøres ud på den færdigbagte pandekage, som derefter rulles sammen til en roulade.


Fyldet kan varieres som man ønsker fx med hakket oksekød, revne gulerødder, bacon osv.

Rouladen kan også fryses til den dag den skal bruges. Optøningen tager cirka 6 timer, hvorefter den varmes i ovnen ved 175 grader i 30 minutter.

fredag den 29. marts 2013

Boller brugt til flæskestegs-sandwich


15 store boller

50 g gær
4½ dl vand
2 store æg
100 g sukker
500 g hvedemel
500 g grahamsmel
50 g blødt smør
1 æg til pensling
Grahamsmel til pynt

På røremaskine:
Bland vand, gær, æg og sukker og rør det sammen. Kom først melet og så det bløde smør i. Ælt dejen i cirka 7 minutter. Lad dejen hvilke tildækket i cirka 30 minutter. Del den i 15 stykker. Rul dem til runde boller og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hvile i 10 minutter.
Tryk bollerne flade, pensl med sammenpisket æg og drys med lidt grahamsmel. Bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader i 15-17 minutter. 

Sandwichen blev fyldt med miracle wip, rødkål, rucula og flæskesteg 

tirsdag den 26. marts 2013

Grønne linser med feta og rødbede


Grønne linser med feta og rødbede:
500 g rødbeder
150 g tørrede grønne linser
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
1 spsk. rødvinseddike
50 g feta
75 g ruculasalat
Salt og peber

Kog rødbederne til de er møde. Skyld dem i koldt vand og smut dem ud af skrællen. Skær rødbederne i tern.
Kog linserne i rigeligt vand til de er møde, men ikke udkogte - det tager cirka 15 minutter.
Vend linser og rødbeder samme med presset hvidløg, olie, eddike og krydderier. Lad det trække i cirka en time i køleskabet. Smag til.
Vend rucula og feta i salaten.

mandag den 25. marts 2013

Madplan uge 13

Mandag: Grønne linser med feta og rødbede. Hertil svinekoteletter
Tirsdag: Flæskestegs sandwich
Onsdag: Minestrone suppe fra fryseren
Torsdag: Pandekageroulade med grøntsags- og skinkefyld. Hertil hvidkålssalat
Fredag: Laks med knoldselleri puré med gulerods-/rødbede råkost
Lørdag: ---------------------------------------
Søndag: Grøntsagsrösti med skinkeschnitzler og rødkålssalat