Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
torsdag den 19. december 2013
Hjemmelavet hønsekødssuppe
Skøn suppe til vintermånederne, hvor der er forkølelse og ondt i halsen. Hønsekødssuppe må være kuren mod mange af de mørke vintermåneders sygdomme.
Jeg kogte selv min kylling, men snød med kød og melbollerne samt grøntsagerne, som blev en pose frosne suppe grøntsager fra Rema1000.
Hønsekødssuppe:
1 hel kylling
3 laurbær
3 gulerødder
1 rødløg
1 porre
Salt og peber
Vand
Skræl og skær gulerødderne i større skiver. Snit porren og skær rødløget i både. Kom kyllingen i en gryde og fyld grøntsagerne ned i siderne.
Kom kyllingen i en stor gryde og fyld grøntsager og krydderier i. Tilsæt vand så kyllingen er dækket. Lad den simre i cirka 2 timer.
Jeg brugte halvdelen af suppen til denne suppe med kød og melboller. Den anden halvdel skal bruges til aspargessuppe, og kyllingen skal bruges til tarteletfyld. Men mere om det senere.
tirsdag den 17. december 2013
Grove pølsebrød
Hotdogs er ikke noget af det bedste jeg ved, men synes det er lidt sjovere når der bliver gjort noget ud af råvarerne.
Derfor blev der denne gang lavet hjemmelavede pølsebrød efter inspiration fra MissMuffin, og agurksalat, og pølserne kom fra en rigtig slagter.
Grove pølsebrød:
50 g gær
3 dl lunkent vand
1 æg
½ dl olivenolie
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
150 g fuldkornsspeltmel
75 g durummel
75 g grahamsmel
Ca. 350 g hvedemel
Pensling:
1 æg
½ dl sesamfrø
Rør gæren ud i vandet. Rør æg, olie, salt, sukker, fuldkornsspeltmel, durummel og grahamsmel i. Tilsæt hvedemelet lidt af gangen og ælt det til en fast, smidig og en smule klistret dej.
Lad dejen hvilke lunt cirka 30 minutter.
Ælt dejen hurtigt igennem og del den i cirka 10 stykker. Form hvert stykke til en flad, aflang bolle og kom dem på bagepapir.
Lad dem efterhæve lunt i 40 minutter.
Pensel med æg og drys med sesamfrø.
Bag dem ved 200 grader i 10-15 minutter.
De syltede agurker blev lavet efter Gastro's opskrift.
søndag den 15. december 2013
Madplan uge 51
Mandag: Hakkebøffer med butternut squash, rødkålssalat og bearnaise-mayo
Tirsdag: Rødbedesuppe med linser og yoghurt og hjemmebagt brød
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æble. Hertil kyllingefrikadeller
Torsdag: Tortellini med spinat og riccota med tomatsauce og salat
Fredag: Bøffer med bagt butternut squash, grøn salat og hjemmerørt mayo
Lørdag: Grøn salat med tun, hytteost og brød
Søndag: -----------------------------
Tirsdag: Rødbedesuppe med linser og yoghurt og hjemmebagt brød
Onsdag: Rødkålssalat med spelt og æble. Hertil kyllingefrikadeller
Torsdag: Tortellini med spinat og riccota med tomatsauce og salat
Fredag: Bøffer med bagt butternut squash, grøn salat og hjemmerørt mayo
Lørdag: Grøn salat med tun, hytteost og brød
Søndag: -----------------------------
fredag den 13. december 2013
Spinatpandekager
Spinatpandekager:
450 g frossen helbladet spinat
300 g grahamsmel
1 tsk. bagepulver
½ tsk. friskrevet muskatnød
2 æg
½ liter mælk
30 g flydende margarine
1 tsk. salt
Olie til stegning
Tø den frosne helbladet spinat op. Bland mel, bagepulver, muskatnød og salt. I en anden skål piskes æg, mælk og flydende margarine. Rør æggemassen i melblandingen. Pres vandet ud af spinaten, og tilsæt den dejen. Blend massen med en stavblender. Varm en pande og hæld en smule olie på. Hæld dejen på panden, og fordel dejen godt ud, da bagepulveret betyder at dejen hæver.
Læg løbende de færdigbagte pandekagerne på en tallerken og hold dem varme i ovnen.
I dette tilfælde blev pandekagerne fyld med en rest af kødsauce, iceberg, peberfrugt og hytteost.
Som tilbehør blev der serveret en rødkålssalat med appelsin og peanuts.
torsdag den 12. december 2013
Halloween græskarsuppe
Jeg har nu haft vores Halloween græskar til at ligge udenfor nogle uger, og i denne uge måtte det altså bruges, og noget af det blev brugt på denne meget lækre suppe. Sidste år skulle jeg også prøve at lave suppe, og det mislykkedes totalt. Men som sagt, så blev denne virkelig god.
Græskarsuppe:
2 rødløg
1,5 kg græskar
2 røde chili
1 liter vand
2 hønsebouillonterninger
1 lille dåse kokosmælk
Saft af 1 lille citron
Salt og peber
Skræl løgene og skær dem i grove tern. Rengør chilierne og fjern kernerne og hak dem groft. Skær græskar i større tern. Svits løg og chili i lidt olivenolie. Tilsæt græskar, vand og bouillon. Lad det simre indtil græskar er godt mørt. Blend det hele og tilsæt kokosmælk og blend videre.
Smag til med salt, peber og citronsaft.
Top med bacontern, fromage frais og ristede græskarkerner.
onsdag den 11. december 2013
Grønkålssalat med pasta og ananas
Opskriften er lavet med inspiration fra Arla.
Grønkålssalat med pasta og ananas:
400 g friske grønkålsblade
½ ananas
3 spsk. sød chilisauce
3 spsk. vand
1 tsk. groft salt
450 g kogt kold pasta
1 rød peberfrugt i meget tynde strimler
Skær de grove stilke og ribber af grønkålsbladene. Skyl bladene grundigt og overhæld dem med kogende vand. Lad det stå 1 minut. Hæld vandet fra og brus bladene med kold vand. Kom grønkålen i en sigte og pres vandet fra bladene. Hak grønkålen fint.
Del ananasen i 2 kvarte. Skræl de kvarte ananas og fjern midterstokken. Skær et stykke på 6-7 cm fra. Skær derefter resten af ananaskødet i tynde skiver. Mas mellem fingrene cirka 3 spsk. saft af det hele stykke. Bland ananassaften med chilisauce, vand og salt.
Bland ananas, grønkål, pasta og peberfrugt i en skål og hæld dressingen over.
tirsdag den 10. december 2013
Rødkålssalat med spelt og æbler
En virkelig lækker og anderledes rødkålssalat, som på denne måde kan bruges som hovedtilbehøret fremfor som salaten.
Opskriften blev fundet hos Vi skal spise! fra coop.
Rødkålssalat med spelt og æbler:
1 dl perlespelt
2 æbler
½ l fintsnittet rødkål
1 fintsnittet løg
1 dl rosiner
Dressing:
2 spsk. olivenolie
4 spsk. æblecidereddike
2 tsk. honning
1 tsk. spidskommen
salt og peber
Kog perlespelten efter anvisningen på pakken, og afkøl den.
Udkern og snit æblerne i tern.
Bland spelt, æbler og rødkål samt rødløg og rosiner.
Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber, før den blandes med salaten.
Lad salaten trækken 30 minutter inden serveringen.
mandag den 9. december 2013
Madplan uge 50
Mandag: Græskarsuppe med hjemmebagte flutes
Tirsdag: Spaghetti med kødsauce. Hertil rødkåssalat
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Spinatpandekager med fyld af resterne af kødsauce fra tirsdag. Hertil grøn salat
Fredag: ------------------------
Lørdag: -----------------------
Søndag: Hjemmelavede hotdogs med grøn salat
Tirsdag: Spaghetti med kødsauce. Hertil rødkåssalat
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Spinatpandekager med fyld af resterne af kødsauce fra tirsdag. Hertil grøn salat
Fredag: ------------------------
Lørdag: -----------------------
Søndag: Hjemmelavede hotdogs med grøn salat
lørdag den 7. december 2013
Enebærgryde
Denne er lidt efter mit eget hoved. Gryderetten blev serveret med gulerodsmos.
450 g svinekød i tern
6 tørrede enebær
2 tsk. frisk rosmarin
1,5 dl madlavningsfløde
1 ds flåede tomater
1 ds. cocktailpølser
Salt og peber
Svits kødet i lidt olie i en gryde. Tilsæt rosmasin og flåede tomater sammen med de knuste enebær. Lad det simre 45 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og smag til med salt og peber. Tilsæt cocktailpølser og lad det simre endnu 10 minutter, smag til og servér.
fredag den 6. december 2013
Gulerods-fennikelsalat med kardemomme
Det her er nok den mest fanstiske gulerodssalat jeg nogensinde har fået. Jeg havde købt et fennikel, og ledte efter en opskrift hvor den kunne bruges i en salat. Her faldt jeg over opskriften hos Karens Univers, og jeg var nødt til at prøve den. Og det bliver bestemt ikke sidste gang.
Gulerods-fennikelsalat med kardemomme
1 fennikel
4 gulerødder
Et drys stødt kardemomme
Reven skal og saft af 1 citron
1 drys vaniliepulver - jeg brugte Vaniliepulver fra Urtekram
1-2 spsk. tamari
1 spsk. olivenolie
Friskkværnet peber
Skær toppen af fennikelen, halverden og fjern stokken. Snit den i ultratynde skiver - det gøres bedst på et mandolinjern.
Skræl gulerødderne og striml dem på langs med en kartoffelskræller.
Vend fennikel, gulerod, kardemomme, vaniliepulver, citronsaft og skal med tamari, olivenolie og peber.
Lad salaten trække inden servering i minimum 30 minutter.
onsdag den 4. december 2013
Pebernødder - opskrift fra lagekagehuset
Pebernødder er fantastisk, og en nødvendighed i julen.
Opskriften er taget herfra, og der er til cirka 4 plader.
Pebernødder:
250 g blødt smør
250 g sukker
1 dl fløde
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. peber
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
500 g hvedemel
Rør sukker og smør sammen. Tilsæt fløde. Bland hvedemel med krydderier og ælt det i dejen. Ælt godt igennem og tril dejen til pølser.
Skær pølserne i cirka 1 cm.
Sæt dem på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i 10 minutter.
tirsdag den 3. december 2013
Bagt kartoffelmos
Bagt kartoffelmos:
600 g skrællede kartofler
2 æg
1 tsk. groft salt
peber
Kog kartoflerne i vand til de er godt møre. Hæld vandet fra, damp kartoflerne tørre og mos dem. Pisk æggene i mosen. Hæld mosen i 4 smurte skåle og bag dem i ovnen ved 200 grader, indtil de er godt hævede og fået farve.
Abonner på:
Opslag (Atom)