Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
onsdag den 16. april 2014
Kyllingefond
Resterne af grillkyllingen blev pillet af skroget og gemt. Skroget samt indmaden blev herefter kogt i flere timer for derefter at blive brugt på en suppe med grøntsager og kød og melboller.
Opskriften er med inspiration fra Valdemarsro.
Kyllingefond:
Skroget og indmad fra en kylling
Eventuelt stegesky fra tilberedningen
2 spsk. æbleeddike
1 spsk. hele peberkorn
2 løg i store tern
1 tsk. tørrede chiliflager
2 spsk. tørret timian
1 tsk. tørret rosmarin
1½ liter vand
Kom alle ingredienserne til fonden i en gryde og lad det koge langsomt op. Når det småkoger, skrues der helt ned for varmen. Nu skal det have lov at simre svagt i 6-8 timer til fonden er mørk og fyldt med smag.
Hæld suppen gennem en sigte og stil den på køl til dagen efter.
Skrab overskydende fedt af toppen, og den gelé-agtige fond er klar til at blive varmet til en god suppe, hvor man kan tilsætte det man ønsker.
mandag den 14. april 2014
Madplan uge 16
Mandag: Pastaret med rest af en steg, champignoner og fløde. Hertil broccolisalat
Tirsdag: Græskarsuppe rester fra fryseren
Onsdag: ----------
Torsdag: ----------
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Pulled Chicken Cajon Taco
Tirsdag: Græskarsuppe rester fra fryseren
Onsdag: ----------
Torsdag: ----------
Fredag: -----------
Lørdag: ---------
Søndag: Pulled Chicken Cajon Taco
fredag den 11. april 2014
Fiskeburger med coleslaw
Fiskeburger med coleslaw:
250 g torskefilet
3 spsk. cajun spicemix fra Urtekram
2 fuldkornsburgerboller
Salat
Tomat
Agurk
Coleslaw:
Hvidkål, fintsnitter
Gulerødder, groft revet
Dressing:
2 dl fromage frais
2 tsk. dijonsennep
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. sukker
Salt og peber
Vend torskefileterne i krydderblandingen og steg dem på en pande i lidt olivenolie.
Coleslaw:
Bland ingredienserne sammen til dressengen og vend den sammen med hvidkål og gulerødder.
Saml burgeren og servér.
torsdag den 10. april 2014
Linse-spinatdahl med topping
Linse-spinatdahl (4 pers):
2 tsk. garam masala - alternativt karry
5 kardemommekapsler
200 g røde linser
7 dl grøntsagsbouillon
4 fed hvidløg
2 mellemstore gulerødder - eller persillerødder, pastinak osv.
100 g frossen helbladet spinat
Salt
Topping:
1 mango i tern
1 kokosnød - kødet i flager lavet med en kartoffelskræller
Rist garam masala i en gryde ved middelvarme i 30 sekunder - ryst lidt undervejs så det ikke brænder på.
Hak kardemommekapslerne groft (brug eventuelt en morter). Skyl linserne godt en sigte (vigtigt! på grund af giftstoffet lektin) og tilsæt dem gryden. Tilsæt kardemomme og bouillon.
Pil hvidløgene og hak dem fint og tilsæt dem.
Lad linserne simre under låg i cirka 25 minutter.
Mens dahlen simrer, skrælles gulerødderne og de skæres i små tern.
Efter 20 minutter tilsættes gulerødder og spinat, og det koges med de sidste 5 minutter.
Smag til med salt og server med topping.
Opskriften er fra den skønne kogebog; Suveræne salater - Året rundt.
onsdag den 9. april 2014
Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin
Ikke den kønneste ret, at tage billeder af. Men ikke desto mindre var det en fantastisk ret på en regnfuld tirsdag.
Cassoulet med bønner, bacon og hvidvin (4-6 pers):
500 g hvide bønner
400 g bacon i tern
3 løg, finthakket
5 fed hvidløg, finthakket
2 dl hvidvin
5 laurbærblade
2 tsk. paprika
2 tsk. tørret timian
1 stor dåse tomatpuré
1 liter vand
2 grøntsagsbouillon terninger
Olie
Salt og peber
Sæt bønnerne til udblødning i 24 timer. Hæld vandt fra bønnerne.
Svits løg, hvidløg og bacon i lidt olie i en stor gryde.
Tilsæt hvidvin, laurbærblade, paprika, timan og tomatpuré.
Kom vand og bouillonterninger samt bønner i gryden og lad det simre i cirka 1-1½ time indtil bønnerne er møre.
Smag til med salt og peber.
Lavet med inspiration herfra.
tirsdag den 8. april 2014
Restemad: Tøm køleskabet salat
Denne salat er en god blanding af alt hvad køleskabet indeholdte og trængte til at blive brugt.
Der har længe lagt 1/4 hvidkålshoved, som så nu blev brugt på denne salat.
Hvidkål, fintsnittet
Snackpeber, i fine strimler
Rødløg, i fine strimler
Frosne ærter
Olivenolie
Æblecidereddike
Salt
Bland alle ingredienserne sammen og lad salaten trække i nogle timer - den bliver bedst på denne måde.
mandag den 7. april 2014
Madplan uge 15
Mandag: Hønsekødssuppe
Tirsdag: Rødbede-Tabouleh med feta, persille og forårsløg. Hertil fiskefrikadeller og rødkålssalat
Onsdag: Tunsalat; som salat og i en sandwich
Torsdag: Pastaret med rester af roastbeef og champignoner. Hertil grøn salat
Fredag: -----------
Lørdag: -----------
Søndag: ----------
Tirsdag: Rødbede-Tabouleh med feta, persille og forårsløg. Hertil fiskefrikadeller og rødkålssalat
Onsdag: Tunsalat; som salat og i en sandwich
Torsdag: Pastaret med rester af roastbeef og champignoner. Hertil grøn salat
Fredag: -----------
Lørdag: -----------
Søndag: ----------
søndag den 6. april 2014
Syltede rødløg
4 rødløg
4 dl almindelig eddike
1 dl sukker
1 tsk. peberkorn
1 tsk. tørret dild
2 lauerbærblade
Skær løgene i tynde skiver og kom dem i et rent skoldet glas.
Eddike og sukker koges op sammen med peberkorn, dild og laurbær.
Hæld blandingen over løgene og luk glasset. Opbevares køligt.
Opskriften er lavet med inspiration fra Valdemarsro.
lørdag den 5. april 2014
Souvlaki (Græsk kebab)
Souvlaki:
450 g skinkekød i tern
Saft af 1,5 citron
1,5 spsk. tørret mynte
1,5 spsk. tørret oregano
5 spsk. olivenolie
4 fed hvidløg
Salt og peber
Rør ingredienserne sammen til marianden og vend kødet heri. Lad det trække i køleskabet min. 2 timer - gerne fra morgenstunden.
Steg kødet i marinaden på en varm pande.
Fladbrød:
150g grahamsmel
1 dl vand
0,5 tsk. salt
1,5 spsk. olivenolie + ekstra til udrulning
Kom mel og salt i en skål og vend det sammen. Tilsæt olie og vand. Ælt det grundigt igennem. Lad dejen hvilke i 30 minutter inden det skæres ud i 5 lige store kugler, som rulles til tynde fladbrød.
Brug olivenolie på bordpladsen til udrulningen. Bag brødene på en pande ved middelhøj varme.
Rul fladbrødene med kebab, tzatziki, syltede rødløg og friske mynteblade.
Opskriften er lavet med inspiration fra Valdemarsro.
fredag den 4. april 2014
Spaghetti Meatball Tomato Soup
Spaghetti Meatball Tomato Soup:
Kødboller:
300 g hakket oksekød
2 fed hvidløg, presset
1 æg
½ dl revet parmesan
Salt og peber
Suppe:
6 bøftomater
2 store gulerødder
2 løg
4 fed hvidløg
1 spsk. sukker
½ spsk. salt
3/4 l. grøntsagsbouillon
2 dl spaghetti, brækket i mindre stykker
Suppen:
Skær tomaterne og løgene i kvarte, gulerødderne i skiver og pil hvidløgsfedene.
Kom det i et ildfastfad og drys med sukker, salt og peber.
Kødboller:
Ælt alle ingredienserne sammen til kødbollerne og tril dem til små kødboller.
Fordel kødbollerne over grøntsagerne og bag ved i 20 minutter ved 200 grader.
Vend kødbollerne og giv dem endnu 10 minutter.
Tag fadet ud og tag kødbollerne op.
Blend grøntsagerne og stegevæde sammen med bouillon i en gryde. Det er meningen at suppen skal være lidt tynd, da spaghettien vil suge noget af væsken.
Kog suppen op og tilsæt spaghetti - lad det koge cirka 9-10 minutter til spaghettien er færdig. Kog kødbollerne med det sidste minut.
Opskriften er fra MissMuffin.
torsdag den 3. april 2014
Appelsinsalat med marinerede rødløg og mynte
Appelsinsalat med marinerede rødløg og mynte:
1 rødløg i tynde skiver
Saften af 1 lime
1 spsk. fennikelfrø
2 tsk. sukker
½ tsk. salt
3 store appelsiner
Lidt tørret mynte
Bland limesaft med sukker, salt og fennikelfrø. Hæld blandingen over løgene og lad det stå og trække minimum 30 minutter, men gerne nogle timer.
Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i skiver. Andret skiverne på et fad og fordel de marinerede løg henover og drys til sidst med lidt tørret mynte.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
onsdag den 2. april 2014
Restemad: Pastasalat med basilikum pesto
En rigtig god måde at få brugt rester er at lave en pastasalat.
Da vi stadig havde en lille rest kyllingekød fra da jeg kogte en hel kylling, og da jeg allerede havde lavet tarteletter af noget af det, skulle resten bruges på denne pastasalat.
Pastasalaten blev vendt med;
tomater i små stykker
½ spidskål i fine strimler
Kogt kyllingekød
En rest feta
Basilikum pesto*
Kogt pasta
Vend alle grøntsagerne sammen med kyllingekødet.
Vend den varme pasta med pesto og vend til sidst det op i grøntsagerne.
Server eventuelt med en salat.
*Basilikum pesto:
1 potte basilikum
4 fed hvidløg
1 dl solsikkekerner
60 g parmesan
Olivenolie
Citronsaft
Salt
Kør det hele på en foodprocessor og smag til med citronsaft og salt. Juster konsistensen med olivenolie.
Abonner på:
Opslag (Atom)