Velkommen til
Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele
torsdag den 5. juni 2014
Grøn aspargessuppe med rygeost og grønne ærter
En virkelig skøn forårs-/sommerret, lavt med inspiration fra Råvarecirkus. Rygeosten giver lige suppen det ekstra pift, som gør at den bliver sommerlig og får en skøn smag.
Grøn aspargessuppe:
1 bdt. grønne asparges
2 spsk. olivenolie
1 løg, ginthakket
½ liter grøntsagsbouillon
1 stor håndfuld grønne ærter
1 lille bdt. dild, hakket
2 spsk. rygeost
2 spsk. creme fraiche
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
Sauter løget i olivenolien. Skær asparges i mindre stykker, men gem hovederne til pynt.
Kom aspargsene i gryden og sauter med i nogle minutter.
Hæld den kogene bouillon over aspargsene og lad den simre 2 minutter. Blend med det samme. Tilsæt rygeost og creme fraiche i suppen og smag til med salt, peber og æblecidereddike.
Server suppen pyntet med masser af dild, ærter og aspargeshovederne.
onsdag den 4. juni 2014
Kartoffel og fennikelgratin
Kartoffel og fennikelgratin (2-3 pers):
5 mellemstore kartofler
1 fennikel
1 stort løg
1 spsk. tørret estragon
Salt og peber
3 spsk. revet parmesan
250 ml madlavningsfløde
1 dl mælk
Skær kartoflerne i 3 mm skiver. Skær løg og fennikel i tyndere skiver.
Kom det i et ildfastfad sammen med estragon, salt og peber. Drys med parmesan og kom madlavningsfløde og mælk ved.
Bag i cirka 45-50 minutter ved 200 grader til kartoflerne er møre.
Opskriften er lavet med inspiration herfra.
tirsdag den 3. juni 2014
Madplan uge 23
Mandag: Grillet hornfisk med rosmarin og timian. Hertil spidskål, kikærter og rygeostcreme
Tirsdag: Tunsalat med pasta og majs. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Lasagne rester fra fryseren. Hertil hvidkålssalat
Torsdag: Broccolisalat med ris. Hertil farsbrøds-rester fra fryseren
Fredag: Grill - sørge for tilbehør
Lørdag: Hjemmelavet frisk pasta med svampe-ricottasauce. Hertil grøn salat
Søndag: Vietnamesiske forårsruller med kødrester fra fryseren.
Tirsdag: Tunsalat med pasta og majs. Hertil spidskålssalat
Onsdag: Lasagne rester fra fryseren. Hertil hvidkålssalat
Torsdag: Broccolisalat med ris. Hertil farsbrøds-rester fra fryseren
Fredag: Grill - sørge for tilbehør
Lørdag: Hjemmelavet frisk pasta med svampe-ricottasauce. Hertil grøn salat
Søndag: Vietnamesiske forårsruller med kødrester fra fryseren.
fredag den 30. maj 2014
Hyldeblomst sorbet
Hyldeblomst sorbet:
6 dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl vand
2 æggehvider
Pisk æggehviderne stive, inden saften og vandet forsigtigt blandes i sammen med æggehviderne.
Hæld det i en plastbøtte og stil den i fryseren. Rør i bøtten 3-4 gange i timen, indtil den er frossen.
Opskriften er lavet med inspiration fra Piskeriset.
torsdag den 29. maj 2014
Pestosnegle
Til aspargessuppen ville jeg bage nogle brød til. Da jeg faldt over Pestosneglene, tænkte jeg at de ville passe super godt til suppen samt de vil være gode i madpakke. Derudover var det en oplagt mulighed for at bruge den ramsløgspesto, der ligger på lager i fryseren.
Pestosnegle:
25 g gær
5 dl lunkent vand
3 dl rugmel
6 dl hvedemel
2 tsk. salt
1 spsk. sirup
Pesto efter eget valg - her er brugt ramsløgspesto.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt rugmel. Rør det ud i vandet og tilsæt så salt, sirup og halvdelen af hvedemelet.
Ælt dejen og tilsæt resten af hvedemelet. Ælt grundigt. Dæk med et viskestykke og lad den hæve 60 minutter.
Strø en god mængde mel ud på køkkenbordet og spred det godt. Rul dejen ud på bordet med en kagerulle.
Smør pesto på dejen, og rul den sammen på den lange side.
Beklæd to bageplader med bagepapir og skær dejrullen ud i passende stykker.
Lad sneglene efterhæve 15-20 minutter. Pensl dem med mælk og bag dem ved 210 grader i 20-25 minutter.
onsdag den 28. maj 2014
Marokkansk pebergryde med æg
En virkelig virkelig lækker ret, som jeg, efter have set den hos Kødfri fredag, har glædet mig til at lave den. Jeg var dog lige nødt til at vente på et godt tilbud på peberfrugter.
Retten bliver især lækker med drysset hakket koriander - specielt på couscousen.
Marrokansk pebergryde med æg:
1 spsk. spidskommen
1 stort løg, skåret i både
4 fed hvidløg, hakket
1/4 dl olivenolie
4 store peberfrugter i forskellige farver, skåret i strimler
½ kg squash (cirka 2 i supermarkeds størrelser), skåret i 3 mm tykke, halve skiver
2-3 tsk. stødt kanel
chili efter smag
2 spsk. hakket ingefær
Citronsaft
Salt og sukker
4 æg
Hakket koriander eller eventuelt persille
Rist spidskommen på en tør pande. Hæld olivenolien i panden. Tilsæt læg og hvidløg. Svits til løgene er gyldne.
Tilsæt peberfrugterne i strimler og svits et øjeblik.
Tilsæt squash i skiver, kanel, chili samt ingefær. Svits endnu et par minutter og tilsæt 1 dl vand i panden.
Lad det koge op.
Smag retten til med chili, knael, citronsalt, salt og et nip sukker.
Nu kan man vælge at hælde grøntsagerne over i et ildfast fad eller lade det være i panden (hvis den kan gå i ovnen).
Lav fire små fordybninger og slå æggene ud heri.
Sæt panden/fadet i ovnen ved 200 grader i 9-11 minutter til æggene er halvfaste.
Drys med hakket koriander og server med couscous.
mandag den 26. maj 2014
Madplan uge 22
Mandag: Kartoffel-fennikelgratin med kyllingeruller og grøn salat
Tirsdag: Grøn aspargessuppe med rygeost og ærter. Hertil hjemmebagt brød m. ramsløgssmør
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Perlebyg med rygeost, grønt og laks. Hertil bagt tomatsalat
Fredag: Dampede blåmuslinger
Lørdag: Kartoffelpandekager med agurkesalsa
Søndag: Svampe-speltotto kogt i øl. Hertil grøn salat
Tirsdag: Grøn aspargessuppe med rygeost og ærter. Hertil hjemmebagt brød m. ramsløgssmør
Onsdag: Rester fra mandag
Torsdag: Perlebyg med rygeost, grønt og laks. Hertil bagt tomatsalat
Fredag: Dampede blåmuslinger
Lørdag: Kartoffelpandekager med agurkesalsa
Søndag: Svampe-speltotto kogt i øl. Hertil grøn salat
fredag den 23. maj 2014
Tortellini med lun tomatsalat
Tortellini med lun tomatsalat:
1 pk Pastella tortellini med skinke
500 g tomater
1 lille løg
1 spsk. olivenolie
1 tsk. balsamico glace
1 knsp. sukker
75 g hel parmesan ost
Del tomaterne i kvarte. Hak løget fint. Bland olie, balsamico glace, sukker, salt og peber. Og kom det i en pose. Kom tomater og løg i posen og ryst godt. Hæld det over i et ildfastfad og giv det cirka 20 minutter i ovnen ved 200 grader.
Kog i mellemtiden pastaen. Vend tomatsalaten sammen med pasta og pynt med parmesanflager.
torsdag den 22. maj 2014
Ramsløgsmayo
Helt perfekt til en kartoffelmad med nye kartofler.
Ramsløgsmayo:
2 æggeblommer
1 tsk. citronsaft
½ tsk. salt
Cirka 1-1½ dl Ramsløgsolie
Pisk æggeblomme, citronsaft og salt indtil den bliver tykt og har en hvid-gul nuance.
Tilsæt lidt olie og pisk. Pisk nu olien i, i en tynd stråle. Bliv ved at pisk under tilsætning af olie, så den ikke skiller.
onsdag den 21. maj 2014
Rød tabbouleh med chilicreme
Rød tabbouleh med chilicreme (4 pers):
500 g tomater
2 peberfrugter (rød og gul)
1 bdt. radiser
1 rødløg
50 g rosiner
1 lille bdt. persille
Chilicreme:
1 rød chili
1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
30 g salte peanuts
½ dl olivenolie
Hak tomaterne fint. Snit peberfrugterne fint. Skær radiser i små tern og hak rødløget fint. Vend tomater med peberfrugt, radiser, løg og rosiner. Hak persillen fint og vend den i salaten.
Flæk chilien, skrab kernene ud. Kom resten af ingredienserne i en blender eller foodprocessor og kør til en pestolignende konsistent.
Vend chilicremen med tabbouleh.
Opskriften er lavet med inspiration fra Sæson.
mandag den 19. maj 2014
Madplan uge 21
Mandag: Tortellini med lun tomatsalat og parmesan
Tirsdag: Kartoffelsalat med ærter. Hertil små frikadeller samt grøn salat
Onsdag: Kartoffelmadder med ramsløgsmayo. Hertil gnave grønt
Torsdag: Marrokansk pebergryde med æg. Hertil coucous
Fredag: Sushi
Lørdag: Rester fra fredag
Søndag: Kartoffel-fennikelgratin med kyllingeruller og grøn salat
Tirsdag: Kartoffelsalat med ærter. Hertil små frikadeller samt grøn salat
Onsdag: Kartoffelmadder med ramsløgsmayo. Hertil gnave grønt
Torsdag: Marrokansk pebergryde med æg. Hertil coucous
Fredag: Sushi
Lørdag: Rester fra fredag
Søndag: Kartoffel-fennikelgratin med kyllingeruller og grøn salat
torsdag den 15. maj 2014
Blomkålspuré med blomkålsknas
Blomkålspuré med blomkålsknas:
1 blomskålshoved
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
25 g mandler
1 spsk. smør
Salt
1 lille håndfuld grofthakket persille
Del blomkålen i små buketter, og skær stokken i små terninger. Tag cirka halvdelen fra og del dem i ekstra små buketter uden stok. Vend dem i olivenolie og citronsaft og sæt dem til side.
Rist mandlerne på en tør pande, drys med salt og hak dem groft.
Kom resten af blomål og stok i letsaltet vand og kog indtil kålen er mør.
Hæld vandet fra og mos det let med smørret. Smag til med salt.
Bland de små buketter med mandler og hakket persille og drys dem over den varme mos ved servering.
Vi serverede mosen sammen med regnbueørred samt grønne bønner.
Opskriften er lavet med inspiration fra femina.dk
Abonner på:
Opslag (Atom)