Velkommen til

Jeg håber du kan drage nytte af mine opskrifter og oplevelser med forskellige ting. Send mig en kommentar, hvis du har gode ideer som du gerne vil dele

fredag den 19. april 2013

Varm kartoffelsalat

Uh, jeg elsker varm kartoffelsalat, nok især, fordi det minder om mig om min barndom.

Varm kartoffelsalat:
750 g kogte kolde kartofler, skåret i tern
2 løg i halve ringe
150 g ærter
1 spsk. olie
2 dl mælk

Svits løgene i olien til de bliver bløde. Tilsæt kartofler og svits med. Tilsæt mælken og lad det stille suge til kartoflerne imens de langsomt bliver varme. Tilsæt ærterne og varm igennem til ærterne også er blevet varme.

Vi fik det sammen med frikadeller, som var rørt med chili, spidskommen, koriander, basilikum og rødløg og kogt blomkål.

onsdag den 17. april 2013

Wok med tun og kokoks

Denne gang er det min kæreste som har været i køkkenet. Han elsker at få lov at lave wok, da han føler han på den måde kan få lov at udfolde sig kreativt.
Skuffen blev tømt og grøntsagerne blev skåret kreativt og på mandolinjern.

Wok med tun og kokos:
Knoldselleri
Bladselleri
Gulerødder
Squash
Tunsteaks i tern
Forårsløg
Rødløg
Frisk kokosnød

Skær det hele ud som det ønskes. Start med at lynsteg tunen og tag den af. Lynsteg grøntsagerne efter hvor lang tid de skal have. Tilsæt tunen og server med frisk revet kokosnød over.

tirsdag den 16. april 2013

Boller i karry -et sundere alternativ

Opskriften er fra hjerteforeningen, og et super godt alternativ til den lidt federe udgave. Jeg synes ikke at den direkte kan erstatte den gode gamle Boller i karry, men den er ikke helt dårligt.


Boller i karry:
Almindelig frikadelle fars som formes til boller og dumpes i kogende vand med salt. Giv dem cirka 5-6 minutter. Gem kogevandet.

Sovsen:
1-2 tsk. karry
1 spsk. olie
1 løg, i små tern
1 lille gulerod, skåret i stykker
1 lille katoffel, skåret i stykker
1 rød peberfrugt, snittet i små tern.

Varm olien op, og svits karry heri. Tilsæt grøntsagerne og tilsæt 4 dl kogevand fra kødbollerne. Kog i cirka 10-15 minutter indtil grøntsagerne er møre. Blend det og smag til med salt og peber. Tilsæt bollerne og server med ris.

Jeg fik retten sammen med hvidkålsris samt en 1 spsk. brune ris. Hertil fik vi det sammen med en hvidkålssalat.

mandag den 15. april 2013

Madplan uge 16

Mandag: Koldskål med jordbær
Tirsdag: Varm kartoffelsalat med frikadeller og kogt blomkål
Onsdag: Risret med forskellige grøntsager
Torsdag: Rester fra tirsdag
Fredag: Speltkernesalat med forskellige grøntsager og persille pesto. Hertil kyllingebryst.
Lørdag: Pizza med gravet laks, pesto og rucula
Søndag: Hakkebøffer med hasselbagte kartofler

søndag den 14. april 2013

Italiensk fad med tomat, squash og skinke

En virkelig lækker og frisk ret, hvor grøntsagerne virkelig giver hinanden smag.
Opskriften blev hos Louise, og tilrettet, så det passede med hvad jeg havde lyst til og hvad der fandtes i køkkenskabene.



Italiensk fad med tomat, squash og skinke:
500 g tomater
1 squash
200 g skinkestrimler
2 kugler bøfmozzarella
Salt/peber
Olivenolie
Frisk basilikum

Skær tomater og squash i 0,5 tykke skiver.
Smør et ildfastfad med olivenolie
Læg squash-skiverne i bunden, dernæst tomaterne og drys halvdelen af skinken over.
Bræk den ene kugle mozzarella i stykker og fordel den over. Ryk nogle basilikumblade i stykker og fordel dem sammen med.
Forsæt på samme måde med endnu et lag. Slut af med mozzarella, olivenolie samt salt og peber.
Sæt faden i ovnen i cirka 25-30 minutter ved 200 grader.

fredag den 12. april 2013

Rødbedebøffer

Opskriften blev fundet hos Arla, men lavet lidt om. Jeg bagte dem i ovnen fremfor at stege dem på panden, da jeg på den måde kunne spare fedtstoffet. Jeg synes de er gode på den måde.
5 rødbeder, groftrevet
2 rødløg
2 æg
2 spsk. maizena
Salt
Peber


Blandt alle ingredienserne og form dem til bøffer (husk at presse væden fra) og læg dem på en bageplade med bagepapir. Sæt ovnen på grill og 250 grader. Giv dem så de bliver sprøde ovenpå. Sluk for grillen og skru ned på 200 grader. Giv dem cirka 15-20 minutter.

Vi fik bøfferne sammen med et italiensk fad, som opskriften kommer på i morgen.

onsdag den 10. april 2013

Dagens morgenmad

Det ligner mere en dessert en morgenmad, men det er virkelig godt.
Kog hindbær i en gryde som overhældes skyren mens den stadig er varm.

tirsdag den 9. april 2013

Bøffer med knoldselleripuré og sprøde tern

Ja, det skulle så egentlig have været laksebøffer, men det blev det ikke, da de åbenbart var blevet dårlige, så vi måtte i sidste øjeblik køre ud og finde et alternativ som blev tykstegsbøffer.

Knoldselleripuré:
400 g knoldselleri
400 g kartofler
½ dl mælk
salt

Knoldselleri og kartoflerne skrælles og koges møre. Herefter moses de og røres med mælk og smages til med salt.


Til de sprøde tern, skrælles og skæres en passende mængde knoldselleri i tern, som bliver ristet på en pande til de er næsten møre, men har bid.

mandag den 8. april 2013

Madplan uge 15

Mandag: Rødbedebøffer med italiensk fad
Tirsdag: Boller i karry (hjerteforeningen) med hvidkålssalat
Onsdag: Rester fra tirsdag
Torsdag: Wokret med tun
Fredag: Rugbrød med fiskefileter
Lørdag: Flæskesteg med det hele
Søndag: Biksemad med spejlæg og coleslaw 

søndag den 7. april 2013

Indiske fladbrød

Åh, de her brød er fantastiske! De smager lidt som de naanbrød man kan købe. 
Jeg faldt over opskriften hos CookieCrumble, og da vi skulle have kokos-lime suppe, var det jo en perfekt sammensætning. 


Indiske fladbrød - 4 stk.:
4 dl mel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1½ dl vand
1 tsk. spidskommen

Bland alle ingredienserne sammen og ælt det hele godt sammen, til dejen er godt blød. Del dejen i 4 dele. Form dem til boller og rul dem derefter tynde, cirka 1/2 cm tykke.
Varm en pande op med lidt olivenolie (jeg brugte selv rapsolie, da jeg løb tør), og bag brødene til de er gyldne.

Man kan faktisk tilsætte de krydderier man har lyst til. Til suppe-resterne tilsatte jeg 3 fede hvidløg, men da vi elsker hvidløg i store mængder, kunne den sagtens trække noget mere.

fredag den 5. april 2013

Kokos-limesuppe med kylling


Kokos-limesuppe med kylling:
500 g kyllingefilet
5 forårsløg
4 gulerødder
1 spsk. olie
8 dl hønsebouillon
2 ds. kokosmælk á 165 ml.
2 spsk. gurkemeje
2 spsk. lime-/citronsaft
1 tsk. sukker
2 spsk. fiskesauce
1/2 tsk. salt
cayennepeber
250 g frosne fine ærter

Skær kyllingen i strimler. Skær forårsløgene i skiver og gulerødderne i tern.
Svits forårsløg og gulerødder kort i olien. Tilsæt bouillon, kokosmælk, gurkemeje, limesaft og sukker. Lad suppen koge ved svag varme 5 minutter under låg. Kom kyllinge i og kog videre i 5-8 minutter. Smag til med fiskesauce, salt og peber. Tilsæt ærterne og giv suppen et opkog.

Blev serveret med indiske fladbrød.

onsdag den 3. april 2013

Grøntsagsrösti

En fantastisk måde at tømme grøntsagsskuffen. Jeg havde en masse forskellige små rester, så det blev til lidt forskelligt som rødbede, knoldselleri og jordskokker og en persillerod. De blev revet groft og væden blev presset ud.
Blandet med salt og peber og presset ned i et ildfast fad.
Sæt ovnen på 250 grader og giv den cirka 45 minutter. De sidste 10 minutter sættes ovnen på grill, så den lige får en sprød overflade.